Hae
Big mamas home

Mustikka-valkosuklaablondiet

Minua on purrut leivonta kärpänen. Leivon tällä hetkellä viikoittain. Ostan tällä hetkellä kaupasta mieluummin leivonta-aineet, kuin muita herkkuja. Perhe toki arvostaa tätä, koska inspiraationi sivutuotteena syntyy niitä herkkuja. Viime viikkoina olen testaillut brownie ja blondie-reseptejä. Olemme myös käyneet pienen väittelyn kumppanini kanssa siitä, miksi brownieta verrataan mokkapalaan, vaikka niissä on hyvin vähän samaa.

Jaan teille nyt testaamani blondie reseptin. Blondie on makea leivonnainen, joka on ikään kuin brownien serkku. Suurin ero on, että siinä ei kuitenkaan käytetä kaakaojauhetta ollenkaan. Nimi tuleekin nimenomaan leivoksen vaaleasta väristä. Blondie voi olla hyvin monipuolinen leivonnainen, sillä sitä voidaan maustaa erilaisilla raaka-aineilla. Tässä reseptissä on käytetty valkosuklaata ja mustikoita, mutta yhtä hyvin tässä voisi käyttää esimerkiksi pähkinää tai karamellikastiketta. Tämä versio on täydellinen vaihtoehto mustikkapiirakalle.

Mustikka-valkosuklaablondiet

8 annosta

 

Ainekset
  • 150 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokera
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 100 g valkosuklaata
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • 1 dl mustikoita
Resepti
  1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja vuoraa uunivuoka (20 x 30 cm) leivinpaperilla.
  2. Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
  3. Rouhi valkosuklaa.
  4. Yhdistä sokerit kulhossa. Vispaa sokerit ja munat kevyesti sekaisin. Älä vaahdota. Lisää jäähtynyt voi mukaan seokseen.
  5. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
  6. Kääntele jauhot taikinan sekaan. Lisää puolet valkosuklaarouheesta. Kääntele taikina tasaiseksi. Sekoita mahdollisimman vähän.
  7. Kaada taikina vuokaan. Ripottele päälle loput vaĺkosuklaarouheesta ja mustikat.
  8. Paista uunissa keskitasolla noin 20 minuuttia.
  9. Nosta jäähtymään ja anna vetäytyä rauhassa ennen tarjoilua.

 

Tuplaamalla ohjeen tästä saa pellillisen, jos on tarvetta isommalle määrälle. Mietin, että tätä voisi hyvin leipoa myös isompien lasten synttäreille tässä syksyllä. Tämä pieni määrä oli oikein passeli näin perheen kesken herkutteluun.

Kerro päädyitkö kokeilemaan tätä reseptiä ja mitä pidit siitä? Kysymyksiä ja kommentteja voi tuttuun tapaan jättää postauksen alle. <3 Oliko blondiet sinulle ennestään tuttu leivonnainen, vai luitko siitä nyt ensimmäistä kertaa?

-Jenni

 

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Mustikka-valkosuklaajuustokakku

Ihanat omenamuffinssit

Perinteinen mustikkapiirakka – Helppo ja nopea resepti

Herkullinen pavlova

Helppo ja nopea marjaherkku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *