Hae
Big mamas home

Aikuisten ystäväkirja

Minulla palaa kynttilät täällä kotona ja kupissa on iltateetä, kun kirjoitan tätä postausta. Illat itsekseen ovat olleet kutakuinkin juuri tällaisia. Minä, kynttilät, tee ja tietokone. Eikä se haittaa minua ollenkaan. Arki tulee tässä kevään aikana muuttumaan vielä paljon, joten nautin nyt näistä seesteisistä hetkistä.

Bongasin tämän aikuisten ystäväkirjan ensimmäistä kertaa Homevialaura-blogista (yllätys). Tämä oli niin kivasti toteutettu, että halusin tehdä saman itsekin. Lisäksi, tätä kirjoittaessani, totesin paljastavani itsestäni asioita, joita en ole täällä koskaan aiemmin kertonut.

Big mamas home by Jenni S. Aikuisten ystäväkirja

Siviilisäätyni 
Nykyisin sinkku. Tuntuu edelleen oudolta sanoa näin. 
Asumismuoto 
Kerrostalokaksio Helsingissä. Asumme tässä nykyisin kahden tyttäreni kanssa. 
Ammatti 
Viimeistelen parhaillaan lähihoitajantutkintoani oppisopimuksella. 
Työpaikka 
Työskentelen kehitysvammaisten ja vammautuneiden kanssa. Tykkään työstäni, vaikka siltä ei tunnu ihan joka päivä. Työpaikalla kantavana voimana toimii maailman parhaat työkaverit. 
Kiinalainen horoskooppi 
Käärme. Ihan mielenkiinnosta horoskooppeihin, luin käärmeiden kuvauksen, mitä en kokenut lainkaan niin osuvaksi, kuin länsimaalaisen horoskoopin kuvausta. Käärmeitä pidetään syvällisinä. He puhuvat vähän, mutta heillä on hallussa paljon viisautta. Syvällisyydestä en tiedä, mutta en todellakaan puhu vähän ja viisauskin on siinä ja siinä. En myöskään pidä itseäni turhamaisena, itsekkäänä tai saitana. Käärmeet haluavat turvautua ainoastaan itseensä, minkä kyllä myös tunnistan nykyisellään. Välillä on todella vaikeaa antaa ohjaksia muille tai olla riippuvainen jostain toisesta. Meistä sanotaan myös, että olemme sensuelleja ja omistushaluisia. En tiedä onko tuo jälkimmäinen kummoinen meriitti treffimarkkinoilla. 
Big mamas home by Jenni S. Aikuisten ystäväkirja

Harrastukseni 
Suurimman osan vapaa-ajastani syö tämä blogi kaikkine kuvaamisineen ja kirjoittamisineen. Tämä on minulle kuitenkin sellainen intohimo, että teen tätä mielelläni jokaisella vapaalla hetkellä. Toki blogi ja some eivät ole koko elämä, minkä olen huomannut erityisesti viime aikoina. Tämän lisäksi rakastan hyviä sarjoja ja elokuvia, käyn lenkillä ja yritän lukea kirjoja. Minulla on myös paheena erilaiset true crime podcastit, jotka kiehtovat. Tästä ollaan revitty yhden, jos toisenkin kanssa hyvää vitsiä. 
Perhearjen helpottamiseksi pidän siitä, että meidän harrastukset eivät ole tällä herkellä aika ja paikkasidonnaisia. Jos joku päivä ei kiinnosta, niin pakko ei ole mennä. Mutta haaveilen siitä, että jonain päivänä aloittaisin uudestaan teatteriharrastuksen. 
Periaatteeni 
Haluan elää elämäni niin, että en joudu katumaan asioita. Enkä tarkoita tällä sellaisia mielettömiä, maailmaa mullistavia kokemuksia (kuten maailmanympärys matkaa). Tarkoitan sitä, että vanhetessa olen tyytyväinen itseeni ja tekemiini valintoihin. Sitä, kun katson taakse päin, voin tehdä sen hyvillä mielen, ahdistumatta. Kaikki tekevät toki virheitä. Mutta itse uskon vahvasti virheistä oppimiseen ja myös anteeksi pyytämiseen. 
Maailmankatsomukseni 
Avara. Uskon korkeampaan voimaan, mutta en osaa tarkalleen nimetä mikä se on. Sen lisäksi uskon vetovoimaan ja siihen, että positiivisuus kerää ympärilleen lisää positiivisia asioita. Sama pätee negatiivisten asioiden kanssa, siksi yritänkin keskittyä aina hyvään. 
Pohdin 
Aika usein kuoleman jälkeistä elämää. Tämä liittyy vahvasti uskooni siitä, että on olemassa joku korkeampi voima. Lisäksi olen kokenut monia selittämättömiä asioita, jotka saavat pohtimaan tätä. 
Sen lisäksi olen viime aikoina miettinyt sitä, millaista on hyvä elämä. Etenkin, millaista se on omalla kohdallani. Mitä siihen liittyy, mitkä asiat tekevät minusta onnellisen. 
Vihaan 
Viha on todella vahva sana. Mutta jos jotain voin sanoa vihaavani, niin se on epäoikeudenmukaisuus. 
Halveksun 
Selkäänpuukottajia ja ihmisiä, jotka ottavat haluamansa keinoja kaihtamatta. Kun itse uskon, että hyvään vastataan hyvällä, tällaisten ihmisten ajatusmaailma on mahdollisimman kaukana omastani. Se pöyristyttää aina, kun tällaista käytöstä näkee. 
Big mamas home by Jenni S. Aikuisten ystäväkirja

Pyrin 
Pyrin aina olemaan ymmärtäväinen ja tekemään toisille niin kuin haluan itselleni tehtävän. Jälleen, en minäkään ole täydellinen ja vähän turhan usein kipakan luonteeni kanssa toimin, ennen kuin ajattelen. Mutta vaikka sytyn nopeasti, olen myös ensimmäisenä pyytämässä anteeksi. 
Rakastan 
Niin monia asioita. Lapsiani, perhettäni, ystäviäni, työtäni, kahvia, kukkia, hyviä elokuvia ja kirjoja. Tätä listaa voisi jatkaa ihan loputtomiin. 
Haaveilen eniten 
Hyvästä, terveestä elämästä. Hyvästä, loppu elämän kestävästä yhteydestä tyttäriini. Romanttisesta suhteesta ihanaan tyyppiin. Muutamasta sisustushankinnasta, kuten tuoleista ja valaisimista. Uudesta kodista. New Yorkista. 
Tarvitsen 
Kahvia. Meinasin jättää jo vastauksen yksiselitteisesti tähän, mutta on niitä muitakin asioita, joita tarvitsen. Esimerkiksi tarvitsen tasaisesti omaa aikaa ja hiljaisuutta ilman sosiaalisia kontakteja, palautuakseni sosiaalisesta kanssakäymisestä. Moni muukin introvertti tunnistaa tämän varmasti. 
Pelkään 
Hammaslääkäriä, neuloja, käärmeitä, ötököitä, puhelimessa puhumista ja korkeita paikkoja. Nämä ovat kuitenkin pelkoja, jotka ovat käsiteltävissä. Suurin pelko kaikista, on se, että menetän jollain tapaa lapseni. Mutta se taitaa olla jokaisen äidin pahin pelko. 
Tuo puhelimessa puhumisen pelko on sellainen, että se hankaloittaa välillä elämääni. Onneksi työssäni joudun käyttämään puhelinta, mikä toimii hyvänä siedätyshoitona. Mutta edelleen, jos jonkin asian voi hoitaa sähköisesti, teen sen mielummin niin. 
Big mamas home by Jenni S. Aikuisten ystäväkirja

Kaipaan 
Kaipaan elämääni tiettyä hallinnantunnetta ja sitä, että liinat ovat edes näkösällä käsieni ulottuvilla. Ilman hallintaa, tunnen oloni todella pävarmaksi ja ahdistuneeksi. 
Murehdin 
En ole kummoinenkaan murehtija tyyppi. Minulla on nykyisellään vakaa usko siihen, että elämä kyllä kantaa lopulta. Varsinkin, jos itse ei jää vain makaamaan. Moniin asioihin voi vaikuttaa itse ja niihin, joihin ei voi, on vain opittava hyväksymään etteivät ne ole omissa käsissä. 
Kerään 
Tällä hetkellä kerään hiljakseen Arabian Mainio Sarastus asitioita. Kokoelma on vielä melkoisen pieni, mutta pikku hiljaa hyvä tulee. 
Big mamas home by Jenni S. Aikuisten ystäväkirja

Lempi… 
Värini 
Minulla ei ole yhtä tiettyä lempiväriä. Pidän kuitenkin useista vaaleista, rauhallisista ja jopa neutraaleista väreistä. Rakastan kirkkaitakin värejä, mutta yleensä jonkun muun käyttämänä. 
Vuodenaika 
Rakastan kevättä, siinä vaiheessa kun ilmat alkavat lämpenemään ja luonto herää hiljalleen eloon. Silloin kesä ja kaikki paras on vielä edessä päin. Sitä odottaa tulevaa kesää samalla, kun saa seurata luonnon heräämistä eloon. 
Eläin 
Tämä on ehkä vaikein kysymys koko listalla. Pidin itseäni nuorempana täysin eläinihmisenä, haaveilin kissoista, koirista, rotista ja vaikka mistä. Juuri nyt olen sitä mieltä, että meille ei tule koskaan mitään lemmikkiä. Mutta koskaan ei pidä sanoa, ei koskaan. Mutta jos nyt on pakko valita joku lempieläin, sanoisin kissa. 
Kirja 
Tähän en pysty vastaamaan millään rakastan kirjoja ja luen paljon. En voi valita yhtä lempikirjaa, kun pidän niin monista. 
Big mamas home by Jenni S. Aikuisten ystäväkirja

Elokuva 
Disneyn Kaunotar ja Hirviö, aina ja ikuisesti. Ja aina petyn yhtä pahasti, kun Hirviö muuttuu lopussa prinssiksi. Myös Disneyn tekemä live action-versio on hyvä. 
Musiikkilaji 
Minulla elää aina ja ikuisesti pieni rokkikukko (tai -kana). Raskas musiikki on ehdottomasti kaikkein lähimpänä sydäntä, vaikka kuuntelenkin musiikkia todella monipuolisesti. 
Numero 
Minulla ei ole lempinumeroa. 
Asia minussa 
Olen aina tykännyt mun sääristä. Ne ovat minusta kivat, vaikka näihin pohkeisiin on aivan turha yrittää sovittaa minkäänlaisia saappaita. Pidän myös luovuudestani ja positiivisesta asenteestani. Ne ovat ehdottomasti parasta minussa. 
Ruoka 
Ylipäätänsä hyvä ruoka. Olin nuorempana todella nirso, mutta nyt aikuisiällä olen alkanut kokeilemaan rohkeammin erilaisia ruokia. Mikä on ollut palkitsevaa. 
Juoma 
Kahvi. Tarvitseeko tätä sen enempää perustella? 
Big mamas home by Jenni S. Aikuisten ystäväkirja

Lomakohde 
Haaveilen, aina ja ikuisesti matkasta New Yorkiin. Ylipäätänsä kaupunkikohteet kiehtovat minua enemmän, kuin rantalomakohteet. Päätin itseasiassa alkaa sääntämään New Yorkin matkaa varten. En tiedä milloin olen sinne menossa ja kenen kanssa, mutta aion todellakin mennä. 
Tuoksu 
Monien kukkien tuoksut. 
Kasvi 
Tällä hetkellä varmaan freesia. Tykkään kyllä paljon myös liljoista ja pioneista. 
Säätila 
Aurinkoinen, ei liian kuuma. Sellainen täydellinen kevätpäivä. 
Tapa viettää vapaailta 
Nykyään, joko koneella blogijuttuja näpytellen tai sitten Netflixiä katsellen. 
Pidätkö tytöistä vai pojista? 
Romanttisesti ja yleisesti, sekä että. 
Onko sinulla salaisuuksia? 
On. Tietysti. Eikö niitä ole kaikilla? 
Onko sinulla valkolakkia? 
Ei. Lukio ei ollut minun juttuni. 
Big mamas home by Jenni S. Aikuisten ystäväkirja


Millainen oli ensimmäinen tatuointisi tai lävistys? 
Ensimmäinen lävistys (jos korvakoruja ei lasketa) oli alahuuleen, keskelle. Ensimmäinen tatuointini on käsivarren ruusutatuointi, joka on teille varmasti tuttu kuvista. Olen tehnyt sen itse, mitä ei varmaan moni tiedä. 
Mitä tilaat baarissa? 
Cokista. 
Onko sinua siunattu parhaalla ystävällä? 
On. Te kaikki taidatte tietää kuka Erika on. 
Mitä muuttaisit itsessäsi? 

On yksi asia, jonka korjaamiseen olen miettinyt apukeinoja. Haluaisin kääntää suupieleni ylöspäin, jotta en naama peruslukemilla näyttäisi siltä, että joku on kuollut. 
Big mamas home by Jenni S. Aikuisten ystäväkirja

Kerro jotain siitä, kun… 
Olit 10 vuotta nuorempi 
Olin silloin parikymppinen, todella syvästi masentunut ja todella hukassa niin monella eri tavalla. 
Viimeksi koit romanttisen hetken 
Kun minulle tuotiin kukkia töihin. Ei mikään kovin iso ele, mutta ihan järjettömän romanttinen. 
Viimeksi sait jonkun nauramaan kunnolla? 
Tämän on todennäköisesti ollut töissä ja vitsi on todennäköisesti ollut enemmän huono, kuin hauska. 
Linkitä biisi, joka on koskettanut sinua viimeksi 
Näitä on kaksi. Toinen on Junon Älä muuta mitään ja toinen Lauri Tähkän Mä en pelkää. Jälkimmäisestä on muotoutunut itselle varsinainen voimabiisi.

Nyt minä toivottelen teille hyvää yötä. Menen tästä pian nukkumaan. Huomenna työputkesta päivä 4/6.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.