Hae
Big mamas home

Seksi raskauden ja synnytyksen jälkeen

Kirjoitan pitkästä, pitkästä aikaa seksistä. Tällä kertaa puhe siitä, mistä puute ei pidä paikkansa. Puute on kyllä ollut, mutta puhetta ei. Olen kirjoittanut aiemmin seksistä ja siitä, miten meidän touhuihin tuli stoppi silloin, kun viimeisin raskaus alkoi. Minulla katosi halut raskauden aikana aivan totaallisesti. En kiihottunut, eikä seksikään tuntunut oikeastaan miltään. Yritettiin jonkin aikaa lämmitellä tilannetta, mutta lopulta todettiin ettei siinä lämmittelyssä ole mitään järkeä ja lopetettiin yrittämästä.

Meidän seksielämä on ollut siis paitsiossa enemmän tai vähemmän vuoden ajan. Pystyttiin onneksi koko tämän ajan pitämään yllä puheyhteyttä, minkä koin itse äärimmäisen tärkeäksi. Ymmärrettiin kumpikin, että seksittömyyteen oli juuri kyseisellä hetkellä selkeä hormonaalinen syy.

Seksi takaisin arkeen

En muista tarkalleen oliko se kaksi vai kolme kuukautta synnytyksen jälkeen, kun huomasin sellaista pientä halujen heräämistä. Sanoin siitä miehelle, mutta silloin vielä mitään ei tapahtunut. Oltiin vielä liian väsyneitä ja kaikki oli vielä liian uutta.

Ensimmäinen askel kohti seksiä oli kun sovittiin yhdessä, että ruvetaan lisäämään läheisyyttä. Sellaista perus läheisyyttä ja kosketusta, joka oli ollut pannassa, kun minä kaipasin omaa tilaani. Sovittiin, että tämä kosketus ja läheisyys ei tähtäisi seksiin. Sitä olihelpompi lisätä pikku hiljaa, kun ei ollut paineita seksistä.

Joulun aikaan innostuttiin tilaamaan meille sekä Satisfyerin joulukalenteri, että Paritellen Kamasutra-kalenteri. Ajateltiin, että näillä olisi kiva elvytellä sitä kadonnutta seksielämää ja niin olikin. Ihan samanlaiseen puputteluun ei ollut mahdollisuuksia kuin ennen, mutta lopulta, lähes viisi kuukautta synnytyksen jälkeen meidän seksielämä on alkanut elpyä.

Ja ihan kuin jonkinlaisena hyvityksenä, seksi on ollut parempaa, kuin ennen raskautta. En osaa yhtään sanoa, mistä se mahdollisesti johtuu, mutta näin on. Kiihottuminen ei ole ihan yhtä helppoa, kuin vielä vuosi sitten, mutta orgasmit ovat isompia ja kokonaisvaltaisempia. Mikä on tietysti ihanaa.

Seksin myötä läheisyys on lisääntynyt taas luonnollisesti, mikä on ihanaa. Kyllä tässä voi taas todeta, että seksi on liima, mikä pitää ainakin meidän parisuhdetta koossa. Tästä on syntynyt sellainen positiivinen kierre, missä seksi lisää läheisyyttä ja päinvastoin.

Epämukavuutta omassa kehossa

Koen edelleen tiettyä epämukavuutta omassa kehossani raskauden jäljiltä. Yritän antaa itselleni armoa palautumisen suhteen, mutta se on ajoittain todella vaikeaa. Tuntuu, että yhteys omaan kehooni ja seksualisuuteeni, mikä vaikuttaa varmasti omalta osaltaan tähän kaikkeen. Käynnissä oleva imetys ei varsinaisesti auta asiaa, kun kehoni on edelleen jonkun muun käytössä. Olisi siitä huolimatta ihana päästä takaisin kiinni omaan seksualisuuteen ja päästä sinuiksi sen kanssa. Kuten näissä Ida Keräsen ottamissa kuvissa.

KUVAT & EDITOINTI: Ida Keränen

 

Mutta toivon, että tuleva vuosi tulee olemaan sellainen parisuhdevuosi. Vaikka meillä pitää kiirettä tämän pesueen kanssa, halutaan ehdottomasti keskittyä myös toisiimme. Vauva kasvaa koko ajan ja toivon mukaan nukkuu pian entistä paremmin. Kiinteiden myötä ihmetys alkaa hiljalleen vähentyä ja minä saan pikku hiljaa oman kehoni takaisin itselleni. Joten suunta on ainoastaan ylös päin. Mietittiin tässä myös sellaista vaihtoehtoa, että satsattaisiin joihinkin seksikursseihin, jotta osattaiisin olla toisillemme entistä parempia.

-Jenni

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

TILAA UUTISKIRJE!

LUE MYÖS

Miten meidän parisuhde voi vauva-arjessa

Seksi loppuraskaudesta

Seksi keskiraskaudessa

Halut missä olette?

Miten sitä seksielämää on elvytetty kuivan kauden jälkeen

4 kommenttia

  1. Mahdi kirjoitti:

    Hei,

    Mielestäni seksistä on tärkeää puhua ja sellainen nolostelu mitä omassa lapsuudessa kohtasin sekä koulun valistus (vai pelottelu?) Tunneilla että vapaa-ajalla on täysin aikansa elänyt aikakausi. Mutta haluaisin silti kuulla ajatuksiasi siitä miten olet(te) hoitaneet tilanteen vanhempien lasten kanssa blogin avoimuuden kanssa. Kirjoitat omilla kasvoilla ja avoimesti seksistä. Miten lapsesi kokemvat asian? Oletteko miettineet mitä sitten JOS vähän vanhempana esiteininä lapsesi kohtaa kiusaamista asiasta? Saako lapsesi esim. lukea blogiasi? Nämä on kysymyksiä, jotka kysyn täysin ilman hampaita ja sarvia, toivottavasti et ota niitä pahalla 🙂

    • Jenni - BMH kirjoitti:

      Hei. No, ihan ensinnäkin lapset tietävät, että äiti kirjoittaa työkseen muun muassa blogia, mutta ei heitä kiinnosta mitä siellä on. Samoin, todennäköisyys sille, että heidän kavereitaan alkaisi edes joskus kiinnostaa jonkun äidin kirjoittama blogi, on olematon. Tuo ikäpolvi todennäköisesti pitää Tiktokiakin elähtäneenä. Minun äidistäni tehtiin aikanaan lehtijuttuja, eikä minua todellakaan kiinnostanut kyseiset artikkelit. Minua kiusattiin itseäni koulussa lähinnä vihreästä rannekellosta, mekostani ja puheviastani, ei vanhemmistani. Kiusaaminen voi lähteä mistä vain ja todennäköisyys sille, että se olisi minun blogini, on pieni.
      Ja itse uskon kaikessa avoimuuteen ja lapsentasoiseen puheeseen. Todella toivon, että tuleva sukupolvi ei ole niin ahdasmielinen, että avoin seksipuhe olisi aihe kiusata. Se olisi toivon mukaan ihan normi.

  2. Kukkis kirjoitti:

    Hei, ihanan avoimesti kirjoitat ja mitäpä elämästä tulisi jos pitäisi ajatella pelon kautta asioita tai saatika sitä että mitähän tästä joku joskus ajattelee. Tottakai vastuun kantaminen on oletus mutta nykypäivänä normaalit asiat kuten seksi tai suoliston toiminta – siinäpä aiheet joista on häpeällistä puhua mutta silti jos nuo ei toimi niin onpa hemmetin tuskaista elämää!

    Teet juuri niin mikä on aitoa sinua, silloin elät omaa totuuttasi ja muut tehköön samoin. Kaikkea hyvää teidän kauniille perheelle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *