Hae
Big mamas home
Kaupallinen yhteistyö

Miten päästä alkuun vaatehuollossa?

Kaupallinen yhteistyö: Arkivé Atelier

Nyt on vuorossa itselleni todella mieluinen ja toivottu yhteistyö. Vaatehuollosta on nimittäin tullut itselleni sellainen kotityö, josta ei tingitä. Se on loppujen lopuksi aika yksinkertaista ja siitä on todella paljon hyötyä vaatteille. Minulle isoin oivallus oli se, että vaatteet ei tarvitse olla kashmiria, jotta sitä voi huoltaa. Myös puuvillatrikoot kaipaavat huoltoa kestääkseen parempina pidempään. Lisäksi vaatehuollolla on mahdollisuus säästää luontoa, kun vaate kestää käyttökerrasta toiseen. Tästä syystä on mahtavaa tehdä yhteistyötä Arkivé Atelierin kanssa, joka on vaatehuoltoon ja kodinhoitoon erikoistunut verkkokauppa. Postauksen lopusta löydät alekoodin, sekä mahdollisuuden osallistua arvontaan.

Aloitin itse vaatehuollon todella pikku hiljaa. Hankin ensin nukkaleikkurin ja sen jälkeen höyryttimen. Nämä hankinnat liittyivät vahvasti vaatteiden ulkonäköön. Höyrytin on loistava apu kun haluaa palauttaa vaatteen omaan muotoonsa. Lisäksi se on maailman paras apuväline lasten vaatteissa olevien rusettien ja röyhelöiden kanssa. Veikkaan, että muut vanhemmat tietävät, miten hankaa on saada vaatteeseen kiinnitetty rusetti näyttämään taas rusetilta pesun jälkeen. Vajaat pari vuotta sitten, kuulin kaikista silittämisen hyödyistä, jonka jälkeen aloin silittämään. Nykyään vaatehuolto alkaa olla hyvin rutinoitunutta.

Meillä silitetään pyykit pesun jälkeen. Siinä samalla pystyy tarkistamaan tarvitseeko vaate muuta huoltoa, kuten paikkaamista tai nypynpoistoa. Käyttöjen välissä meillä tuuletetaan ja höyrytetään vaatteita ja ennen pesua tehdään tahranpoistoa. Rutiini helpottaa itse urakkaa.

Miten päästä alkuun

Kuten sanoin, vaatteen ei tarvitse olla hienoa kashmiria, jotta se tarvitsisi huoltoa ja jostain kannattaa aloittaa. Esittelen seuraavaksi muutaman tuotteen, jolla on helppo aloittaa.

Vaatehöyrystin

Kerroin, että vaatehöyrystin oli ensimmäisiä juttuja, mitä hankin. Meillä ei ollut silloin silitysrautaa, mutta ryppyiset vaatteet tympivät. Tämä onkin loistava vaihtoehto silitysraudalle. Tämä Steamery Stockholmin Cirrus 3 vaatehöyrystin on siitä mahtava, että se toimii myös silitysraudan tavoin, eli sillä voi oikeasti silittää. Se sopii myös kaikille tekstiileille.

Cirrus 3 on ensinnäkin kaunis laite, mutta siinä on muitankin hyviä puolia. Ensinnäkin irrotettava vesisäiliö, jonka saa myös kuivumaan. Sen mukana tulee hanska, joka estää näppejä palamasta, siinä on pitkä johto ja se tosiaan toimii myös kuin silitysrauta.

Vaateharja

Vaateharja tuli minulle paremmin tutuksi tämän yhteistyön myötä. Ja erityisesti tämä Kent CP6 harja. Tämä on loistava yleisharja kaikenlaisille vaatteille ja toimii kuten teippirulla, mutta ei roskaa samalla tavalla. Päätin, että meillä tämä jätetään esille eteisen lipaston päälle, jotta siihen on mahdollisimman helppo tarttua tarvittaessa. Se siis poistaa vaatteista irtoroskan ja -karvan. Sen lisäksi sen avulla vaatteista saa poistettua myös nyppyjä ja tahroja. Siis ihan paras apuri lapsiperheeseen, jossa tahroja tulee niin pihalta, kuin ruokapöydästäkin.

Vaateharjoja on Arkivé Atelierin verkkokaupassakin useampaa erilaista, mutta tämä on sellainen hyvä yleisharja, joka kannattaa ostaa.

Nukkaleikkuri

Tämä on oma henkilökohtainen suosikkini. Tällä saatiin esimerkiksi puolison verkkarit sen näköisiksi, kuin ne olisi vasta kannettu kaupasta kotiin. Tästä sain myös useamman viestin Instagramissa, että tälle olisi tarvetta. Kuvissa näkyvä leikkuri on Steamery Stockholmin Pilo 2. Pidän tässä erityisesti siitä, että se on ladattava. Minulla on ennen ollut pattereilla käyvä nukkaleikkuri ja vähintäänkin ympäristösyistä valitsisin ehdottomasti ladattavan.

Tämä toimii myös todella hyvin. Meillä on myös bonuksena niin puoliso, kuin lapsetkin innostuneet vaatteiden nyppyjen poistosta. Tämä on riittävän helppo vehje ja toimenpide jokaiselle.

Tahrasuola

Tämä tahrasuola valkaisee ja kirkastaa, sekä on nopeasti biohajoava ja myrkytön. Minulle suositeltiin tätä, kun vaatekaapistani löytyy paljon valkoisia vaatteita. Me kaikki tiedämme, miten valkoiset vaatteet alkavat hiljalleen haalistumaan ja kellastumaan pesukerrasta toiseen. Tämä auttaa siihen. Sen lisäksi tämä kirkastaa myös vaatteiden värejä. Tuotteen vaikutus perustuu aktiivihappeen, joka on ympäristöystävällinen ja myrkytön vaihtoehto tahrojen poistoon.

Plussaa, tämä on tuoksuton, eikä jätä jälkeensä mitään hajuja. Olen itse jossain määrin hajuherkkä ja omien kokemusten perusteella monet valkaisevat aineet jäävät hyllyyn. Tämä sopii loistavasti myös hajuherkille.

Tässä olivat minun vinkkini siihen, miten vaatehuollossa pääsee alkuun. Seuraavaksi kerron teille alekoodista ja arvonnasta.

Alekoodi JENNI20 käy Arkivé Atelierin verkkokauppaan ja on voimassa 13.6 asti. Eli kannattaa olla nopea! Koodilla saa 20 % alennusta normaalihintaisista tuotteista, poislukien huoltosetit. Eli, jos nukkaleikkuri puhutteli, nyt saat siitä ihan kivan alennuksen.

 

Arvonta järjestetään uutiskirjeen tilanneiden kesken. Eli tilaamalla Arkivé Atelierin uutiskirjeen tästä linkistä, osallistut arvontaan. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan Vaatesetti S, joka sisältää Pilo 2 nukkaleikkurin ja Kent CP6 vaateharjan. Kyseessä on siis tosi hyvä vaatehuollon aloitussetti. Arvontaan voi osallistua myös huomiseen 13.6 asti, joten kannattaa olla nopea.

 

Olisi kiva kuulla millaisia ajatuksia sinulla on vaatehuollosta? Entä heräsikö jotain ajatuksia tästä postauksesta?

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Hyviä syitä silittää vaatteet

Kaupallinen yhteistyö: Arkivé Atelier

4 kommenttia

  1. krissstiina kirjoitti:

    Osaatko selittää tarkemmin, miten toi nukkaleikkuri toimii? En oo ikinä kuullutkaan. 😄

    • Jenni - BMH kirjoitti:

      Nukkaleikkuri siis nimensä mukaisesti leikkaa nukan irti vaatteesta. Koneen sisällä on siis terät ja samalla laite imaisee leikatun nukan sisäänsä säiliöön, jolloin nukkaa ei ole joka puolella kotona. Arkivé Atelierin sivuilta löytyy hyvin tietoa laitteesta, muun muassa käyttöohjeet. Mutta kuten sanoin, meillä ne nyppyyntyneet vaatteet on tämän käsittelyn jälkeen näyttäneet uusilta.

  2. Donja kirjoitti:

    Tuo vaatehöyrystin kuulostaa pötevältä laitteelta.

    • Jenni - BMH kirjoitti:

      Se on! Toimii hyvin silitysraudan korvaajana. Mä freesaan tällä monesti kauluspaidat ennen käyttöä, vaikka silitänkin vaatteet pyykkäämisen jälkeen. Ja kaikki tyttöjen vaatteiden ripsut, frillat ja rusetit saa taas muotoon tällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *