Hae
Big mamas home

”Pitäisikö sinun tyytyä ihan tavalliseen?”

“Jos haluat parisuhteen, kannattaako olla niin nirso miesten suhteen? Kauniita, rohkeita ja rikkaita ei yksinkertaisesti riitä kaikille, joten pitäisikö tyytyä ihan tavalliseen. Kun et itsekkään mitenkään erityinen ole.” Sain tässä jonkin aikaa sitten tällaisen yksityisviestin. Olen kirjoittanut sekä siitä, että toivoisin löytäväni parisuhteen sekä siitä, että en enää halua ryhtyä suhteeseen ensimmäisen vastaantulijan kanssa. Luulen, että tämä viesti on tarkoitettu loukkaavaksi, mutta ajattelin siitä huolimatta hieman pureutua tähän viestiin postauksen muodossa.

Pitäisikö sinun tyytyä johonkin ihan tavalliseen - BMH - Big mamas home by Jenni

Pitäisikö tyytyä

Olen aikanaan tehnyt sen, että otin ikään kuin jonosta ensimmäisen ehdokkaan ja aloitin seurustelun tämän kanssa. Olin nuorena rakastunut ajatukseen rakkaudesta ja ajatukseen parisuhteesta, sekä yhteisestä elämästä. Minulla oli 18-vuotiaana todella kova kiire parisuhteeseen. Kun vastaan tuli mies, joka osoitti minulle huomiota ja kohteli minua alussa, kuin prinsessaa, niin olin valmis tekemään hätiköityjä päätöksiä. Suhde eteni todella nopeasti ja sivuutin kaikki ilmassa olleet red flagit. Lisäksi, minulla oli vahva taipumus ihastua karismaattisiin ja hallitseviin miehiin, joiden seurassa sain toteuttaa vapaasti omaa miellyttämisen tarvettani. No, tästä hätäilystä seurasi vuosia jatkunut henkisen-, fyysisen-, seksuaalisen- ja taloudellisen väkivallan kierre. Lisäksi muistan miettineeni ensimmäisen kerran eroamista jo ensimmäisen vuoden aikana, mutta jo silloin minusta tuntui, etten selviäisi enää yksin. 

Viimeisen puolen vuoden aikana minulla on tullut tunne, että minulla alkaa olla paketti jotenkuten kasassa. Käsittelen traumojani edelleen ja tiedostan, että monia niistä pystyn todella käsittelemään vasta seuraavassa parisuhteessa.

Pitäisikö sinun tyytyä johonkin ihan tavalliseen - BMH - Big mamas home by Jenni

Mutta takaisin tuohon saamaani viestiin. Olen kokenut useamman kerran, miten huonosti asiat voivat mennä, kun parisuhteessa tyytyy siihen mitä annetaan. Parisuhteessa en aio enää tyytyä mihinkään, sillä minä ihan oikeasti ansaitsen parempaa. Ansaitsen sen, että minua rakastetaan ja että tunnen oloni hyväksi, sekä turvalliseksi. Ansaitsen, että joku laittaa minut tällä kertaa etusijalle.

Treffailu - BMH - Big mamas home by Jenni

En tapaile miehiä pitkän vaatimuslistan kanssa. Minulla on tietty miestyyppi, mutta olen tapaillut putkimiestä, puuseppää, muusikkoa, apuvälinehuoltajaa, lakimiestä, opettajaa, valokuvaajaa ja markkinoijaa. Minulle on ihan sama, mitä ihminen tekee työkseen. Moni muu asia on ihmisessä paljon tärkeämpää. Sen jälkeen kun olen kokenut vuosia lähisuhdeväkivaltaa ja laiminlyöntiä, haluan kokea turvallisen ja hyvän parisuhteen. En halua olla alistettu tai hallittu. Haluan olla tasavertainen ja rakastettu.

Joten vastaus siihen, pitäisikö minun tyytyä johonkin, on ei. En aio tyytyä enää mihinkään, koska ansaitsen ehdottomasti parempaa, kuin mitä olen saanut. Siihen, millainen on ihan tavallinen mies, en osaa vastata. En ole etsimässä omaa Iron maniani tai prinssi Harryani. Eiköhän tuo Tinderin tarjonta ole ihan riittävä.

-Jenni

 

Lue myös

Sinkun Oikotie-ilmoitus

Kysymyksi & vastauksia deittailusta

Ajatuksia Tinderistä

Seuraa myös

Instagram

Facebook

Tiktok

Yksi kommentti

  1. NK kirjoitti:

    Hyi, miten ilkeä kommentti! Että pitäisi ”tyytyä” ja ettet ole ”itsekään erityinen”! Ei pidä tyytyä, koska Sinä olet Erityinen!

    Tyytyminen johtaa vain kurjuuteen, olen sen itsekin kokenut. Nuoruus ja superhuono itsetunto aiheuttivat aikanaan sen, että olin onnellinen, kun minut ”huolittiin”- ja siitä tuli suhde, josta näen vieläkin painajaisunia, ihan konkreettisesti!

    Onneksi kohtasin erityisen miehen, joka näki minutkin erityisenä, vaikka olemme molemmat kai ihan ”tavallisia”. Ja niin kohtaat Sinäkin! Älä vaan anna kenenkään uskotella, ettet olisi Erityinen. Sinä olet ja ansaitset tulla kohdelluksi sellaisena! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.