Hae
Big mamas home

#olensisustaja

Ikea, #olensisustaja, koti ja sisustus, sisustushaaste, blogihaaste, haaste,Ikea, #olensisustaja, koti ja sisustus, sisustushaaste, blogihaaste, haaste,

Olen jo lapseta asti nauttinut siististä, kauniista ympäristöstä. Järjestelin omaa huoneettani usein ja huusin veljilleni, kun he kävivät sotkemassa siellä. Vanhemmiten olen huomannut, että nautin sisustuksesta sen kaikissa muodoissa. Olen alkanut seuraamaan trendejä, osallistumaan sisustuskeskusteluihin ja oppinut, että oman tyylin toteuttaminen voi ottaa aikaa ja se on ihan okei. Sisustaminen ei ole pelkästään oman kodin laittoa, vaan paljon, paljon enemmän, mikä tekee siitä entistä antoisampaa. Rakennan kotiani ja sisustustani tietoisesti suunnitellen, pala palalta. Käytän aikaa oikeanlaisten huonekalujen ja sisutusesineiden etsimiseen. Minusta on tulossa koko ajan tarkempi ja tarkempi, mistä olen ylpeä.
Tämän vuoksi olin innoissani, kun Laura haastoi blogissaan yhdessä Ikean kanssa tuttuja sisustusbloggaajia (ja meitä muitakin) pohtimaan omaa tyyliään kysymysten muodossa. Te tiedätte, miten rakastan blogihaasteita. Minun ei siis juuri tarvinnut miettiä, tarttuisinko tähän haasteeseen omalta osaltani.
Ikea, #olensisustaja, koti ja sisustus, sisustushaaste, blogihaaste, haaste,

Mitä kotisi tyyli kertoo sinusta?

Juuri nyt, se kertoo keskeneräisyydestä. Kotonamme on vielä paljon sellaisia elementtejä, jotka ovat tulleet meille aikanaan yhteen muuton myötä. Kotimme ei vastaa täysin sisustustyyliäni, mutta on sitä kuitenkin koko ajan enemmän. Oma tyylini on selkeytynyt valtavasti viimeisen kahden vuoden aikana ja alan tuntea sitä yhä paremmin, mikä on se oma juttu. Olen sinut sen kanssa, että sisustuksemme rakentuu hitaasti. Uskon myös tämän vähentävän jonkin verran virheostoksia.
Se kertoo myös mukavuudenhalusta. Pehmeät torkkupeitot ja mukavat sisustustyynyt eivät ole vain kauniita, vaan ne tuovat asuntoon myös kodikkuutta ja pehmeyttä. Meillä rakastetaan hyviä elokuvia ja sarjoja, joita katsotaan koko perheen voimin. Olen aina ihaillut klassisten kotien kodikkuutta ja pehmeyttä. Sitä minä haluan tuoda myös omaan kotiini. En halua kuitenkaan missään nimessä unohtaa boheemiin tyyliin sopivaa rentoutta. Kaiken ei tarvitse olla ihan niin justiinsa, vaikka pöyhinkin sohvatyynyjä pari kertaa päivässä.
Se kertoo siitä, että en ole minimalisti. Ainoa paikka, jossa minimalismi omasta mielestäni toimiin, on vaatekaappi. Muuten meidän kotoa löytyy paljon asetelmia ja moni esine saa olla esillä. Olohuoneessa olen tyhjentänyt alempia tasoja vain siksi, ettei vauva pääse käsiksi aivan kaikkeen. Kunhan Baby B tuosta kasvaa, eikä revi kaikkea alas, sohvapöydän asetelmat ovat meillä taas arkipäivää.
Ikea, #olensisustaja, koti ja sisustus, sisustushaaste, blogihaaste, haaste,

 

Ikea, #olensisustaja, koti ja sisustus, sisustushaaste, blogihaaste, haaste,

Mikä on kotisi persoonallisin sisustusesine?

Niitä on muutamia ja ne ovat itse tehtyjä. Kehyksissä olleet nimmarikuvat, puoliksi kullattu kipsikallo, savesta tehty venus-patsas, sekä muutamia muita. Koska ne ovat itse tehtyjä, uniikimpaa ei voi olla.

Onko kotonasi jokin sinulle tärkeä esine, jota et ole esitellyt julkisesti? Miksi?

Kirjat. Minulla on melko mittava fantasiakirjojen kokoelma. Kirjahylly näkyy kuitenkin harvoin ja rajatusti julkisissa kuvissani, sillä en rehellisesti sanottuna halua jakaa sitä. Hyllykkö on aavistuksen sekaisin ja täynnä, eikä se edusta mitenkään päin tyyliäni. Niinpä olen päätynyt rajaamaan sen kuvien ulkopuolelle. Jahka saamme jonain herran vuonna olohuoneen sisustuksen etenemään, myös kirjat tulevat näkymään blogissa. Homma on ikävä kyllä junnannut paikallaan, kun kaikkea muuta tärkeämpää rahanmenoa on tullut edelle.
Ikea, #olensisustaja, koti ja sisustus, sisustushaaste, blogihaaste, haaste,

 

Ikea, #olensisustaja, koti ja sisustus, sisustushaaste, blogihaaste, haaste,

Miten sisustustredit tai muiden mielipiteet vaikuttavat sisustusvalintoihin?

Nykyään paljon vähemmän, kuin ennen. Omaan tyylini, joka on boheemin klassinen, mahtuu aika vähän trendejä. Jotain tämän hetken trendejä voidaan toki bongata meiltäkin, mutta ne ovat päätyneet meille muista syistä. Olen aina pitänyt metallien käytöstä sisustuksessa. Marmorin miellän enemmän klassikoksi, kuin trendiksi. Lasten sisustuksessa käytän jonkin verran pastellivaaleanpunaista, mutta siinä ne trendit taitavat ollakin. Tavoittelen paljon mieluummin ajatonta, klassista pohjaa, jota höystän boheemein piirtein.
Mitä tulee muiden mielipiteisiin, saatan harkita joitain hankintoja sen perusteella, mitä olen blogeissa nähnyt tai joku on suositellut. Seuraan useampaa klassista sisustajaa, joiden tyyleistä inspiroidun valtavasti. Kaikki valinnat teen kuitenkin itse, perustuen siihen mikä meille sopii kaikkein parhaiten.
Ikea, #olensisustaja, koti ja sisustus, sisustushaaste, blogihaaste, haaste,

Oletko jättänyt jotain ostamatta, koska se ei ole vallitsevien trendien mukainen tai se ei sovi Insta-feediisi?

Minä en oikeasti seuraa trendejä sillä silmällä, mitä kaikkea voisin haalia meille. Kuten sanoin, haluan tehdä ajattomia valintoja. Minusta on viime vuosien aikana tullut entistä tietoisempi shoppaaja ja pääsääntöisesti trendit jäävät kaupan hyllyille.
Mitä instafeediini tulee, lainaan tässä täysin sisustusidolini sanoja; ”jos se sopii feediini, se sopii kotiin.” Vaikkakin instagramini ei ole yhtä seesteinen, kuin Lauralla. Mutta kuten sanoin, minusta on tullut yhä tietoisempi ostostentekijä.

Oletko hankkinut kotiisi jotain vain siksi, että koet sen sopivan imagoosi tai miellyttävän muita?

Tämä on aihe, josta keskustelemme usein mieheni kanssa. Avopuolisoni ei täysin ymmärrä bloggaamista ja kauniita kuvia, joita otan kotona vähän väliä. Hänen on välillä vaikeaa ymmärtää visuaalisuuttani. Hänelle sohvapöytä on sohvapöytä, oli se sitten millainen tahansa. Minä puolestani olen tarkka siitä, millainen pöydän täytyy olla tyylillisesti. Tämä on yksi syy siihen, miksi meillä on yhä seitsemänkymmentäluvulta peräisin kirjahyllyvanhus, joka ei sovi sisustukseemme mitenkään päin.
Mutta mitä kysymykseen tulee, tekisin varmasti tyylilleni uskollisia valintoja, vaikka en jakaisi niitä missään kanavassa. Joissain tapauksissa se, että jaan asioita someen, saa kukkaron narut löystymään herkemmin. Esimerkiksi kivan tuoksukynttilän kohdalla. Kukkia ostaisin joka tapauksessa, en vain somekuviin.
Ikea, #olensisustaja, koti ja sisustus, sisustushaaste, blogihaaste, haaste,

 

Ikea, #olensisustaja, koti ja sisustus, sisustushaaste, blogihaaste, haaste,

Koetko painetta ostaa pieniä tai isoja kodinsisustusta päivittäviä tuotteita – olivatpa ne sitten tuoreita kukkia tai samettisohvia, jotta saisit kauniita kuvia?

Toki tässä maailmassa on olemassa alituiseen pieni paine siitä, mutta en koe sen vaikuttaneeni itseeni. Tämän vuoksi oma blogini on enemmän sisustuspainotteinen perhelifestyleblogi, kuin tyylipuhdas sisustusblogi. Vaikka siitä unelmoinkin. Kuten sanoin, etsin kotiimme ennemmin pysyviä, klassisia vaihtoehtoja, kuin trendejä.
Juuri nyt sisustuksemme on niin keskeneräinen, että etsin aktiivisesti sisustukseen sopivia tuotteita. Olemme puhuneet ainakin sen kirjahyllyn, TV-tason ja sängyn päivittämisestä. Se ei kuitenkaan liity uuden sisällön saamiseen, vaan siihen, että haluan sisustuksesta valmiin ja yhtenäisen. Toivon, että jonain päivänä saan olla ja nauttia valmiista sisustuksesta ilman, että pitäisi koko ajan jotain uutta.
Ikea, #olensisustaja, koti ja sisustus, sisustushaaste, blogihaaste, haaste,

Mitä asioita kotisi sisustuksesta rajaat pois kuvista?

Ne ei niin valmiit kohdat, sekä ympäristössä lojuvat tavarat, kuten lasten värikkäät lelut, erilaiset kasat, joita meiltäkin löytyy. Mutta olen luonnostani visuaalinen ihminen ja blogini, sekä instagramini ovat hyvin kuvapainotteisia, niin haluan jakaa kuvia paikoista ja hetkistä, jotka inspiroivat minua.
Minäkin haluan rohkaista ihmisiä tarttumaan tähän haasteeseen. Sillä jokainen miestä sisustaa ja laittaa kotiaan omalla tavallaan. Ikean sanoin, jos sinulla on koti, olet sisustaja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.