Hae
Big mamas home

No Buy November – Ostolakko

Havahduin tässä eräs päivä siihen, että en oikein ole sinut ostokäyttäytymiseni kanssa. Suoraan sanottuna, rahaa palaa vähän enemmän, kuin olisi tarvis. Saatan ihan tylsyyksissäni selata verkkokauppoja ja sitten tilata jotain jota haluan. Varsinkin käsin tehtyjen korvakorujen suhteen olen melko höveli. Silittelen omatuntoani sillä, että ainakin tuen suomalaisia käsityöläisiä ja pienyrittäjiä. Mikä toki on omalla tavallaan kaunis ajatus, mutta ei ole kuitenkaan kovin suopea pankkitililleni. Periaatteeni, että en osta mitään osamaksulla on onneksi pitänyt. Mutta käytännössä, kaikki mikä tulee, myös menee.

Ostolakko - BMH - Big mamas home by Jenni

Sovin itseni kanssa jo korvakorujen ostolakon viime kuun viimeiselle parille viikolle, mutta kun otin asian puheeksi Katrin kanssa hän kertoi omasta ideastaan No Buy Novemberista. Hän oli huomannut saman oman ostokäyttäytymisensä kanssa ja ajatteli, että rehellisellä ostolakolla saisi tilanteen kuriin.

Tämä ostolakko koskee erityisesti kaikkea itselle ostettua. Rajasimme ostolakon kaikkeen, mitä tekisi mieli ostaa itselle. Eli vaatteet, asusteet ja minun tapauksessani myös kosmetiikka. Minulla lapset tarvitsevat vaatteita ja kummallakin on joitain joululahjoja ostettavana, joten rajasimme nämä pois ostolakon piiristä. Sama koskee toki kaikkea päivittäistavaraa. Mutta itsellemme emme osta tässä marraskuussa mitään, mitä emme oikeasti tarvitse.

No Buy November - BMH - Big mamas home by Jenni

Itse aion myös säästää tässä kuussa ostolakon ohella. Saan menemään vaatteisiin melkoisia määriä rahaa, joten nyt olisi hyvä hetki laittaa niitä roposia säästöön. Toivon, että tämä ostolakko olisi askel kohti parempaa ja oppisin itse järkevämpää kulutuskäyttäytymistä.

Sovimme Katrin kanssa, että jaamme vertaistukea toisillemme vaikeina hetkinä, koska sellaisia todennäköisesti tulee kuukauden mittaan. Kuten kirjoitin, meille nettishoppailu on ollut myös sellaista tylsien hetkien täytettä. Nyt tylsyydestä selviämiselle, pitää keksiä muita vaihtoehtoja ja siinä vertaistuki on todennäköisesti kultaa.

Onko joku miettinyt ostolakkoon ryhtymistä? Tunnistatteko itsessänne vastaavaa ostokäyttäytymistä? Haastan nyt jokaisen kokeilemaan kanssani No Buy Novemberia, jos ajatukseni kuulostavat yhtään tutuilta.

-Jenni

KUVAT: Katri Konderla / EDITOINTI: Minä

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals

LUE MYÖS

Syksy

Ensimmäinen kesäviikonloppu

Kevään puhelinkuvat

Milloin viimeksi – 50 kysymystä ja vastausta

Yksi kommentti

  1. NK kirjoitti:

    No tutulta kuulostaa tuo, että nettishoppailu on tavallaan ”harraste” ja osittain tylsyyden torjuntaa. Vaikken tilaile mitään kallista enkä (minäkään) osamaksulla, velaksi tms., voisin selkeästi miettiä, tarvitsenko juuri sen ihanan tavaran vai onko se vaan uuden haluamista.

    Kun tullisäännöt muuttuivat ja kaikki EU:n ulkopuolelta tuleva on ALV:n piirissä, väheni ulkomailta shoppailu paljon. En halua maksaa tavaran ja postikulujen päälle vielä kalliita veroja!

    Mutta joo, mukana ollaan! Yritän olla shoppailematta turhuuksia itselleni. Olisi kiva kuulla myöhemmin, miten tämä ostolakko on mennyt Sinulla! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *