Hae
Big mamas home

Raskausviikko 14 (13+0 – 13+6)

Beben koko: Sitruuna

Oireet: Liitoskivut, väsymys, nälkä ja arat nännit.

 

Raskausviikko 14

Ollaan selkeästi ylitetty jonkinlainen raja, koska minä en kyttää enää jatkuvatsti raskaussovellustani ja äärimmäisen hitaasti kuluvia päiviä. Uskon, että riskiviikkojen mentyä ja kun ultrassa oli kaikki hyvin, niin olen voinut rentoutua raskauden suhteen. En pelkää jatkuvasti keskenmenoa tai verenvuotoja. Saatiin myös seulontatulokset ja niiden perusteella vaikuttaa siltä, että vauvalla on kaikki hyvin. Tämä on aina huojentava tieto. Huomaan stressanneeni hieman omaa ikääni ja sen tuomioa mahdollisia riskejä. Vaikka enhän minä ole vielä mitenkään vanha saamaan lapsia.

Ensimmäiset liikkeet

Nyt uskallan väittää tunteneeni ensimmäiset pienet vauvasta lähtöisin olevat hipaisut. Toistaiseksi liikkeiden kanssa pitää olla kaikki tähtien asennosta lähtien kohdallaan, koska vauva on vielä niin pieni. Mutta hiljalleen ne liikkeet siellä voimistuvat vauvan voimistuessa. Odotan kovasti liikkeiden säännöllistymistä. Se konkretisoi vauvaa paljon ja tuo itselle myös sellaista tiettyä huojennusta siitä, että kaikki on hyvin. Nyt toistaiseksi odottelemme vielä sitä, että tähdet ovat suotuisassa asennossa.

 

Liitoskivut ovat myös alkaneet. Eli isomman osan ajasta kävellessäni olo on sellainen, kuin joku tökkisi puukolla pimppiin. Aluksi mietin, mitä kummaa tämä oli ja ihmettelin, miksi lantionseutuni ja nimenomaan pimppini tuntuu erillaiselta. Kunnes tajusin, että liitoskipujahan nämä ovat. Aika on selvästi kullannut muistot, vaikka odotinkin näitävähän aikaisemmin. Aiempien lasten kohdalla nämä ovat tulleet paljon aiemmin, joten otan tämän ainoastaan positiivisena juttuna.

Huomaan väsyväni edelleen tavallista herkemmin. Päiväunet tuntuvat olevan tälä hetkellä enemmän sääntö kuin poikkeus. Mutta muutoin alkuraskauden oireet ovat helpottaneet. Mikä on helpotus. Jaksan taas käydä lenkeillä, enkä ole ihan koko aikaa kärttyinen. Mistä puolisoni on kiitollinen. Toki, tässä on vielä monta kuukautta edessä. Vastoinkäymisiä tulee vielä. Esikoista odottaessa minua vaivasi ennenaikaiset supistukset ja molemmissa aiemmissa raskauksissa minulla oli raskaus hepatoosi. Joten nautin tästä lähes oireettomasta vaiheesta, kun sellainen nyt on.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Raskausviikko 13 (12+0 – 12+6)

Raskausviikko 12 (11+0 – 11+6)

Raskausviikko 11 (10+0 – 10+6)

Raskausviikko 10 (9+0 – 9+6)

Raskausviikko 9 (8+0 – 8+6)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *