Hae
Big mamas home

Raskausviikko 25 (24+0 – 24+6)

Beben koko: Lanttu

Oireet: Närästys, selkä- ja liitoskivut.

Himot: Juustosämpylät, tuoremehu.

 

Raskausviikko 25

Tällä viikolla olo on ollut ihan todella vaihteleva. Mietin osuiko oma kehu tällä kertaa, kun olin viime viikolla hehkuttanut sitä, mtien hyvin olen voinut. Nyt olen kärsinyt sekä selkäkivuista, että jonkinlaisista kohdun venymiskivuista. Tämä on saanut minut googlaamaan sekä äitiyshierontaa, että tukivöitä. Tukivyön ostin nyt ja toivon todella, että se on hyvä ja auttaa. Pahimpina päivinä olen miettinyt, että tätäkö pitää kestää nyt loppuun asti. Onneksi vastavuoroisesti on ollut niitä päiviä, kun olo on ollut täysin normaali.

Pikkuhiljaa pitää tosin ehkä alkaa tunnustamaan, että olen hyvin tukevasta raskaana. Se tarkoittaa myös sitä, että tukka putkella pitkin poikin pääkaupunkiseutua painaminen ja sen päälle kotona puuhaaminen ei ehkä ole se kaikkein fiksuin päätös. Sen jälkeen illalla tuntuu todella.

Nyt olen kuitenkin saanut pääasiassa nukuttua, mikä on iso helpotus. Tällä hetkellä huomaan, että yksikin huonosti nukuttu yö vaikuttaa todennäköisesti koko seuraavaan päivään. Siksi on todella helpottavaa, että saan nukuttua pääasiassa kaikki yöt. Tällä raskausviikolla oli yksi yöllinen hormoniherääminen, sitä edeltävällä niitä ei ollut. Nyt pidän sormia ristissä sen suhteen, että tämän asianlaita jatkuu muuttumattomana raskauden loppuun ja saan vielä hyvin nukuttuja öitä ennen synnytystä.

 

Hätkähdin yksi päivä peilikuvaani. Vatsa on kasvanut älyttömästi. En huomaa sitä kun katson vatsaani ylhäältä päin, mutta peilistä sen huomaa. Ihan hullua. Ei ihme, että kaikki paidat tulevat enemmän ja vähemmän vastaan. Se myös tuntuu niinä kohdun venymiskipuina. Neuvolassa sanottiin, että kohtu kasvaa normaalilla käyrällä, mutta en nyt osaa yhtään sanoa, onko tahti sama kuin aiemmissa raskauksissa. On kuitenkin ilmeisesti ihan tavallista, että kohtu ja vatsa kasvavat enemmän joka raskauden myötä. Toistaiseksi olo ei kuitenkaan ole tukala tai huono. Kipujen kanssa onneksi kestää ja tukivyöstäkin tuli jo lähetysilmoitus, joten olen edelleen positiivisin mielin.

-Jenni

KUVAT: Katri Konderla / EDITOINTI: Minä

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Raskausviikko 24 (23+0 – 23+6)

Raskausviikko 23 (22+0 – 22+6)

Raskausviikko 22 (21+0 – 21+6)

Raskausviikko 21 (20+0 – 20+6)

Raskausviikko 20 (19+0 – 19+6)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *