Hae
Big mamas home

Raskausviikko 13 (12+0 – 12+6)

Beben koko: Persikka

Oireet: Verenvuoto, liitoskivut

 

Raskausviikko 13

Tämä raskausviikkopostaus tulee aika nopeasti edellisen jälkeen. Mutta me käytiin ultrassa, jossa vauvan laskettuaika muuttui hieman aikaisemmaksi. Joten myös raskausviikkojen laskenta muuttui hieman. Neljän päivän hyppäys eteenpäin tuntuu yllättävän isolta, kun yhtäkkiä hypätään viikon alusta, sen loppuun. Olin tosin osannut odottaa sitä, että laskettu aika tulee muuttumaan, koska vauva oli jo varhaisultrassa neljä päivää isompi ja ovulaationi oli ollut aikainen. Muistan hämmästelleeni aikaista ovista, kun tikutin sitä.

Iso verenvuoto

Ehdin säikähtää tällä viikolla aivan valtavasti. Olin puhelimessa, kun tunnen miten jalkojeni välistä valahtaa jotain. Seuraavassa hetkessä tajuan, että se jokin valuu myös jalkojani pitkin. Tajusin nopeasti sen olevan verta. Ryntäsin vessaan ja pöntölle, jonne lorisi lisää verta. Sen verran shokissa olin tilanteessa, että en osannut lopettaa kesken ollutta puhelua. Puhuin sen loppuun, siinä vaiheessa kädet ja jalat veressä, samalla kun sitä kuului valuvan lisää pönttöön. Puhelun aikana vuoto tyrehtyi tiputteluksi, mutta sitä oli silti ehtinyt tulla melkoisesti. Olin ihan varma, että tästä se keskenmeno alkaa.

Siistiydyin, laitoin siteen ja siivosin lattioille valuneen veren. Sitten soitin Naistenklinikalle. Positiivista toki oli ettei minulla ollut kipuja. Sovittiin, että tilannetta seurataan vielä kotona, sillä minulla oli kahden päivän päähän sovittu ensimmäinen seulontaultra. Tästä alkoi aika piinallinen, mutta onneksi ei niin pitkä odotus. Lepäsin aika paljon ennen ultraa, varmuuden vuoksi.

Ensimmäinen seulontaultraääni

Ultraäänen aamuna minusta tuli enää sellaista ruskeaa tuhruttelua. Mikä ei siis enää ole vuotoa, vaan aiemman vuodon jämiä. Tutkimus oli onneksi heti aamusta. Ja melkein heti, kun kätilö painoi laitteen vatsalleni, kuvaruudussa näkyi vauva, joka liikehti ja jonka sydän sykki. Helpotus oli aivan valtava. Verenvuodolle ei löytynyt selkää syytä, mutta kätilö veikkaili ettei niitä enää juuri tulisi, viikkojen kasvaessa. Kohdunkaulani oli kova, kiinni ja pitkä, kuten kuuluu, eikä istukkakaan ollut sen päällä. Verenvuodon syytä, voidaan siis vain arvailla. Mutta pääasia minulle on, että vauva voi hyvin, eikä kohdussa näkynyt mitään vaaran merkkejä.

Tämä on ollut kyllä stressaavin raskaus. Vanhempia lapsia odottaessa stressasin vaarallista ja epävarmaa elämäntilannetta, enkä niinkään raskauksia. Kai se on niin, että stressin määrä on vakio. Nyt kun elämäntilanteeni on turvallinen ja rakastava, niin raskaus tuo omat huolensa mukanaan.

 

Tästä eteenpäin jatketaan taas normaalissa viikkorytmissä. Enää laskettu aika ei tule muuttumaan.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Raskausviikko 12 (11+0 – 11+6)

Raskausviikko 11 (10+0 – 10+6)

Raskausviikko 10 (9+0 – 9+6)

Raskausviikko 9 (8+0 – 8+6)

Raskausviikko 8 (7+0 – 7+6)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *