Hae
Big mamas home

Raskausviikko 39 (38+0 – 38+6)

Beben koko: Jakkihedelmä

Oireet: Supistukset, närästys

Himot: Olen mainosten uhri. Kaikkea mitä näen, tekee oikeastaan mieli.

 

Raskausviikko 39

Saapa nähdä, kuinka monta raskausviikko postausta teille on vielä luvassa, sillä viimeisiä viikkoja viedään, vaikka vauva antaisi odotuttaa ihan loppumetreille asti. Raskauslaskurinikin näyttää tällä hetkellä 97,5 %. Ja on edelleen uskomatonta, että meillä on ihan pian täällä vauva. Se todella hartaasti toivottu lisäys meidän perheeseen. Meillä on myös kaikki valmista vauvan tuloon, joten vihreä valo palaa jo. Hän ei vain tunnu ottavan sitä kuuleviin korviinsa.

Olen itse yrittänyt tällä viikolla tehdä parhaani valmistellakseni kroppaani tulevaan rupeamaan. Olen yrittänyt pysyä aktiivisena ja tehdä päivisin normaaleja juttuja. Oon myös käynyt pikku lenkeillä. Huomaan, että kroppa ei jaksa ihan samalla tavalla kuin ennen. Mutta teen silti asioita omia voimavaroja kuunnellen. Sen lisäksi olen lypsänyt rintojani jo nyt neuvolan ohjeiden mukaan. Nämä ovat uudet ohjeet kaikille odottajille. Rintojen lypsäminen 37 viikon jälkeen edistää sekä tulevaa imetystä, että synnytystä. Olen huomannut, että se provosoi tehokkaasti kipeitä supistuksia. Olen myös saanut vähäsen maitoa pakkaseen, jonka voi ottaa myöhemmin mukaan synnärille.

Supistuksia

Doulan kanssa warsapp viestittely on tällä hetkellä päivittäistä. Minulla on ehtinyt olla parina iltana kipeitä säännöllisiä supistuksia parin tunnin ajan, joten tässä on miettitty jo synnyttämään lähtemistäkin. Lopulta tilanne on supistusten osalta kuitenkin rauhoittunut. Toivon kovasti, että synnytys lähtisi käyntiin luonnollisesti. Aika pitkälle ollaan siis tultu siitä alkuperäisestä sektiotoiveesta. Tämä on toki vaatinut valtavasti niitä omien pelkojen työstämistä ja keskustelua ammattilaisten kanssa. Doulan saaminen on myös auttanut. Tiedän, että meillä on siellä tukihenkilö mukana koko ajan, eikä olla yksin.

Käytiin tällä viikolla myös Naistenklinikalla sydänkäyrillä, kun vauvan liikkeet jäivät yhtenä päivänä vähäisiksi. Kaikki oli onneksi hyvin. Mini oli ilmeisesti ottanut astetta pidemmät ja sikeämmät päiväunet. Tai sitten hänkin on alkanut valmistautua synnytykseen, jonka vuoksi liikkeet ovat vähentyneet hieman. Tämän reissun jälkeen olen tehnyt muutamia kertoja liikelaskentaa, mutta niinä kertoina vaaditut 10 liikettä tunnissa on täyttyneet. Täytyy toivoa, että seuraava reissu Naistenklinikalle olisi se, jolloin sieltä lähdetään vauvan kanssa kotiin.

Tässä tämän viimeisimmän viikon kuulumiset. Mitä sinne muille odottajille kuuluu?

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Raskausviikko 38 (37+0 – 37+6)

Raskausviikko 37 (36+0 – 36+6)

Raskausviikko 36 (35+0 – 35+6)

Raskausviikko 35 (34+0 – 34+6)

Raskausviikko 34 (33+0 – 33+6)

2 kommenttia

  1. Leena kirjoitti:

    Tänään 39+1 ja odottavaiset tunnelmat! Kiva ollut seurata sun raskautta, kun ollaan niin samassa vaiheessa ☺️ Rv 8:sta saakka seurannut sun raskautta.

    • Jenni - BMH kirjoitti:

      Ihanaa, kun olet ollut matkassa mukana. Toivottavasti tekin saatte pian pienen syliin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *