Hae
Big mamas home

Mieli mustana

Hei kaikki. Minulla on ollut viime aikoina hieman ongelmia kirjoittamisen kanssa. Mieli on ollut viimeaikoina todella musta ja maassa, mikä vaikuttaa tietysti ihan kaikkeen.

Viimeisellä psykologin käynnillä kartoitettiin hieman elämääni ja sen peruspilareita. Kartoituksessa todettiin, että minulla on moni asia todella hyvin. Elän monelta osin juuri sellaista itseni näköistä elämää. Mutta sitten minulla on niitä todella isoja mörköjä ja traumoja, jotka vaikuttavat elämääni ja tällä hetkellä erityisesti työkykyyni, todella kokonaisvaltaisesti.

Mieli mustana

Menen metsään ja keskityn positiiviseen

Edellinen päivä meni kirjaimellisesti enemmän tai vähemmän maatessa. Voimavarat eivät yksinkertaisesti riittäneet mihinkään muuhun. Tänään ajattelin kiskoa itseni lenkille ja ulos. Näinä hetkinä olen äärimmäisen onnellinen, että meillä on meri ja metsä tuossa aivan kivenheiton päässä. Minun ei tarvitse kävellä kovinkaan kauan, että pääsen ulos ja metsän rauhaan.

Muistatteko, kun kerroin teille siitä, että minulle tehtiin tarottulkinta? Tulkinnan aikana Mirva sanoi, että minua kehoitetaan menemään metsään silloin kun olo tuntuu erityisen pahalta. Tämä on äärimmäisen helppo neuvo noudattaa vaikka ei täysin uskoisikaan taroitteihin tai muihin henkimaailman juttuihin.

Muutenkin minun periaatteeni on tässä toipuessa ollut, että teen oman jaksamisen mukaan mahdollisimman paljon, oman jaksamisen mukaan kivoja asioita. Ja keskittyä positiiviseen. Käsittelen traumojani ja niiden lähteitä ammattilaisten kanssa, mutta muutoin yritän keskittyä kaikkeen postiiviseen ja kanavoida nimenomaan hyviä ajatuksia.

Mieli mustana

Avopuoliso on yrittänyt piristää minua oikein urakalla. Hän on tuonut minulle niin kasvomaskeja, kuin kukkiakin minulle piristykseksi. Mikä on ihanaa ja se oikeasti myös piristää sen hetken. Eilen minulla oli kuitenkin mieli niin synkkänä, että kukkakimpun saaminen kotiovelle ei ihan riittänyt nostamaan sitä. Onneksi ruusut piristävät minua myös tänään. Ja on ihanaa, että hän yrittää niin kovasti ottaa minut huomioon, vaikka koen olevani vähän turhan usein todella hankala.

 

Psykoterapiaan

Lähden nyt hakemaan itsellleni psykoterapiaa, koska vaikka psykologin käynnit antavat tiettyä helpotusta, niin minun ongelmani vaativat kunnon läpi käyntiä. Minun on päästävä eroon niistä möröistä, jotka huutavat minulle jatkuvasti siitä miten huono ja epäonnistunut ihminen olen. Tämä ajatus on täysin ylitsepääsemätön ja lamaannuttava. Ajatus siitä, että tulen epäonnistumaan kaikessa, on niin vahva että en halua edes yrittää. Vaikka sen ajatuksen taustalla yrittää puhua myös järki siitä, että pystyn kyllä. Ihan ensimmäiseksi pitäisi saada se järjen ääni pelkoa vahvemmaksi.

Vuoden vaihteessa haluaisin myös etsiä itselleni jonkun osa-aikaisen työpaikan. Minulle työ on ollut ennenkin kuntouttavaa ja uskon sen olevan myös tällä kertaa sitä, mitä aikanaan tarvitsen. En vielä, mutta aikanaan.

-Jenni

 

 

KUVAT: Mun muru / EDITOINTI: Minä

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Myös kiva tekeminen voi olla kuormittavaa

Ahdistuneisuushäiriö pilasi viikonlopun

Olen jaksanut viimein olla parempi äiti lapsilleni

Opiskelu ja ahdistuneisuushäiriö

Miten voin juuri nyt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *