Herkullinen pavlova
Hemmottelin taas perhettäni herkuilla juhannuksena. Mainitsinkin juhannuksen alla, että olen kovaa vauhtia muuttumassa äidikseni, jolla on aina joku kakku tai pullataikina tuloillaan. Minulla on ristiäistarjottavatkin jo suunnitteilla, vaikka päivääkään ei ole vielä päätetty. Selkeästi se omena ei putoa puusta kovin kauas.
Tämä oli elämäni ensimmäinen pavlova, mutta marengin tekoa olen harjoitellut jo pidemmän aikaa ja olen siinä nykyään jo aika hyvä. Kakusta tuli aivan ihana, vaikkakin tämä versio on aika makea. Marjat toivat kakkuun kuitenkin ihanaa raikkautta.
Pavlova
6 valkuaista
3 3/4 dl sokeria
3 tl sokeria
1 1/2 tl sitruunamehua
3 tl maissitärkkelystä
Täyte
3 prk Valio mansikkakermaa
750 g tuoreita marjoja (mansikoita ja vadelmia)
1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri joukkoon pienissä erissä vatkaamisen aikana.
2. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja sitruunamehu. Siivilöi joukkoon myös maissitärkkelys ja sekoita.
3. Levitä marenki kahdeksi levyksi uuninpellille. Toinen levy voi olla hieman pienempi, kuin toinen.
4. Paista uunissa 120 asteessa noin tunti. Anna jäähtyä tämän jälkeen.
5. Siirrä jäähtynyt pohjalevy tarjoiluvadille.
6. Vatkaa kerma. Pilko mansikat. Levitä vähän reilu puolet kermast pohjalevyn päälle. Lisää marjat. Nosta toinen kerros paikalleen. Lusikoi loput kermat toisen kerroksen päälle ja lisää loput marjat.
Nauti!
Oletko kokeillut aiemmin pavlovaa? Jos et, niin suosittelen kokeilemaan.
-Jenni
Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok
Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit