Hae
Big mamas home

Sairaana (taas)

sairaana, flunssa, tauti, kausiflunssa,
Nyt alkaa hiljalleen nyppimään tämä sairastaminen. Meidän perhe on ollut kuluneen kuukauden ajan enemmän ja vähemmän kipeä. Minä olen ollut nyt kolme kertaa kuumeessa ja nenä on vuotanut noin kuukauden päivät. Juuri kun alkaa näyttää siltä, että kaikki ovat terveitä ja tilanne normalisoituu, uusi flunssapiikki iskee kiinni kulman takaa. Little B on toista kertaa kuumeessa ja tällä kertaa kuume on jojoillut oudosti jo useamman päivän. Alkaa riittää pikku hiljaa. Itse asiassa töihin soittaminen alkaa hermostuttaa, kun ollaan jatkuvassa flunssassa. En uskalla enää edes sanoa mitään, jossa on ”onneksi” tai ”nyt näyttäisi”. Tuntuu, että povaan piruja seinille, jos edes mainitsen jotain tervehtymiseen liittyvää. Tai jos mainitsenkin jonkin sairauden nimen.
Eikä me olla ilmeisesti ainoita. Tuntuu, että tällaista sitkeää superfunssaa on liikenteessä. Jopa perhepäivähoitajamme, joka ei ole ollut kertaakaan meidän päivähoitohistoriamme aikana kipeänä, joutui pitämään kaksi päivää sairaslomaa.
sairaana, flunssa, tauti, kausiflunssa,
Little B on ollut sunnuntaista lähtien kipeä ja tänään päätettiin käydä lääkärissä. Lääkäri tutki pikkuisen korvat, nielun ja kuunteli keuhkot. Diagnoosi oli tavallinen kausiflunssa, joten eiköhän se helpota sairastamalla. Voi olla, että myös puhkeavat hampaat tekevät oman osansa tässä paletissa.
sairaana, flunssa, tauti, kausiflunssa,
Minä pörräsin tuossa pari iltaa sitten työvuoron jälkeen meidän lähikauppamme lisäravinne hyllyllä, kun mittani oli tullut täyteen tämän sairastelun suhteen. Päätin etsiä jotain, joka antaisi pöpöille kyytiä. Ostin sinkki pureskelutabletteja, sillä olen kuullut/lukenut jostain, että sinkki auttaa vastustuskykyä ja toimii parhaiten, jos imeytyy suun limakalvoilta. Sen kaveriksi valitsin karpalokapseleita, koska paketin kyljessä luki isoin kirjaimin ”vastustuskyvylle”. Toivon, että lisäravinteet antavat hieman potkua tälle.
sairaana, flunssa, tauti, kausiflunssa,
Kun lapset ovat sairaana, meillä on kotona kädet täynnä töitä heissä. Tai oikeammin sylit täynnä. Erityisesti kuopuksemme on sitä tyyppiä, joka kipeänä haluaa olla koko ajan ihossa kiinni. Sitä on vaikeaa tehdä kovin paljon muuta, kun taapero haluaa olla koko ajan sylissä. Olen esimerkiksi viettänyt tämän päivän ihmispatjana ja miettinyt, mitä kaikkea pitäisi tehdä.
sairaana, flunssa, tauti, kausiflunssa,
Toivon todella, että tämä kierre alkaa tässä taittua ja kohta päästään takaisin normaaliin arkeen. Toivottavasti te olette pysyneet terveinä, eivätkä nämä superflunssat ole kiusanneet.

6 kommenttia

 1. Nicola kirjoitti:

  Pikaista paranemista.! <3
  Olen kuullut vain puhuttavan, että flunssa olisi tänä vuonna sitkeässä. Tiedä sitten miten pitää kutinsa.
  Itse olen nyt pari viikkoa yskinyt enemmän ja vähemmän ja räkätauti ollut samalla vieraisilla. Vaatii vain nyt aikaa että helpottaa. Koputtan vain puuta, että oma lapsi säästyisi nyt sairastamiselta.

 2. Jenni S. Big mamas home kirjoitti:

  Kiitos. Sitkeää tämä tosiaan on, sillä väitän tämän olleen koko kuukauden yhtä ja samaa tautia. Toivottavasti siellä säästytään ilman isomois vaivoja.

 3. Helmi kirjoitti:

  Pikaista paranemista! Inhottavaa kun tauti jää kiertämään. Meilläkin ollut sitkeää flunssaa tänä talvena. Ymmärrän täysin sun fiiliksen kumpi vanhemmista jää sairasta lasta hoitamaan. Toivottavasti pian helpottaa ja taudit väistyy.

 4. Jenni S. Big mamas home kirjoitti:

  Kiitos paljon Helmi. Todentotta on inhottavaa, kun tauti jää kiertämään. Juuri tällä kyseisellä hetkellä näyttä hyvältä ja toivon etten jinxaa tilannetta sanomalla näin.

 5. Anna Ferrante kirjoitti:

  Sairastelut on ikäviä, ja vanhemmuudessa olossa ylivoimaisesti raskain puoli on lasten sairaudet. Ja jos vielä yhtä aikaa itse sairastaan, on kaikkein pahinta… Liputan noiden sinkki – C-vitamiini -imeskelytablettien puolesta, käytetään niitä koko perhe ja sinkki todella imeytyy suun limakalvoilta hyvin, kuten muutkin vitamiinit. D-vitamiinkin me otetaan suihkeena, sehän on myös tärkeä immuniteettia tukeva vitamiini. Mutta tästä huolimatta, myös meidän perheessä on ollut paljon sairasteluja tänä talvena. Sitkeästä kausiflunssasta olen minäkin kuullut, että sitä olisi tänä flunssakautena liikkeellä.
  Anna / Mustikkapasta

 6. Jenni S. Big mamas home kirjoitti:

  Pahinta on ehkä se, kun itse on puolikuollut ja lapset terveitä. 😀 Kipeän lapsen kanssa voi sentään ottaa rauhassa päikkäreitä. Mutta eivät nämä flunssakaudet ole koskaan helppoja. Oli kipeänä sitten kuka tahansa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.