Hae
Big mamas home

Haluan uskoa, että rakkauteni lapsiani kohtaan riittää

”Vanhempien välinen parisuhde on lapsen koti.”

Olen törmännyt tähän lauseeseen muutamia kertoja. Lause on sinänsä kaunis ajatus, mutta minua se surettaa. Olisin mielelläni tarjonnut lapsilleni yhden kodin ja ydinperheen, mutta fakta on että siinä suhteessa kenenkään ei ollut hyvä olla. Ei minun, eikä lasten. Ei ollut kerta tai kaksi, kun pitelin itkevää lasta sylissä ja lohdutin, kun lapsi kertoi että häntä pelottaa. Samaan aikaan myös minua pelotti, mutta minun täytyi pysyä turvallisena ja vahvana lasteni vuoksi. Se on ollut minulle äitinä aivan sydäntä särkevää. Tämän vuoksi en halua uskoa tuohon lauseeseen vaan ennemmin siihen, että minun rakkauteni lapsiani kohtaan on riittävää. Teen joka päivä töitä sen eteen, että olisin lapsilleni se turvallinen ja rakastava vanhempi.

Haluan uskoa, että rakkauteni lapsiani kohtaan riittää - BMH - Big mamas home by Jenni

Kaksi kotia, neljä turvallista aikuista

Itse olen sinkkuäidin tytär. Vanhempani erosivat minun ollessani kymmenen vanha. Minulle ero oli silloin lapsen yllätys, vaikka muistankin joitain vanhempieni riitoja. Olihan se lapsesta surullista. Varsinkin, kun isä muutti koko ajan asteittain kauemmas ja kauemmas. Mutta koko lapsuuteni ja nuoruuteni ajan, kasvukivuistani ja -kiukutteluistani huolimatta, äiti on ollut aina läsnä, eikä hävinnyt mihinkään. Vaikka äiti teki vuorotyötä, häneltä löytyi aina aikaa myös meille. Ja aina sai tulla kotiin. Minäkin luuhasin kertaalleen kuukauden verran omilla teilläni (täysi-ikäisenä) ja kotiovi oli auki, kun olin valmis tulemaan kotiin.

Kirsikkapuut -BMH - Big mamas home by Jenni

Omalla kohdallani uskon vakaasti siihen, että äidin rakkaus riitti, vaikka meidän ydinperhe särkyi. Sen seurauksena sain toki elämääni sekä bousäidin ja -isän. Bonusäitini oli nuori ja löysin hänen kanssaan keskusteluyhteyden sellaisissa asioissa joita en uskaltanut äidin kanssa puhua. Bonusisäni taas kesti kanssani monet myrskyt ja raivonpuuskat. Ja niitä tuli. Parhaimmillaan räjähdin jo siinä vaiheessa, kun hän astui samaan huoneeseen. Minulla oli siis lopulta elämässäni neljä turvallista aikuista ihmistä. Ja lopulta sain vielä todellisena bonuksena seitsemän pikkuveljeä.

Haluan uskoa, että rakkauteni lapsiani kohtaan riittää - BMH - Big mamas home by Jenni

Eroa ei koskaan tehdä kevyin perustein

Olen ennenkin kirjoittanut siitä, että eropäätöstä ei koskaan tehdä kevyin perustein. Varsinkin mikäli parisuhteessa on lapsia. On iso päätös muuttaa se arki, mihin lapset ovat tottuneet. Yleensä eropäätöksen taustalla on pitkä ajatusprosessi, joka on saattanut jatkua vuosien ajan. Omalla kohdallani ero oli kaikilla tavoin helpotus. Siinä meni vielä yli vuosi, ennen kuin se helpotus todella tuntui, mutta en ole katunut päivääkään. Lastenkin elämä on nyt paljon vakaampaa ja rauhallisempaa.

Monet ammattilaiset ja ihan tavalliset, rankan lapsuuden kokeneet aikuiset ovat parhaansa mukaan lohduttaneet minua sanomalla, että yksi vakaa ja turvallinen vanhempi riittää. Näihin sanoihin olen takertunut kaikin voimin.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals

LUE MYÖS

Olen jaksanut olla viimein parempi äiti lapsilleni

Yksin lasten kanssa

Minusta tuli ihan erilainen äiti kuin ajattelin

MILF ja ylpeä siitä

Vertaistukea vanhemmuuteen

Vaihtoehtona kumppanuusvanhemmuus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *