Hae
Big mamas home

10 kuvaa välipäiviltä

Hei. Nyt täytyy tunnustaa, että minulla on aivan järkyttävä kirjoitusblokki päällä. Tuntuu etten pysty kirjoittamaan edes yhtä kokonaista lausetta. Joten, yritän nyt verrytellä ja pyritellä irti tästä tyhjän paperin kammosta kirjoittamalla jotain kevyttä. Räpsin välipäivinä satunnaisia kuvia meidän meiningeistä ja ajattelin koota ne nyt postaukseksi.

10 kuvaa välipäiviltä

1 ja 2. Rehellinen kuvaus välipäivistä. Meillä kaikki olivat vuoron perään kipeinä. Kun toinen lapsista tervehtyi, toiselle nousi kuume. Minun paikkani oli hyvin pitkälti sohvalla kainalona molemmille. Mikä ei ole yhtään huonompi tapa hoitaa näitä äidin velvollisuuksia. Saatiin ainakin levättyä päivisin, kun yöt olivat äärimmäisen huonosti nukuttuja.

3. Erään välipäivän ruokalautanen. Meillä oli ruuaksi bataattimuussia ja kalapuikkoja. Tarkoitus oli lisätä ruuan houkuttelevuutta taiteilemalla tällaiset merikäärmeet bataattimuussimereen. Aika hyvin meni. Bataattimuussi ei tällä kertaa ollut sitä, mitä lapset kaipasivat, mutta ainakin he maistoivat rohkeasti tyrmäämättä ruokaa heti.

4. Lapset saivat joulupukilta lahjaksi uuden Prinsessa Pikkiriikin Hiukkasen hurjat sadut kirjan. Tätä luettiin välipäivinä iltasaduksi. Ja onhan Pikkiriikki ihan mainio. Kaikki Pikkiriikki kirjat ovat olleet hauskoja ja kekseliäitä ja uponneet noihin meidän lapsiin aivan täysin. Tämäkään kirja ei tehnyt poikkeusta. Ostoslistalla on vielä Prinsessa Pikkiriikki ja karmea totuus vauvoista, joka olisi meille todella ajankohtainen kirja.

5. Lenkkimaisemat välipäiviltä. Kun olin suurimman osan päiväistä lasten tarpeiden täyttäjänä, lenkit tuntuivat vähintäänkin elintärkeiltä. Välipäivinä oli vielä mukava, leuto lenkkisää, jota hyödynsin. Tavallisin lenkkini myötäilee osan matkaa Helsingin Itäistä rantareittiä, joka on upea lenkkeilyreitti.

6. Lenkkien lisäksi pääsin yhtenä iltana ulos ystäväni Heidin kanssa. Sovittiin glögitreffit Cafe Engeliin, missä saatiin vaihdettua kuulumisia rauhassa. Tämä pieni glögihetki tuli kyllä tarpeeseen, kun oltiin oltu välipäivinä niin paljon sisällä oman perheen kesken ja vielä kipeänä. Glögiltä käveltiin rauhassa Stockmannille, jossa meidän tiet erosi. Minä kipitin kotiin halimaan ja pussamaan nukkumaan menevät lapset.

 

Luonnontieteellinen museo

7. Peiliselffie meidän hissitä, kun on kerrankin saanut vähän laittauduttua. Meillä oli kaikki olleet vuorokauden ajan terveinä, joten päätettiin nauttia loman viimeisestä yhteisestä päivästä keskenään museossa. Pitihän sitä nyt ottaa selfie, kun kerran lomassa tuli laittauduttua. 😀 Paitsi kyllä minä laittauduin vähän useammin.

8. Meidän viimeisen lomapäivän retkikohde oli Luonnontieteellinen museo, eli kuten lapset sitä kutsuvat, eläinmuseo. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun lapset tuntuivat saavan jotain vähän enemmän irti kuin aikaisemmin. Viimeksi he ovat olleet tosi pieniä, kun käytiin tässä museossa. Pitää selkästi alkaa käymään heidän kanssaan museoretkillä taas enemmän. Nämä vähän jäivät pandemian myötä.

Ja siis, lasten mielestä parasta antia museossa oli jälleen kerran kakka vitriinissä.

9. Lapset nauttivat siitä kakasta vitriinissä, minä nautin museon arkkitehtuurista. Minulla oli puhelimessa varmaan viisikymmentä kuvaa tästä museon mielettömästä portaikosta. Voisin ylistää tätä tuntikaupalla.

10. Tämä kuva ei itseasiassa ole enää välipäiviltä, vaan uuden vuoden aatolta. Lapset olivat lähteneet viettämään uutta vuotta toiseen kotiin ja me olimme jääneet puolisoni kanssa kaksin. Tehtiin uuden vuoden kunniaksi tortilloja. Kuten ilmeisesti koko muukin Helsinki, kun kaupasta oli chunky salsa mildit loppu. Kokeiltiin nyt ensimmäistä kertaa tofua tortilloiden väliin ja tykättiin molemmat. Tehtiin myös itse ekaa kertaa guacamole itse, joka oli myös aika hyvää.

 

Siinä oli kymmenen kuvaa välipäiviltä. Toivottavasti tämä kirjoittaminen lähtee tästä. Huomenna päästään onneksi pitkästä aikaa kuvaamaan Katrin kanssa asukuvia ja me päästään pienelle rakkauslomalle puolison kanssa.

-Jenni

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Meidän joulu 2022

Tuomaan markkinat perheen kanssa

Viime aikoina

Terveisiä sairastuvalta

Hei, hei mitä kuuluu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *