Hae
Big mamas home

Seksi keskiraskaudessa

Kirjoitin alkuraskauden päätteeksi tekstin siitä, miten seksi luisti alkuraskaudesta. Te, jotka olette lukeneet jutun, tiedätte ettei se luistanut. Olin vielä mainostanut puolisolleni, että minulla on aiemmissa raskauksissa himot hyrränneet tuhatta ja sataa ihan läpi raskauden. Nyt hän voi ihan hyvin syyttää minua väärästä mainonnasta, koska näin ei todellakaan ole ollut tällä kertaa.

Alkuraskaudessa seksi jäi pahoinvoinnin, väsymyksen, tukalan olon ja muiden vastaavien juttujen vuoksi. Plus meillä oli menossa suhteessa myös sellainen riitaisampi vaihe. Nyt ongelmia on tuottanut se, että minun haluni loistavat poissaolollaan. Ehdottomasti kaikkein isoin tekijä tällä hetkellä on se etten kykene kiihottumaan samalla tavalla kuin ennen raskautta. Tiedän sen johtuvan hormonitasapainon muutoksesta ja että sille ei juuri nyt voi mitään, mutta siitä huolimatta se turhauttaa ja ahdistaa. Ja tässäkin enimmäkseen se puoli kun oma kroppa ei toimi niin kuin ennen ja niin kuin haluaisi.

Meillä on onneksi tosi hyvä puheyhteys ja puolisoni tekee parhaansa ymmärtääkseni sitä, mitä kroppani käy läpi. Tilannehan on siinä mielessä epäreilu, että puolisoni saa aloittaa isyytensä rauhassa, muuttumattomassa kropassa ja hormonit tasapainossa. Samaan aikaan, kun minun kroppani kokee monitasoista mylläystä jo ennen vauvan syntymää. Minun onneni on se, että olen löytänyt kumppanin, joka oikeasti haluaa ymmärtää ja tukea minua. Hän kuuntelee ja tukee minua parhaansa mukaan, mikä on todella kallisarvoista. Hän tekee enemmän kuin osansa, jotta minulla olisi edes vähän helpompi olla. Arvostan sitä ihan valtavasti.

Seksiä on kuitenkin ollut

Suorastaan veemäisestä lähtötilanteesta huolimatta, seksiä on kuitenkin viime viikkoina ollut lähes päivittäin. Mikä on piristänyt meitä molempia. Se on tuonut läheisyyden takaisin meidän suhteeseemme. Enkä tosiaan tarkoita pelkkää seksiä vaan pusuja ja kosketuksia myös. Mikä on ihanaa. Mennään myös taas nukkumaan somasti lusikassa, mikä tekee myös hyvää sille läheisyydelle.

Mutta kuten sanoin, en kiihotu tällä hetkellä kovin hyvin. Seksiä tavallaan tekee mieli, mutta ei sitä voi kiihottumiseksi varsinaisesti sanoa. Stimulointi kuitenkin tuntuu ihan hyvältä, joten ei se seksi ole mitään pakkopullaa. Se kuitenkin vaatii puolisolta enemmän eforttia ja melkoisesti liukkaria. Kumpikin on onneksi järjesteltävissä.

Vaikka seksi on vaikeampaa kuin ennen, olen onnellinen, että sitä on. Mutta kuivat kaudet eivät haittaa. Niitä tulee taatusti lisää. Viimeistään, kun vauva syntyy. Synnytyksen jälkeen estrogeenitasot romahtavat entisestään ja siihen päälle se täysin uudenlainen arki vauvan kanssa.

Pitää vain muistaa säilyttää se keskusteluyhteys. Sillä pääsee jo pitkälle.

Fyysisesti seksi on onnistunut muuten edelleen hyvin. Ihan kaikki asennot eivät tunnu enää mukavilta, mutta aika rauhassa tässä on saanut harrastaa. Liitoskivut tai supistukset eivät ole ainakaan pahentuneet seksin myötä. Katsotaan miten loppua kohden käy.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals

LUE MYÖS

Raskausviikko 24 (23+0 – 23+6)

Halut missä olette?

Miten sitä seksielämää on elvytetty kuivan kauden jälkeen

Millainen oli Satisfyerin joulukalenteri?

Satisfyerin joulukalenteri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *