Hae
Big mamas home

Vaaleanpunaiset 6-vuotis synttärit

Kirjoitan nyt esikoisen kuusivuotissynttäreistä, joita vietettiin nyt maaliskuussa. Alunperin juhlia oli suunniteltu heti tammikuun alkuun. Esikoisenihan on syntynyt aivan joulun alla, joten olin miettinyt, että jos tällä kertaa yritettäisin viettää joulu ja uusivuosia alta pois. Mutta sitten iski omikron ja minäkin sairastin koronan ja vielä long covidin, jolloin juhlat tammikuussa eivät tuntuneetkaan niin hyvältä ajatukselta. Helmikuu meni ohi hujauksessa ja maaliskuussa havahduin siihen, että nyt ne juhlat täytyy pitää jo ihan lapsenkin vuoksi. Niinpä lyötiin päivä lukkoon ja minä lähetin tekstiviestikutsut meidän ystävillemme.

6-vuotis synttärit - BMH - Big mamas home by Jenni 6-vuotis synttärit - BMH - Big mamas home by Jenni

Kuusivuotis synttärit

Lapset osallistuvat juhlien järjestämiseen

Olen melko rento juhlien järjestäjä ja kuuntelen lapsiani siinä, mitä he toivovat. Ensimmäiset vuodet sain olla juhlien visuaalinen vastaava, mutta nykyisin juhlakalut ovat päävastuussa ja kertovat ideoitaan. Välillä niitä ideoita on enemmän, kuin mahdollisuuksia toteuttaa niitä. Tällä kertaa juhlien toteuttaminen alkoi sillä, että haimme Søstrene Grenestä hieman juhlatarvikkeita, jotka päivänsankari sai itse valita. Hän valitsi astioita ja sevettejä, joissa oli perhosia. Pari päivää ennen juhlia hän valitsi Juhlamaailmasta ilmapalloja, sekä folioisen numeropallon. Vaaleanpunaisena tietysti.

Tarjoiluissa päivänsankarilla oli myös oma sanasensa. Hän halusi ehdottomasti kotitekoisen jäätelökakun tällä kertaa. Kolmen aineksen jäätelökakku ei tietenkään ole mikään ongelma, joten sen hän sai.

6-vuotis synttärit - BMH - Big mamas home by Jenni 6-vuotis synttärit - BMH - Big mamas home by Jenni Lastenjuhlat - BMH - Big mamas home by Jenni

Korona verotti

Korona ikävä kyllä verotti vieraslistaa rankalla kädellä, kun osa ilmoitti muutamaa päivää aiemmin saaneensa testituloksen ja toiset ilmoittivat samana päivänä asiasta. Lapsi oli tietysti todella pettynyt.  Mikä on täydellisen ymmärrettävää. Lopulta paikalle pääsivät tosiaan vain poikaystävänä, isovanhemmat ja minun veljeni. Näin varsinaisena juhlanjärjestäjänä tämä oli toki helpotus. Tarjottavat riittivät ja tiskiä tuli vähemmän, mutta ymmärrän lapseni harmin.

Juhlatarjottavat - BMH - Big mamas home by Jenni Lastenjuhlat - BMH - Big mamas home by Jenni 6-vuotis synttärit - BMH - Big mamas home by Jenni

Tarjottavat

Olen aina miettinyt, miten tarjottavien osalta pääsisi suht helpolla. Tällä kertaa tein itse jääteĺökakun, mikä oli todella helppoa. Jaan tästä reseptin vielä teille. Sen lisäksi meillä oli kahvipöydässä kaupan mutakakku, jonka olin koristellut mansikoilla ja itse tehdyillä marengeilla.

Teen muuten marenkeja joka juhliin ja se on tarjottava, jossa yritän pyrkiä täydellisyyteen. Ihan vielä en ole siellä, mutta pikku hiljaa. Jonain päivänä osaan tehdä oikeasti täydellistä marenkia.

Nämä tarjottavat olivat hyvät ja riittävät tälle porukalle. Jäätelökakkua jäi seuraavallekin päivälle.

6-vuotis synttärit - BMH - Big mamas home by Jenni Poikaystävä - BMH - Big mamas home by Jenni Äidin syntymäpäivien asu - BMH - Big mamas home by Jenni 6-vuotis synttärit - BMH - Big mamas home by Jenni 6-vuotis synttärit - BMH - Big mamas home by Jenni

Synttärit olivat onneksi kaikin puolin onnistuneet, vaikka vieraslista jäi odotettua vähäisemmäksi. Esikoinen oli innoissaan saamistaan vesiväreistä ja paperista ja totesi sen olleen ison tytön synttärilahja. Pelattiin myös tyttöjen, mummin ja enon kanssa muistipeliä.

Minusta on muuten edelleen maailman ihaninta seurata nuorempien veljieni ja lasteni kanssakäymistä. Lapseni ovat pyöritelleet enonsa pikkusormiensa ympärille jo vauvoina ja sama meno jatkuu. Veljeni täytti syksyllä 18-vuotta mutta niin hän tuolloinkin leikki tyytyväisinä yksisarvisilla lasteni kanssa. Muistipelin jälkeen, hän antoi omat parinsa pienemmälle ja kartutti näin lasten pakkaa. Mikä oli todella suloista.

Joten koronasta huolimatta meillä olit tosi kivat synttärit perheen kesken.

-Jenni

 

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals

LUE MYÖS

Helpot prinsessasynttärit

Juhlat korona-aikana

Viikon parhaat: Syntymäpäivä edition

Kaksivuotiaan pupusynttärit

Huurteiset syntymäpäivät

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *