Hae
Big mamas home

Alennusmaljakko

Nyt on pakko tunnustaa, että vaikka Black Fridayn mainostaminen ei ole kunnolla alkanut, alan saamaan taas vastareaktion vastareaktiota. Olen nimittäin törmännyt jo muutamien eri yrittäjien kannanottoihin, jotka kehottavat unohtamaan Black Fridayn. 
Kitjoitin vuosi sitten postauksen; Mitä ajatuksia Black Friday minussa herättää ja mitä itse ostin. Ajatukseni eivät ole vuodessa muuttuneet mihinkään. Ja edelleen mietin, mikä tekee Black Fridaysta sen ison pahan mörön. Onko sillä juurikaan väliä, jos boikotoi yhtä alennuspäivää ja kuluttaa muuten ympäri vuoden vastuuttomasti? Henkilökohtaisesti ajattelin vilkuilla perjantaina mattotarjontaa, jos vaikka onnistaisi. 
Big mamas home by Jenni S. Alennusmaljakko Iittala Kastehelmi maljakko metsänvihreä

Big mamas home by Jenni S. Alennusmaljakko Iittala Kastehelmi maljakko metsänvihreä
Minulle tuleva perjantai on edelleen loistava tilaisuus käydä ostoslistaa läpi ja toteuttaa ehkä yksi tai kaksi unelmaa tai täydentää lasten talvigarderobi tai hankkia joululahjoja. Minulta löytyy puhelimesta muutamakin erilainen ostoslista karsimassa fiilishoppailua. Ennen kaikkea tämä karsii niitä hutiostoksia. 
Noin pari viikkoa sitten sain ruksata yhden kohdan haavelistaltani. Nimittäin Iittalan Kastehelmi maljakon, vihreässä värissä. Ehdin haaveilla maljakosta noin pari vuotta. Käytännöllinen minäni ei ollut valmis maksamaan maljakosta reilua viittäkymppiä ihan kevyin perustein. Onneksi ei lopulta tarvinnutkaan, kun löysin maljakon lopulta 53% alennuksella. Jorma Tarjoushaukka sisälläni tuulettaa edelleen. Suomalaiseen designiin ihastunut minäni puolestaan on super onnellinen, että pitkän harkinnan jälkeen sain hankittua maljakon, josta on iloa vuosiksi. Ja jolla on jälleenmyynti arvoa aivan eri tavalla, kuin niillä H&M:n maljakoilla. 
Big mamas home by Jenni S. Alennusmaljakko Iittala Kastehelmi maljakko metsänvihreä

Big mamas home by Jenni S. Alennusmaljakko Iittala Kastehelmi maljakko metsänvihreä

Big mamas home by Jenni S. Alennusmaljakko Iittala Kastehelmi maljakko metsänvihreä
Haluan vain sanoa, ettei tällaisia asioita kannata demonisoida turhaan. Toki meidän täytyy muuttaa kulutustottumuksiamme järkevämmiksi ja nopeasti. On hyvä, että tämä herättää taas keskustelua ja saa ihmiset miettimään kuluttamista. Jos joku kokee haluavansa boikotoida alennusmyyntejä, niin en tuomitse. Mutta tarjousten metsästämisessä ja hyödyntämisessä ei ole mitään pahaa. Päinvastoin, monesti se on ihan järkevääkin. Varsinkin, kun vuodessa on 364 muutakin päivää, jolloin kulutustottumuksiaan on mietittävä. Oma neuvoni tulevaan perjantaihin on; Älä osta ostamisen vuoksi tai mitään turhaa, osta tarpeeseen, jos ostat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.