Hae
Big mamas home

Koronakaranteenissa

”Meille tilanne on uusi, sillä kuten sanoin, etätyöt eivät minun työssäni onnistu. Joten emme ole olleet keväällä yhtä eristyksissä, kuin moni muu.

Ensimmäinen korona-aalto meni niin, että henkilökohtaisesti en juuri huomannut sitä. Olen töissä hoitoalalla, joten etätyöt eivät tulleet kuuloonkaan. Sain töissä aikuisia ihmiskontakteja, vaikka välttelinkin ystäviäni. Se teki välttelystä siedettävää. Ja tällaiselle kotihiirelle, kotona pysyttely ei varsinaisesti ole ollut mikään ongelma. Kun lähipiirissäkään ei keväällä ilmennyt koronatapauksia, sitä ehti tuudittautua sellaiseen turvallisuuden kuplaan. Vaikka suhtauduin koronaan tietyllä vakvuudella ja kunnioituksella, se pieni ääni takaraivossa yritti kovasti vakuutella ettei tämä meitä koske. Järki onneksi muistuttaa siitä, että tämä voi tarttua kehen vaan.

Big mamas home by Jenni S. Koronakaranteenissa

Big mamas home by Jenni S. Koronakaranteenissa

LUE MYÖS: Eniten vituttaa just nyt

Koronakaranteeni

No, nyt se korona osui lopulta lähelle. Sain nimittäin torstaina puhelun kotiin, että lasten päiväkodissa on ollut tautitapaus ja tytöt ovat altistuneet. Tiedossa olisi siis karanteeni. Koska lapsilla on hengitystieinfektion oireita, niin minun täytyi pyytää myös testejä.

Pakko sanoa, että en ihan odottanut samalle viikolle murtuneen käden kanssa myös koronakaranteenia. Rehellisyyden nimissä toisen vastoinkäymisen olisi voinut hyvin jättää pois.

Big mamas home by Jenni S. Koronakaranteenissa

Ensimmäiseksi piti perua lasten lähtö isänsä luokse, mikä oli kaikille kova pala. Lapset ottivat tämän kuitenkin yllättävän hyvin. Esikoinen selitti isälleen puhelimessa, että me olemme kotiarestissa. Hienosti hän on hahmottanut sen, mitä karanteeni tarkoittaa.

Meille tilanne on uusi, sillä kuten sanoin, etätyöt eivät minun työssäni onnistu. Joten emme ole olleet keväällä yhtä eristyksissä, kuin moni muu. Tässä on siis melkoista tottuleua. Toki, meidän karanteenillamme on selkeä viimeinen päivämäärä, johon takertua. (Juuri nyt en edes aio miettiä karanteenin laajenemista, vaan elän päivä kerrallaan.) Mikäli selviämme ilman tatuntaa, niin pääsemme tällä erää paljon helpommalla kuin moni muu keväällä.

LUE MYÖS: Miten elämä poikkeustilanteessa sujuu

Nykyaika helpottaa

Luojan kiitos tämä kaikki kuitenkin tapahtuu tänä aikana kun on kännykät, netti, kauppojen kotiinkuljetukset ja suoratoispalvelut. Ensinnäkin, minä en ole mikään pahimpaan mahdolliseen varautuja. Ruokaa oli ennen karanteenilmoitusta varattuna tasan sille päivälle. Kaupassakäynti olisi ollut seuraavana päivänä ajankohtainen. Lisäksi vessapaperia taitaa olla kaksi rullaa jäljellä. Kuten sanoin, en ole varautuja. Onneksi kauppapalvelut ovat hyvin helposti saatavilla. Lisäksi veikkaan, että tässä tulee katsottua useampi lasten elokuva vielä moneen kertaan läpi. Onneksi vaihtoehtoja on. Ja löysin Viaplaysta lempisarjani Bonesin, joten vähäiselle vapaa-ajallekin on virikkeitä.

Big mamas home by Jenni S. Koronakaranteenissa

Big mamas home by Jenni S. Koronakaranteenissa

Myönnän, että tämä kaikki on pelottavaa. Olen huolissani niin lasten, kuin omastakin terveydestä. Kun esikoisen kuume nousi korkealle koronapuhelun jälkeen, eikä ottanut oikein lääkkeilläkään kunnolla laskeakseen, heräsin monta kertaa yössä tarkastamaan hänen vointiaan. Vasta kun kuume laski, minäkin sain nukuttua. Vaikka olen suojellut itseäni uutisvirralta, en minäkään ole täysin välttynyt siltä. Pysyn kartalla, vaikka se pelottaakin. En osaa varautua pahimpaan, mutta pelkään pahinta. Vaikka suurin osa sairastaa koronasta lievemmän version, kauhukuvat pyörivät mielessäni. Entä sitten, jos sairastun vakavasti, enkä kykene huolehtimaan lapsista… Toki eronneena asemani on siinä mielessä hyvä, että lapsilla on toinen koti mihin mennä, jos olen sairauden vuoksi kyvytön huolehtimaan heistä.

Nyt eletään päivä kerrallaan ja katsotaan mitä lähitulevaisuus tuo tullessaan. Toivon todella, että säästyisimme ilman tartuntaa…

 

LUE MYÖS:
Mitä minulle kuuluu oikeasti
Yksinäinen pääsiäinen
Töissä epidemiasta huolimatta
Oman onnen seppä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.