Hae
Big mamas home

Äitienpäivä yksin

Sain useammaan viestin, jossa pahoiteltiin ja surkuteltiin sitä, että vietin menneen äitienpäivän yksinäni. Monen mielestä oli todella surullista, että minä, kahden lapsen äiti, vietän äitienpäivän aivan yksinäni. Kun kyllähän äidin kuuluu olla lastensa kanssa tänä kyseisenä päivänä. Äitienpäivä on päivä milloin lapset muistavat äitiä. Sellainen äidin oma päivä.

Äitienpäivä yksin - Big mamas home by Jenni

Henkilökohtaisesti, en kokenut päivää surullisena. Hieman haikeana kyllä, myönnän sen. Mutta se oli juuri sellainen sunnuntai, jonka tarvitsin. Minulla oli takana henkisesti todella raskas viikko. Olin aivan loppu. Minkä huomasi jo siitä, että olen nukkunut nyt kolmena aamuna lähemmäs aamu kymmentä. Minä en siis ikinä nuku niin myöhään. Yleensä herään viimeistään puoli kahdeksan. Nyt se ylimääräinen uni on selkeästi tullut tarpeeseen.

Minä siis lepäsin ja hemmottelin itseäni sunnuntaina. Pidin huolta itsestäni ja palauduin rankasta viikosta. Tämän ansiosta otin tytöt maanantaina vastaan levänneenä ja paremmin voivana.

Kuten eräs, vanha ystäväni totesi minulle; “Ei se yksi päivä, vaan ne kaikki muut.” Niinpä. Ei se yksi äitienpäivä ole keneltäkään meistä pois.

Äitienpäivä eron jälkeen - Big mamas home by Jenni

Viime vuonna koettu uupumus, josta toivun edelleen, sai minut tajuamaan sen, kuinka tärkeää minun on äitinä pitää huolta omasta hyvinvoinnistani. Kuten kirjoitin aiemmin; “Onnellisella äidillä, on onnelliset lapset.” Minun mielestäni tämä ainoastaan korostuu, kun vanhempi on yksin lasten kanssa. Silloin ei ole ketään, tukemassa ja muistuttamassa niistä omista voimavaroista. Ja tuo lause pätee kaikkiin vanhempiin, äiteihin, iseihin, äiti- tai isähahmoihin, mitä näitä nyt on. Jos olet vastuussa lapsista, sinun tulee pitää huolta myös itsestäsi.

Lisäksi, äitienpäivää, kuten mitä tahansa muuta juhlapyhää, voi jokainen viettää juuri niin kuin halutaan ja juuri niin kuin omalle perheelle sopii. Se ei ole keneltäkään pois.

Ihanaa viikkoa.

-Jenni

 

Lue myös

Meidän pääsiäinen

DIY: Pupuviiri

Pääsiäispussit lapsille

Seuraa myös

Instagram

Facebook

Tiktok

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.