Hae
Big mamas home

Vain kyllä tarkoittaa kyllä – raiskaus tarkoittaa suostumuksen puutetta

Viimeisinä päivinä on puhututtanut paljon se, kun hallitus antaa viimein eduskunnalle esityksen seksuaalirikoksia koskevan lakisäädännön muutoksesta. Tämä tarkoittaisi sitä, että pian raiskaus määritellään suostumuksen puutteella, ei enää väkivalta tai sen uhka. Samaan syssyyn tiukentuvat myös muut lait. Dickpicien ja toista esittävän seksuaalisen kuvan luvattomasta levittämisestä tulee myös rikos.

Tämä on ihan uskomaton edistysaskel keholliselle itsemääräämisoikeudelle ja koskemattomuudelle. Samalla kertaa tämä on myös voitto naisten oikeuksien puolustamiselle. Todella moni huokaisee helpotuksesta.

Kyllä tarkoittaa kyllä

Kun jatkossa raiskauksen määritelmä on suostumuksen puute, se tarkoittaa myös sitä, että nukkuvaan kajoaminen on myös raiskaus, vaikka hänen kanssaan olisi parisuhteessa. Veikkaan, että tämä on monelle naiselle tuttu tilanne. Minullekin. Ei ole kerta tai kaksi, kun olen parisuhteessa havahtunut siihen, että päälläni ollaan. Samoin, minua on lukuiset kerrat myös painostettu seksiin tahtomattani. Monesti painostamista jatkettiin ja jatkettiin. On myös kertoja, kun kielloistani ei ole välitetty lainkaan, vaan minua on alettu koskettelemaan väkisin. Näissä tapauksissa sitä ajattelee helposti, että jos en vastustele, kaikki on vain nopeammin ohi.

Toivon todella, että uusi laki parantaisi naisten koskemattomuutta ja miehet todella ymmärtäisivät mikä on okei.

raiskaus - BMH - Big mamas home by Jenni

Tarvitaanko jatkossa seksiin suostumuslomake?

Totta kai tämä on saanut myös soraääniä, kuten kaikki muutokset, jotka tukevat tasa-arvoa. Moni heteromies on nurissut siitä, tarvitaanko seksiin jatkossa lupalomake. Mikä on minusta aivan järkyttävä reaktio? Ihan oikeasti. Noinko vaikeaa miehille on ymmärtää mikä on okei? Noinko vähäarvoinen asia naisen koskemattomuus on miehille? Ja loppujen lopuksi, jos pitäisi valita kahdesta, niin miksi suostumuslomake olisi oikeasti huonompi vaihtoehto, kuin raiskaus? On todella pelottava ajatus, että niin moni mies vitsailee tällaisella aiheella ja niin moni ei voi olla varma, onko seksiin oikeasti suostumus.

Minulle heitettiin myös kommentti, että joku nainen voisi käyttää raiskauslakia hyväksi ja sanoa, että hän ei ole antanut suostumusta seksiin ja haastaa miehen oikeuteen. Mutta onko tämä oikeasti niin varteenotettava pelko, että naisten koskemattomuutta suojeleva laki pitäisi unohtaa? Eikö olisi paljon fiksumpaa, että jos et ole ihan varma siitä rakasteletko vai raiskaatko naista, niin pysyttelisit ihan vain masturboinnissa?

Minusta pitäisi muistaa se, että vaikka on olemassa niitä miehiä, jotka ovat joutuneet syyttä suotta vaikeuksiin naisen raiskausväitteiden vuoksi, naisten määrä, jotka ovat kokeneet elämänsä aikana seksuaalista väkivaltaa, on merkittävästi suurempi. On oikeasti hyvä asia, että meidän seksuaalirikoslaki päivitetään asiaan kuuluvaksi.

-Jenni

 

P.s. Tulen poistamaan joka ikisen naisvihamielisen ja tätä lakia vastustavan kommentin, joten älkää suotta vaivautuko. Asiallinen kommentointi on okei.

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals

LUE MYÖS

Parisuhdetta etsivällä naisella ei saisi olla seksisuhdetta

Kun väkivallan tekijä on aina se ”kiva tyyppi” ja uhri ”nalkuttaja”

Ei ole olemassa sellaista asiaa kuin miesviha

#textmewhenyougethome

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *