Hae
Big mamas home

Miten elämä uusperheenä on sujunut

Me asutaan nyt virallisesti saman katon alla kaikki neljä. Toki puoliso on viettänyt viimeisinä kuukausina paljon aikaa meidän luona. Näin ollen meidän uusperhe on muotoutunut jo ennen kuin hän on virallisesti muuttanut tänne. Haluttiin edetä rauhassa ja antaa lapsille aikaa sopeutua tähän uuteen tilanteeseen ja uuteen aikuiseen. Nyt tätä virallista yhdessä asumista on takana pari viikkoa.

 

Uusperheen kasvatti

Minä olen itse uusperheen kasvatti. Vanhempani erosivat, kun olin yhdeksänvuotias. Me asuimme äidin luona ja tapasimme isää säännöllisesti. Bonusisäni muutti meidän luokse, kun olin siinä 11-12 vuotta. Siitä jonkin ajan päästä, minulle alkoi siunaantua lisää pikkuveljiä. Minulla on kaksi täyssisarusta ja viisi sisarusta vanhempieni uusista liitoista. Koen uusperheeni olleen rikkaus. Vaikka sen muodostumisessa on ollut vaikeita hetkiä. Minä kapinoin kaikkein eniten nimenomaan bonusisääni vastaan. Välillä tunteiden kiehahtamiseen riitti se, että hän astui samaan huoneeseen kanssani. Mutta hän oli alusta asti turvallinen ja luotettava aikuinen ja nykyään koen, että meillä on läheiset välit.

Nainen seisoo ratikkapysäkillä, selkä ratikkaan päin.

KUVA: Katri Konderla/ EDITOINTI: Minä

 

Omasta kokemuksesta tiedän, että uusperheen muodostuminen ei ole täysin kivutonta ja siinä kestää aikaa. Me ollaan uusperheenä vasta ihan alkutekijöissä. Uskon, että niitä koetuksia on vielä tulossa kun aika kuuluu ja lapset kasvavat.

Tällä hetkellä tilanne on se, että toinen lapsista on ottanut puolisoni vastaan avosylin. Hän kertoo rakastavansa puolisoani ja halailee, sekä pussailee häntä ihanasti. Monesti tämä lapsi myös pyytää asioita kuten hammaspesuapua, ruokaa, iltasatua ja muuta apua nimenomaan puolisoltani. Toinen lapsi on huomattavasti varautuneempi ja huomaa, että hän on entistä ripustautuneempi minuun. Mikä on täysin ymmärrettävää, koska muutos on todella iso.

Katu Helsingissä. Ruskaa ja vanhoja rakennuksia, sekä raitiovaunu.

Yritän parhaani mukaan olla tukena molemmille lapsille. Tälle toiselle lapselle, joka on reagoinut voimakkaammin uuteen elämäntilanteeseen, yritän antaa erityishuomiota. Olen hänelle läsnä ja lähellä ja kuunnella hänen tarpeitaan. Samalla houkuttelen häntä tekemään kivoja asioita puolisoni kanssa. Ja samaan aikaan yritetään myös totuttaa lasta siihen arkeen puolisoni kanssa. Ei kiirehditä, vaan mennään mahdollisimman pitkään lapsen ehdoilla. Ja kyllä hänkin on sanonut monia kertoja tykkäävänsä kumppanistani. Joten ajan kanssa hyvä tulee.

Onni näkyy ulospäin

Viikonlopun juhlissa sain kuulla monet kerrat ystäviltä sitä, miten onnellisia he ovat minun ja meidän puolesta. Siitä, että olen viimein löytänyt rinnalleni hyvän ihmisen. Meidän onni näkyy kuulemma myös ulos päin. Ja itse olen huomannut, että kun menen puolisoni kanssa iltaisin nukkumaan niin minua ei enää niin kovasti ahdista ja pelota. Illat ovat olleet ahdistuksen kanssa haastava ajankohta, kun sänkyyn mennessä kaikki ahdistus vyöryy ylitse ja meinaa ottaa vallan. Nyt sitä ongelmaa ei ole ollut silloin, kun menemme yhdessä nukkumaan. Mikä on ihanaa. Koen ihan rehellisesti olevani onnellinen ja turvassa.

Juuri nyt meidän elämä on aivan ihanaa, vaikka kamppailenkin mielenterveyden ongelmien kanssa.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Saako äiti-ihminen nauttia lapsivapaista

Minulla on vauvakuume

Leffatreffeillä ja Helsingin kolmanneksi parhaat burgerit

Haluan uskoa, että rakkauteni lapsiani kohtaan riittää

Vappuviikonloppu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *