Hae
Big mamas home

Helppo ja herkullinen omenapiirakka

Me leivottiin sunnuntaina omenapiirakka. Some on ollut viime aikoina täynnä erilaisia omenapiirakoita ja -kakkuja, joten ihmekös tuo, jos sitä on alkanut kaipaamaan kahville kaveria. Meillä leivotaan harvoin, koska tähän asti minä olen ollut ainoa, joka ne leipomukset on syönyt. Onneksi olen hiljalleen saamassa jälkikasvustamme herkuttelukavereita, joten voin alkaa leipomaan vähän useammin.
omenapiirakka, piirakka, resepti

 

omenapiirakka, piirakka, resepti

 

omenapiirakka, piirakka, resepti
Koska minusta on kyse, leipominen ei sujunut täysin ongelmitta. Totesin vasta leipoessa, että kermaviiliä olisi pitänyt olla kaksi purkkia. Eihän siinä auttanut, kuin improvisoida. Nappasin vauvan varastoista yhden Piltin sosepurkin ja lisäsin sen täytteeseen. Piirakasta tuli ihan superhyvää. Tein pari muutakin muutosta alkuperäiseen reseptiin, joten jaan omani nyt teidän kanssanne.
omenapiirakka, piirakka, resepti
Pohja: 
150g voita
¾ dl ruokosokeria
1 muna
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
3 ½ dl kaurahiutaleita
Täyte: 
3-4 kotimaista luomu omenaa
1 tlk kermaviiliä
1 prk Piltti omenasosetta
1 muna
½ dl ruokosokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1 puristettu sitruuna
Sulata kattilassa voi ja lisää siihen sokeri. Sekoita keskilämmöllä niin, että sokeri sulaa. Lisää kananmuna koko ajan sekoittaen. Seoksesta pitäisi tulla kinuskimaista.
Sekoita keskenään kuivat aineet. Yhdistä seokset ja sekoita taikina.
Painele taikina tasaiseksi piirakkavuokaan.
Pese ja viipaloi omenat. Asettele viipaleet haluamallasi tavalla pohjalle. Sekoita loput täytteen aineksista keskenään ja kaada seos omenaviipaleiden päälle.
Paista 200 asteessa 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja tarjoile.
omenapiirakka, piirakka, resepti

 

omenapiirakka, piirakka, resepti

 

omenapiirakka, piirakka, resepti
Little E oli minulle leivontakaverina ihan alusta asti. Nostin hänelle tuolin työtason viereen, josta hän seurasi leivontaa alusta loppuun asti. Hän pääsi myös ensimmäistä kertaa taikinanjäämien makuun, mikä oli kuulemma parasta. Tunti jonka aikana piirakka oli ensin uunissa ja sitten jäähtyi, taisi olla tähän mennessä taaperon elämän pisin.
Tämä piirakka onnistui niin hyvin, että varmasti leivotaan uudestaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *