Hae
Big mamas home

Ei enää me

Jokunen ilta sitten istuttiin miehen kanssa alas ja puhuttiin. En muista milloin viimeksi oltaisiin puhuttu niin avoimesti toisillemme. Olimme ensimmäistä kertaa vuosiin täysin avoinna. Siinä meidän yhteisen olohuoneen lattialla, me tehtiin sitten päätös erosta. Hyväksyttiin se tosi asia, että ehkä me ei olla toisillemme enää ne oikeat. Niistä kahdesta teinistä, joita oltiin 11 vuotta sitten, on kasvanut aikuisia, erillisiä ihmisiä. 
Big mamas home by Jenni S. Ei enää me, ero

Kun päätös oli tehty, tuntui siltä kuin harteilta olisi otettu pois suuri taakka. Me ollaan puhuttu viime aikoina paljon. Tuntuu siltä, kuin parisuhteeseen liittyvien odotusten ja paineiden kadottua, me ollaan löydetty ihan uudenlainen keskusteluyhteys. Mikä on hyvä. Aiotaan nimittäin jatkossa pysyä ystävinä ja perheenä, vaikka asutaankin eri osoitteissa. Me pysytään kuitenkin kumppaneina ja vanhempina ihan hamaan hautaan saakka meidän tyttöjen ansiosta. Se on helpompaa, kun pysytään ystävinä. Ollaankin jo sovittu yhdestä yhteisestä leffareissusta. Mukaan lähtee toki myös yksi neljävuotias.

Big mamas home by Jenni S. Ei enää me, ero

Sen jälkeen, kun tehtiin päätös, moni on sanonut minulle olevansa pahoillaan. Minä olen sanonut reilusti; ”Ei tarvitse. Ei tämä ole huono juttu.” Tämä on kyllä surullista ja olen surullinen, mutta se ei missään nimessä tee tästä huonoa asiaa. Me teimme juuri oikean päätöksen. Olen voinut jo vuoden päivät huonosti ja kirjoittanut siitä täällä. Nyt koen että paraneminen ja eheytyminen voin viimein alkaa. Päivä alkaa viimein paistaa pitkän, pilvisen ajan jälkeen.

Big mamas home by Jenni S. Ei enää me, ero

Mielessäni on viime päivät pyörinyt ajatus, jonka luin eroamiseen liittyvästä artikkelista: ”Ero on aina lapselle menetys. Mutta vanhemmista riippuu se, kuinka suuri menetys on.” Me aiomme kumpikin olla lapsillemme jatkossakin mahdollisimman läsnä. Mietitään juuri meidän perheelle sopiva systeemi ja ollaan varmasti paljon yhdessä myös jatkossa. Sanoin miehelleni, siis eksälleni, että mikään ei estä meitä viettämästä myös seuraavaa joulua yhdessä, perheenä.

Big mamas home by Jenni S. Ei enää me, ero

Minua ei kaduta mikään. Ollaan ehkä tehty niitä huonoja valintoja, mutta meidän suhteesta syntyi kuitenkin jotain uskomattoman hyvää. Lapset ovat meille molemmille kaikki kaikessa ja he tekevät tästä kaikesta merkityksellistä. Meidän suhteesta jää kaunis ja pysyvä muisto heidän kauttaan.

Big mamas home by Jenni S. Ei enää me, ero

Tänä iltana, aion katsoa Netflixistä yksin elokuvan, jota olin säästellyt pitkään yhdessä mieheni/eksäni, kanssa katsottavaksi. Viimein voin hyvällä omallatunnolla katsoa sen yksin. Jos se on hyvä, niin ehkä me vielä katsotaan se myös yhdessä joku ilta, kun hän on meillä käymässä.

Seuraa blogiani myös Instagramissa, Facebookissa ja Pinterestissä.

6 kommenttia

 1. Iina M. kirjoitti:

  Voimia uuteen arkeen, Jenni. Jos tarvit kahvittelukaveria joskus, täältä löytyy.❤️

 2. Kaisa kirjoitti:

  Voimia arkeen <3

 3. Helmi kirjoitti:

  Voimia kovasti uuteen elämäntilanteeseen! Hienoa, että ystävyys säilyy ja yhteys toisiinne lastenne kautta pysyy aina. Valoisia päiviä!

 4. Jenni S. Big mamas home kirjoitti:

  Kiitos Iina. ❤️ Tää oli lopulta ennen kaikkea iso helpotus.

 5. Jenni S. Big mamas home kirjoitti:

  Kiitos paljon. ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.