Hae
Big mamas home

Meidän hiihtoloma pähkinän kuoressa

Kerroinkin siitä, että vastoin alkuperäistä suunnitelmaa, saatiin isot lapset hiihtolomalle meille, mistä oltiin ennen kaikkea innoissaan. Rakastetaan viettää aikaa yhdessä koko perheenä. Koen, että meidän arki on jo todella hyvää, eikä se ole pelkkää loman odottamista. Mutta siitä huolimatta on aivan ihanaa olla rauhassa yhdessä, ilman isompia aikatauluja.

Meillä oli lomalle vain vähän suunnitelmia. Etukäteen oltiin mietitty uintireissu ja reissu Hyvinkäälle mummulaan. Vaikka suunnitelmia oli etukäteen melko vähän, niin silti saatiin kiva aktiivinen loma, jossa oli riittävästi myös lepoa.

Heti viikonloppuna saatiin ystäviä kylään muistamaan esikoisen menneitä synttäreitä. Lapsi sai synttärilahjaksi hartaasti toivomansa lelu linnun, joka nyt sitten sirkuttaa meillä milloin missäkin ja milloin mitäkin säveltä. Eläinrakas kahdeksanvuotias on aivan haltioissaan tästä lelusta, josta tulee vähän mieleen oikea lintu.

Leivoin tällöin kahvipöytään browniet mansikkavaahdolla. Browniet ovat oikeasti todella hyvä ja helppo leivonnainen kahvipöytään. Erilaisilla vaahdoilla ja mousseilla suklaaneliöt saa helposti upgreidattua. Toki myös ihan vain vaniljajäätelökin riittää. Suosittelen kokeilemaan. Kiinnostaako teitä saada resepti tästä mansikkavaahtoversiosta?

Maanantaina lapset saivat luvan käyttää säästöjään kaupassa ja ostaa jotain kivaa itselleen. Toinen valitsi totta kai Squishmallows hahmon ja toinen puolestaan hauskan lautapelin, jossa keitellään taikajuomaa padassa. Peli on ollut tosi kiva ja siitä on päässy nauttimaan koko perhe. Erityisesti tämä lautapelejä rakastava lapsi.

Vuokra-autolla reissuun

Kyseinen peli otettiin tiistaina mukaan reissuun mummulaan Toten vanhemmille. Ollaan kyllä siinäkin mielessä todella onnekkaita, miten ihanasti he ovat ottaneet meidät kaikki kolme (minut ja lapset) vastaan. Olen itse saanut kasvaa erittäin rakastavassa bonusperheessä, jossa ei ole tehty numeroa siitä verisukulaisuudesta. Minä olen saanut esimerkiksi lomilla työskennellä bonustätini apuna, mikä on ollut teini-ikäiselle minulleni todella kasvattava kokemus. On upeaa, että omilla lapsillaan on lähipiirissä niin paljon välittäviä aikuisia, kuin mitä heillä on.

Reissu meni hyvin. Vuokrattiin taas auto Go Moren sovelluksella. Tämä auton vuokraaminen on ollut meille todella kätevää. Oma auto ei meidän tapauksessa ole mitenkään järkevä, joten tällainen vuokraaminen on ihan parasta. Ollaan laskettu, että se mitä me maksetaan vuokraa niin on suurin piirtein suuhtessa sen kanssa millaisia maksuja ihmiset maksavat kuukausittain omista autoista. Suosittelen lämpimästi Go Morea.

Mummulasta tuli tuliaisena käytettynä saatu lego-setti. Löydettiin kyseiseen settiin rakennusohjeet googlaamalla ja lähdettiin rakentamaan sitä. Tämä oli parin illan projekti, mikä oli aivan ihanaa. Suurinpiirtein viisi osasta tästä puuttui, mutta selvittiin ilman niitä. Lapset saivat todella hienon hevostallin leikkeihinsä. Lapset olivat niin iloisia tästä ja heille taisi olla kaikkein tärkeintä, että meillä oli tällainen yhteinen projekti ja aikaa yhdessä. Käytiin viikolla myös kolmistaan uimassa ja saatiin siitä sitä arvokasta yhteistä aikaa.

Esikoinen piirsi lomalla söpöjä näköiskuvia perheestä. Ylemmässä kuvassa olen kuulemma minä. Tämä pisti naurattamaan. Alemmassa ovat kuulemma isommat lapset. Näitä kuvia liimailtiin sitten oviin.

Keskellä viikkoa minä lähdin jatkuvaa hälinää karkuun kahvilaan, jossa pääsin vastailemaan rauhassa sähköposteihin ja kirjoittamaan. Silloin Totte lähti meidän trion kanssa retkelle Oodiin. Tämä oli ihan mahtavaa. On ollut ilo seurata, miten Totte on ottanut sen paikkansa meidän perheessä ja nykyään tällainen retki yksin lasten kanssa ei ole mikään ongelma. Se mahdollistaa minullekin hieman liikkuma varaa, mikä on ihanaa.

Tässä oli meidän hiihtoloma pähkinän kuoressa. Oli kyllä niin ihanaa. Viikon päästä, kun isot tulevat taas kotiin koulu- ja eskariarki pyörii taas täyttä häkää. Mikä on sekin ihanaa.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

TILAA UUTISKIRJE!

LUE MYÖS

Elämä kolmen lapsen vanhempana

Viime päivät vauvan kanssa

Viime aikojen arkisia kuulumisia

Uusi vuosi ystävien kanssa

Pakkaspäiviä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *