Hae
Big mamas home

Loman jälkeen

Huh huh. Olipahan syyskauden aloitus. Anteeksi s-sana. En vain keksinyt nyt parempaa, vaikka onhan tässä vielä kesää jäljellä. #elokuuonkesäkuukausi

Meillä alkoi tänään arki. Tytöt palasivat päiväkotiin ja minä töihin. Kuten olin sanonut, loma oli ihana ja tuli tarpeeseen. Siinä oli myös useampi pätkä, kun oikeasti tuntui siltä, että oltiin todella lomalla. Osa lomasta oli sellaista tiettyä kaaoksen hallintaa, mitä elämä on kahden pienen, energisen lapsen kanssa. Kaikki meidän lomatekemiset olivat sellaisia, että ne tapahtuivat noin puolen tunnin ja kahden päivän välillä päätöksestä. Tällainen ennalta suunnittelematon ja aikatauluton kesä sopi meille paremmin, kuin hyvin. Nyt tuntui ihanalta palata töihin. Ihan rehellisesti, minulla oli jo ikävä töitä.

 

Big mamas home by Jenni S. Loman jälkeen

 

Big mamas home by Jenni S. Loman jälkeen

 

Big mamas home by Jenni S. Loman jälkeen

Mutta kyllä tämä töihin paluu tuntuu jaloissa. Muistatteko, kun kirjoitin, että yritän saada päivässä 10 000 askelta täyteen? No tänään niitä tuli päälle 17 000. Jalkahieronta tekisi nyt hyvää.

Mutta niin tämä arjen aloitus tuntuu lapsillakin. Ajattelin viedä lapset syömään päiväkotipäivän jälkeen. Mutta minit olivat niin väsyneitä, että meidän syöminen meni siihen, että haettiin ensi hätään kaupasta tonnikalaleivät ja pillimehut ja lähdettiin takaisin kotiin. Matkalla kiroilin hiljaa mielessäni, että tottahan minun olisi pitänyt tajuta lasten olevan väsyneitä aikaisen herätyksen ja ensimmäisen päiväkotipäivän jälkeen. Olen mielestäni ansainnut mitalin siitä, että en lopulta sortunut myymään lapsiani eläintarhaan apina-aitaukseen. Tämä kaikella rakkaudella lapsiani kohtaan. Mutta kyllä siinä on hermo pinnassa, kun itse on väsynyt ja lapset ovat väsyneitä. Uusi toimintasuunnitelma tuleville viikoille on se, että me mennään siitä, missä aitaa ei ole ollenkaan. Annan lasten sopeutua rauhassa taas tähän normaaliin arkeen ja katsotaan sitten niitä iltamenoja.

 

Big mamas home by Jenni S. Loman jälkeen

 

Big mamas home by Jenni S. Loman jälkeen

 

Big mamas home by Jenni S. Loman jälkeen

Tulevassa syksyssä jännittää se, saadaanko me se uusi korona-aalto tänne Suomeen ja kuinka se vaikuttaa meidän arkeen. Olen todella kiitollinen siitä, että ollaan saatu viettää lähes normaali kesä. Mutta pakko sanoa, että ei minua ole ainakaan houkutellut yksikään normaali kesälomakohde, kuten Linnanmäki tai Korkeasaari, ihan tartuntauhan vuoksi. En kuitenkaan ole sitä tyyppiä, joka murehtisi hirveästi etukäteen. Odotan rauhassa mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja menen sen mukaan.

 

Big mamas home by Jenni S. Loman jälkeen

 

Big mamas home by Jenni S. Loman jälkeen

 

Big mamas home by Jenni S. Loman jälkeen

Miten teidän arkenne on lähtenyt sujumaan. Olisi todella kiva kuulla, miten teillä on lähtenyt arki luistamaan, vai odotellaanko siellä vielä lomia? Tai onko sulla joku vinkki, miten tähän arkeen voisi laskeutua vähän pehmeämmin.

Kommentoida voit:

Alla olevaan kommenttikenttään.

Big mamas home Facebook-sivujen kautta.

Instagramissa @bmhjenni-tilille

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.