Hae
Big mamas home

Vuosikatsaus 2018 – osa 1

Kulunut vuosi oli meidän perheen toinen vauvavuosi. Saimme elää kuukausia ihanassa, vaaleanpunahuuruisessa vauvakuplassa. Vuoden lopulla minä palasin töihin ja ehdin vaihtaa työpaikkaa peräti kaksi kertaa. Kulunut vuosi on ollut kaikin puolin hyvä ja ihana.
Tämä taitaa olla muuten ensimmäinen kerta, kun teen tällaisen kunnollisen vuosikatsauksen.
vuosi, uusi vuosi, vuosi 2018, vuosikatsaus
 Kuva: Pinja Tuominen | Editointi: Minä

Tammikuu 
Tammikuu oli merkittävä kuukausi blogilleni, sillä siirryin silloin ensimmäistä kertaa ison lehtitalon alle kirjoittamaan. Vauva.fi oli minulle iso askel, vaikka lopulta siirryinkin sieltä pois aika nopeasti. Sen vuoksi kirjoitin tammikuussa muutaman postauksen esitelläkseni itseäni, kuten Big mamas home blogin takana – Jenni S ja 7 faktaa meidän perheestä

Kirjoitin postauksen siitä, miten elämä kahden lapsen kanssa on lähtenyt sujumaan. Listasin myös Netflix suosikkejani imetysmaratonien pelastajina. Ja kokosin myös kahden vuoden kenttätutkimuksen hedelmät ja listasin vinkkini vauvanvaate ostoksille

Kuva: Pinja Tuominen | Editointi: Minä

Kuva: Anniina Jalkanen | Editointi: Minä

Helmikuu 
Helmikuu oli rauhallinen. Keskityin mammalomailemaan ja kotoiluun, kuten talvella kuuluu. Sukelsin suoraan äitiyden syvään päätyyn ja nautin vauvavuodestamme, kuin se olisi viimeinen laatuaan. Vastasin myös blogeissa kiertäneeseen Kolme hyvää-haasteeseen, fiilistelin tulppaaneita, sekä meidän talvista kotia. Kävimme myös Pinjan kanssa Kello kahden teellä, pukeuduin rikkinäisiin farkkuihin ja hehkutin uusia suosikkimeikkejäni

Teitä lukijoita kiinnosti helmikuussa eniten meidän vauvan vaatekaapin esittely, sekä yksi blogini henkilökohtaisimmista postauksista
Kuva: Pinja Tuominen | Editointi: Minä

Maaliskuu 
Maaliskuussa olin huolissani meidän vauvasta, kun hänen painonsa ei noussutkaan niin kuin olisi pitänyt. Onneksi meillä on hyvä terveydenhoitaja, joka piti minut suoraan sanottuna järjissäni tämän ajan ylitse. Kerroin myös meidän ensimmäisten kuukausien nukkumisjärjestelyistä ja annoin omia vinkkejäni vauva-ajalle

Kerrottuani masennuksestani, mietin keinoja pysyä positiivisena ja listasin 5 hyvää asiaa. Avasin mielipiteitäni muun muassa tytöistä ja tyttöjen kasvattamisesta, sekä itsevarmuudesta ja oman näköisestä äitiydestä

Huhtikuu 
Huhtikuussa meillä oli ensimmäistä kertaa yöhulinoita. Tämän jälkeen on ollut varmaa, jos erehdyn puhumaan hyvistä yöunista, seuraavana yönä meillä ei nukuta. Kirjoitin postauksen Minä juuri nyt, fiilistelin kevättä ja hankin meille sohvapöydän

Avasin myös ensimmäistä kertaa koskaan meidän lapsettomuusvuosiamme. Kirjoitin asiasta postauksen, vaikka siihen mennessä edes kaikki läheisemme eivät tienneet asiasta. 
Kuva: Pinja Tuominen | Editointi: Minä

Toukokuu 
Toukokuu oli lämmin ja ihana. Kesä tuli todella nopeasti, enkä ollut ainoa, joka iloitsi siitä. Erika esitti minulle viisi pikaista, täysin randomia kysymystä, joihin vastasin. Bebe täytti toukokuussa puoli vuotta ja meillä oli toiset yöhulinat

Loikkasin myös tekokukkaleiriin, listasin blogikliseitä ja mietin arjen ylellisyyksiä
Kuva: Pinja Tuominen | Editointi: Minä

Kuva: Pinja Tuominen | Editointi: Minä

Kesäkuu 
Kesäkuun alussa meillä tuli mieheni kanssa täyteen kymmenen vuotta yhdessä. Sen kunniaksi kirjoitin kotirouvan tunnustukset ja puhuin rohkeasti seksistä. Kirjoitin niin meidän lasten, kuin omastanikin tyylistä. Little E esitteli myös kesäistä tyyliään olkihatun kera, kun minä liehuin hartiahuivissani. Ai niin ja siirryttiin meillä myös pinnasängystä lastensänkyyn

Meidän juhannuksemme ei sujunut täysin suunnitelmien mukaan, vaikka suunnitelmat olivat aika selkeitä. Kerroin myös miten valehtelen netissä ja kävin kahviaiheisessa workshopissa

2 kommenttia

  1. Helmi kirjoitti:

    Tosi kiva postaus! Ihana kun postailet niin usein, blogiasi on tosi kiva lukea:) Miten muuten perhepäivähoidossa loma-ajat menee? Onko esim joulun välipäivinä hoitoa ym jos tarvitsee?

  2. Jenni S. Big mamas home kirjoitti:

    Kiitos Helmi. <3 Ja kiitos itsellesi, kun jaksat kommentoida aktiivisesti. Arvostan sitä kovasti.
    Perhepäivähoitoon pätee samat periaatteet, kuin päivähoitoon. Hoitoa tarjotaan kaikkina arkipäivinä, myös välipäivinä. Jos oma perhepäivähoitaja ei ole syystä tai toisesta pysty ottamaan lapsia hoitoon, tarjotaan meille varahoitopaikkaa. Meillä on tuttu varahoito ihan tässä lähellä, jonne päästään noin 98% kerroista. Varsinkin tuo vanhempi tyttö kyselee vähän väliä, koska pääsee sinne uudestaan. Nyt välipäivinä meidän tytöt on kotona, koska isillä on lomaa mutta uuden vuoden alussa he ovat pari päivää päiväkodissa varahoidossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.