Hae
Big mamas home

Seurustelen, mutta olen yhä sinkkuäiti

Kirjoitin tässä taannoin Instagramiin tähän postaukseen ”Nyt alkaa taas se sinkkuäidin perhearki” ja sain huolestuneita kyselyitä siitä, olenko eronnut poikaystävästäni. En ole. Olen äärimmäisen onnellinen poikaystäväni kanssa.

Olen viimeakoina tästä syystä pohtinut nimitystä, joka kuvaa tilannettani parhaiten. Asun lasteni kanssa, olen heidän lähivanhempansa ja päävastuussa tytöistä. Mutta en kuitenkaan ole yksinhuoltaja, sillä minulla on paperilla yhteishuoltajuus. Lähiäiti kuulostaa kirjoittaessa melko tönköltä käyttää.

Sinkkuäiti - BMH - Big mamas home by Jenni

Sen sijaan pidän sinkkuäiti termistä, sillä se kuvaa tilannettani kaikkein parhaiten. Kuten sanoin, en ole yksinhuoltaja, mutta tilanteeni on hyvin saman kaltainen. Arkeni pyörii suurimmaksi osaksi tyttöjeni ja heidän asioidensa ympärillä, eikä tähän arjen pyörittämiseen ole juuri apua tarjolla. Onnekseni saan hengähdystauon silloin, kun tytöt ovat toisessa kodissaan. Päävastuu on kuitenkin minulla ja yksin minulla. Minä sovin neuvolat ja lääkärit, ilmoitin kouluun, haen iltapäiväkerhopaikan ja hoidan päiväkotikeskustelut. Minä myös olen sairaslomalla silloin, kun tytöt sairastavat Meidän arjessa ei ole tällä hetkellä toista aikuista, jota voisin pyytää auttamaan. Toki minulla on poikaystäväni, mutta hän ei ole vielä tavannut tyttöjä ja menee vielä aikaa, ennen kuin hän voi olla sillä tavalla avuksi. Hänen tehtävänsä on ihan alkuun vain tutustua tyttöihin.

Rakastan edelleen äitinä olemista. Minusta ja tytöistäni on tullut tiimi. Me ollaan me tytöt. Äiti ja tytöt. Meidän suhteemme on vain syventynyt eroni myötä ja olemme olleet tiimi entistä vahvemmin. Tuntuu, että onnistun olemaan se tyttöjeni tuki ja turva. Vaikka olen vain minä, koen onnistuneeni tehtävässäni tyttöjeni kanssa. He ovat koko maailmani.

 

Toki, kun poikaystäväni alkaa ottamaan enemmän paikkaansa meidän arjessamme, voin alkaa hiljalleen puhumaan uusperheydestä. Toistaiseksi pitäydyn kuitenkin edelleen siinä sinkkuäitiydessä.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals

LUE MYÖS

Parhaita juttuja just nyt ja hieman kuulumisia

Vertaistukea vanhemmuuteen

Sinkkuäitien miniloma Porvoossa

Miten puhun lasten kanssa deittailusta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *