Hae
Big mamas home

Karanteenista röntgeniin

Voi korona, etten sanoisi. Positiivisen testituloksen myötä, minä ja lapset ollaan karanteenissa, neljän seinän sisällä. Samaan aikaan, meillä on myös käden murtumaa paranteleva pieni potilas. Käsi pitäisi kuvat uudelleen, jotta voidaan katsoa onko paraneminen lähtenyt oikealla tavalla käyntiin. Ja samaan aikaan meidän pitäisi pysyä täysin eristyksissä ihmiskontakteista.

LUE MYÖS: Positiivinen testitulos

Tarinalla on onnellinen loppu. Käsi saatiin lopulta kuvattua. Ongelmia tämän karanteenin lisäksi toi se, että meillä ei ole autoa. Muuten homma olisi ollut yksinkertainen. Olisimme ajaneet sairaalalle, lapsi olisi käynyt maskitettuna kuvattavana ja me oltaisiin lähdetty autolla kotiin. Kukaan ei olisi altistunut.

Terveydenhuollossa on onneksi mietitty myös tätä vaihtoehtoa. Koska meillä ei ole omaa autoa, ainoa vaihtoehto oli kelan taksikyyti. Osassa takseissa on eristeenä pleksitys ja kelan kyydistä jää maksettavaksi ainoastaan omavastuu. Ja jos juuri kyseisellä hetkellä taloudellinen tilanne on tiukka, omavastuun saa laskulle.

Big mamas home by Jenni S. Karanteenista röntgeniin

Me tilattiin siis kelataksi. Mentiin taksiin maskeissa, kaikki kolme ja mukana oli myös käsidesiä. Tilattaessa kerrottiin, että perheessä on todettu positiivinen koronatapaus. Taksi jätti meidät sairaalan ovien eteen, josta hoitaja tuli hakemaan lapsen. Sillä välin minä odotin toisen lapsen kanssa ulkona ja tilasin meille paluukyydin. Ainoa miinus tässä nimittäin on se, että kelataksit eivät yleensä pysty odottelemaan. Kuvaus oli nopeasti ohi ja uusi kyyti tuli myös nopeasti. Koko reissu oli hoidettu alle tunnissa ja altistumiset olivat hyvin kontrolloituja. Kuvatkin näyttivät siltä, että meidän ei tarvitse enää poistua kotoa ellei mitään odottamatonta satu.

LUE MYÖS: Murtunut käsi

Jälleen kerran olen niin kiitollinen siitä, että saadaan elää ja asua Suomessa. En haluaisi kuvitella, millaista tämä olisi ollut jossain ulkomailla. Seuraavan kerran mennään lääkäriin poistamaan kipsiä ja toivotaan, että siihen mennessä karanteeni olisi jo purettu.

Muuten täällä karanteenissa menee ihan hyvin. Vointi on hyvä ja seinät ei vielä kaadu pahemmin päälle. Sekin aika varmasti tulee vielä. Mutta kuten olen sanonut, elämme päivän kerrallaan.

LUE MYÖS:
Koronakaranteenissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.