Tummat vadelmabrowniet
Nyt olisi vuorossa leivontareseptiä. Leivoin näitä pääsiäisenä viemisiksi koti kotiin, mutta nämä sopisivat hyvin myös äitienpäiväään tai mihin tahansa päiväkahvihetkeen. Suosittelen kokeilemaan. Alkuperäisen reseptin bongasin Iidan matkassa instagramtililtä. Modasin reseptiä ihan vähän ja kaksinkertaistin alkuperäisen, koska meillä syöjiä oli aika paljon, jonka vuoksi koin sen tarpeelliseksi. Taikinan voi siis hyvillä mielin puolittaa halutessaan.
Tein nämä browniet tummaan suklaaseen ja käytin vielä tummaa kaakaojauhetta, jonka vuoksi näistä tuli aika tummat. Mutta lisämakeutta reseptiin saa vaihtamalla suklaan esimerkiksi maitosuklaaseen. Nämä tummat vadelmabrowniet maistuivat kyllä erityisen hyvin aikuisille, koska eivät olleet ihan niin äkkimakeita.
Minä halusin käyttää reseptissä myös tuoreita vadelmia, mutta pakkasesta löytyvät käyvät myös erinomaisesti. Koen, että tuoreet ovat vähän makeampia, jonka vuoksi päädyin tällä kertaa niihin.
Tummat vadelmabrowniet
200 g tummaa suklaata
200 g voita
4 kananmunaa
4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 rasiaa tuoreita vadelmia
2 prk sitruuna rahkaa
1. Sulata suklaa ja voi keskenään vesihauteessa.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Sekoita suklaa-voiseos, sokeri ja kananmunat tasaiseksi seokseksi.
4. Lisää kuivat aineet suklaaseokseen ja sekoita rauhallisesti tasaiseksi taikinaksi.
5. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle.
6. Lusikoi ja levitä rahka taikinan päälle. Lisää päälle myös pestyt vadelmat.
7. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
8. Anna jäähtyä.
-Jenni
Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok
Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit