Hae
Big mamas home

Pinkki halloween teemaiset 5-vuotisjuhlat

*Sisältää mainoslinkkejä

Meillä juhlittiin viikonloppuna viisivuotis syntymäpäiviä. Meillä loppuvuosi on yhtä juhlaa, kun joulun ja uuden vuoden lisäksi molemmat lapseni ovat loppuvuoden lapsia. Eli nyt kun yhdet juhlat ovat takana päin, seuraavat ovat jo ihan nurkan takana. Seitsemänvuotis juhlat ovat vahvasti suunnitteilla. Korona tosin sekoitti parin viime vuoden juhlia niin, että sen vuoksia juhlia on juhlittu viime vuosina myös maaliskuussa. Toivottavasti tänä vuonna saadaan juhlittua molempien tyttöjen juhlat suht lähellä oikeaa päivää.

 

Meillä on ollut joka kerta lasten juhlille jonkinlainen teema. Välillä selkeämpi, välillä vähän löysempi. Teemana on ollut pandat, Frozen, puput, kukat, prinsessat nyt ainakin. Tämän vuoden teeman kuopus päätti jo keväällä. Koska hän on syntynyt halloweenin korvalla, päätimme juhlia kyseisellä teemalla. Ja nyt on sanottava, että teema oli äärimmäisen onnistunut. Ihan kaikkein perinteisimmästä päästä teema ei ollut, vaan halloweeniin yhdistettiin vielä päivänsankarin lempiväriä, eli pinkkiä.

Ruokapöydän taakse ripustettu seinälle silkkipaperisuikaleista rakennettu seinäkoriste ja ilmapalloryppäitä. Seinäkoristeessa myös teksti: Happy birthday Maljakossa punaisia ruusuja ja pöydällä vaaleanpunaiseksi maalattuja kurpitsoja, sekä hopeista serpentiiniä.

Koristeista

Tein tällä kertaa poikkeuksellisesti paljon koristeita itse. Siitä lähtien, kun lapsi päätti syntympäiviensä teeman, keräsin juhla-ideoita talteen pinterestkansioon. Juurikin Pinterestistä bongasin tuollaisen seinäkoristeen ensimmäisen kerran ja päätin tehdä sellaisen itse.

 

Ostin Sostrene Grenestä ja Suomalaisesta kirjakaupasta silkki- ja kreppipaperia. Kotoan leikkasin niitä suikaleiksi aloin kiinnittämään niitä 2-4 suikaleen nipuissa lankaan. Sain sitoa tähän aika monta suikaletta ja hetki meni ennen kuin löysin sopivan tekniikan suikaleiden sitomiseen. Happy birthday-kyltti on olltu meillä jo ennestään. Olen säästänyt sen joistain aiemmista juhlista ja se toimi tälläkin kertaa. Kiinnitin kyltin tuon seinäkoristeen päälle.

Sen lisäksi kiinnitin koristeeseen muutaman narun, jossa oli itse leikattuja kummituksia ja lepakoita narunpätkissä. Näitä itse tehtyjä kummituksia ja lepakoita oli pitkin asuntoa koristeina.

Maalasin myös meidän koristekurpitsat vaaleanpunaisiksi juhlia varten. Näihin lapsi ihastui aivan erityisesti.

 

Juhlaruoka

Tarjottavia tein ennätysmäärän itse. Mutta turvauduttiin myös sekä puolivalmiiseen, että ihan perus sipsiin ja karkkiin. Meillä oli täytekakun lisäksi tarjolla omenamuffinsseja, mokkapaloja, banaanikakkua, muumionakkeja, karkkia, sipsiä ja niihin toki dippiä. Kaikkea riitti, mutta ihan hirveästi ei jäänyt meille tuhottavaksi, eli mitoitus oli aika täydellinen.

 

Mokkapalojen ja muffinssien koristelun suunnittelin itse. Mokkapaloihin sain idean Arnoldsista, jossa oli samaan tapaan koristeltuja donitseja. Muffinssien idean keksin irtokarkkihyllyllä, kun totesin hampaiden sopivan halloweeniin. Muumionakkeja puolestaan bongasin ensimmäisen kerran Instagramissa.

Kakusta en muistanut sitten napata kunnollista kuvaa, mikä vähän harmittaa. Käytin tällä kertaa kakkuun valmis kakkupohjia, mikä helpotti omaa elämää todella paljon. Kakusta tuli ihanan mehevä valmispohjien kanssa. Ostin niitä kaksi pakettia, joissa molemmissa oli kolme ohutta pohjaa. Väleihin laitoin omena- ja kinuskitäytetettä, joiden ajattelin sopivan halloweeniin. Täytteiden ohjeet ovat Kinuskikissan käsialaa. Kuten aina.

 

Nuo kummistusservetit ja kurpitsalautaset on ostettu My dream day*-verkkokaupasta. Ostan nykyään kaiken juhlatarvikkeen sieltä, koska sieltä saa toimituksen seuraavalle päivälle. Tällaiselle viimetingan mutsille se on todellinen pelastus.

Meillä oli ihan super kivat juhlat. Täytyy sanoa, että meillä on kyllä äärimmäisen ihania ihmisiä lähipiirissä ja ollaan äärimmäisen onnekkaita. Päivänsankari sanoi, että nämä olivat parhaat juhlat ikinä. Kuopus sai lahjaksi Lucy-koiran, jota hän on toivonut kolme vuotta. En ollut tätä aiemmin ostanut, koska ajattelin, että kyseessä saattaa olla ohimenevä toive. Se ei kuitenkaan muuttunut vuosien varrella, joten nyt sitten hankittiin tämä käskyjä totteleva, haukkuva ja liikkuva koiralelu meille. Kuopus on tästä aivan haltioissaan, ainakin toistaiseksi.

Reseptit herkkuihin tulevat vielä perässä, mutta tässä olivat meidän viisivuotis juhlat noin niin kuin pääpiirteittäin.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals

LUE MYÖS

Syntymäpäiväbrunssi ja kesäinen moctail

Vappuviikonloppu

Pääsiäiskoristeet

Helpot prinsessasynttärit

Juhlat korona-aikana

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *