Hae
Big mamas home

Rakkauden viisi kieltä – mitä kieltä puhun

Oletteko kuulleet rakkauden viidestä kielestä? Tämä ei ole mikään uusi juttu, mutta nyt minusta tuntuu siltä, että haluan kirjoittaa tästä. Voitte pistää tämän kaiken parisuhteesta höpöttämisen uuden parisuhteeni piikkiin.

Niille, joille aihe ei ole ennestään tuttu, niin rakkauttaan voi näyttää eri tavoin ja nämä tavat on jaettu viiteen. Minusta on hirveän hyödyllistä miettiä, että mitä kieliä itse mahdollisesti puhuu ja mitä kieliä kumppani puhuu. Ajattelin aina, että minulle on hyvin selkeää, mitä rakkauden kieltä puhun. Sitten erosin ja olen joutunut tutkimaan itseäni monelta uudelta kantilta. Minusta näitä on hyvä miettiä niin suhteessa, kuin sinkkunakin. Kun sinkkuna miettii omia rakkauden kieliään, pystyy selkeyttämään itselleen millaisia asioita itse kaipaa tulevalta suhteelta.

Parisuhde - BMH - Big mamas home by Jenni

Rakkauden kielet

Kosketus

Ensimmäinen rakkauden kielistä on fyysinen kosketus. Tämä ei tarkoita pelkkää seksuaalista kosketusta, vaan myös kaikkea muuta. Halailua, kevyttä kosketusta ohimennen, kädestä pitämistä, hiusten silittämistä ja kaikkea muuta, mikä liittyy koskettamiseen. Toki myös seksuaalinen koskettaminen kuuluu tähän.

 

Sanat

Yksi moninainen rakkauden kieli on sanat. Ja tähän kuuluu kaikki muukin, kuin vain ne kolme sanaa. Tähän kuuluvat kaikki kehut, kiitokset, tsempit ja rakentavat pyynnöt. Toinen huomioidaan siinä arjessa sanoin.

 

Lahjat

Tätä rakkauden kieltä ei pidä missään nimessä sekoittaa materialismiin ja turhan krääsän ostamiseen. Lahjojen kieleen liittyvät huolella ja ajatuksella valitut lahjat omalle kumppanille. Se voi olla esimerkiksi kauan haaveillut korvakorut, kuten poikaystäväni huomioi tässä taannoin minua.

 

Teot

Tähän liittyvät kaikki arkiset teot ja toisen taakan helpottaminen. Esimerkiksi kun poikaystäväni tuli meille laittamaan ruokaa ja viihdyttämään lapsia, kun minä olin kipeänä. Samoin myös kahvin keittäminen ja voileivän teko kuuluu näihin rakkauden tekoihin.

 

Laatuaika

Sille, jonka rakkauden kieli on laatuajan kieli, arvostaa erityisesti yhdessä vietettyä aikaa. Tätä laatuaikaa ei häiritse puhelin. Tärkeintä on yhdessäolo sen oman rakkaan kanssa.

Rakkauden viisi kieltä - mitä kieltä puhun - BMH - Big mamas home by Jenni

Jokainen meistä puhuu varmasti useampaa rakkaudenkieltä. Minä esimerkiksi rakastan ostaa kumppanilleni tarkoin valittuja ja suunniteltuja lahjoja. Ostin poikaystävälleni esimerkiksi ystävänpäivälahjaksi mustat käsipyyhkeet, sekä Gin tonic-käsisaippuan. Hän oli alkuvuodesta muuttamassa uuteen kotiin ja esimerkiksi juuri siistejä käsipyyhkeitä hänellä ei juuri ollut. Käsisaippuaa meillä menee jokaisella ja Gin tonic-tuoksu oli viittaus hänen ammattiinsa. Lisäksi GT on oma lempidrinkkini. Tämä esimerkkinä siitä, kuinka huomaavainen lahjojen kieli voi olla. Arvostan myös meidän yhteistä aikaa, mutta minun pääkieleni on kosketus.

Rakkauden viisi kieltä - mitä kieltä puhun - BMH - Big mamas home by Jenni

Jos jotain olen oppinut, niin rakkauden kielet voivat olla myös keskenään erilaisia. Oma pääkieleni on ehdottomasti kosketus. Nautin olla lähellä, halailla ja koskettaa. Mutta aamuisin tarvitsen todella usein omaa tilaa ja hiljaisuutta. Enkä välttämättä edes siedä kosketusta nimenomaan näin aamuisin. Poikaystäväni taas tulee halailemaan minua heti aamusta. Toki me vasta tutustumme toisiimme ja toistemme tapoihin.

Muutoin kuin näinä aamuina tykkään kyllä kiehnätä kyljessä kiinni. Osoitan rakkautta kosketuksen kautta myös lapsilleni. Meillä halaillaan ja pusutellaan paljon ja makoillaan lähetysten, sekä pidetään kädestä.

Tulkitsen sen tietyn vetäytymisen omaan introverttiyteeni ja siihen, että tarvitsen välillä sitä omaa tilaa. Tästä introverttiydestä voisin kirjoittaa pitkät pätkät, mutta se vaatisi oman postauksensa.

Parisuhde - BMH - Big mamas home by Jenni

Suosittelen juttelemaan kumppanin kanssa siitä, mikä on hänen rakkauden kieli. Siitäkin voi seurata konflikteja, jos puhutte eri kieliä. Jos toinen vain odottaa saavansa huomiota sillä omalla kielellään ja toinen puhuu aivan eri kieltä, voi tulla pettymyksiä. Puhuminen on tässäkin kaiken a ja o, kuten parisuhteessa yleensä. Avoin puhe pelastaa monelta konfliktilta suhteessa. Kun tiedät, mitä kumppanisi kaipaa, tiedät millä tavalla huomioit häntä kaikkein parhaiten.

-Jenni

 

KUVAT: Katri Konderla / EDITOINTI: Minä

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals

LUE MYÖS

Viikonloppusuunnitelmia ja treffi-ilta

Vapaus parisuhteessa

Koin seksuaalista haluttomuutta aivan suhteen alussa

Introvertti parisuhteessa

Kaksi vuotta sinkkuna ja nyt seurustelen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.