Hae
Big mamas home

Parisuhdetta etsivällä naisella ei saisi olla seksisuhdetta

Tämän tekstin inspiraationa toimii taas eräs keskustelukumppanini deittisovellusten ihmeellisessä maailmassa. Kyseinen henkilö aloitti keskustelun hyvin vahvasti ehdottamalla hein jälkeen suoraan seksiä. Vastasin hänelle mahdollisimman asiallisesti, että kiitos ei, en etsi sovelluksesta pelkkää seksiä, vaan toivon löytäväni parisuhteen. Monesti keskustelunaloittajat toteavat tässä vaiheessa; ”Okei” ja ”kiitos hei”. Mutta tämä kyseinen yksilö koki parhaaksi, että alkaa ehdottelemaan josko tekisin hänen kohdallaan poikkeuksen ja kokeilisin seksiä hänen kanssaan. Päätin puhua suoraan, jos se saisi hänet viimein perääntymään. Kerroin, että minulla on hyvä seksisuhde, eikä näin ollen tarvetta satunnaiselle seksille. Tämä johti siihen, että tyyppi alkoi väittämään minun puhuvan paskaa siitä, että etsin vakituista parisuhdetta kun minulla on kerta vakituinen seksisuhde.

Naisen seksisuhde - BMH - Big mamas home by Jenni

Seksisuhteen positiiviset puolet

Deittailu naisena vaatii monesti suunnittelua. Nettideittaillessa ei koskaan tiedä kehen törmää ja väkivallan uhka on aina olemassa. Tilastollisesti väkivallan uhrit ovat yleensä naisia ja tekijät miehiä. Deittaillessa pyrin muun muassa siihen, että joku tietää aina missä olen ja kenen kanssa ja milloin treffien pitäisi suurinpiirtein päättyä. Yritän aina googlettaa tapaamani tyypit, jotta selviäisi suurin piirtein, onko kyseistä tyyppiä edes olemassa. Välillä toki tulee vastaan niitäkin, jotka kertovat mistä heidät löytää Facebookista ja LinkedInistä ja näin he tarjoavat minulle mahdollisuuden turvallisuuden tunteeseen jo ennen treffejä. Mitä näin naisena arvostan suuresti. Näin ollen, en halua nähdä googlaamisen ja varasuunnitelmien tekemisen vaivaa ihan jokaisen seksikutsun kohdalla.

Samaan aikaan, kun väkivallan riski on koko ajan olemassa, nautinnollisen seksin mahdollisuus on lopulta aika pieni. Omista sinkkuajan seksikokemuksista, seksi on ollut huomattavasti harvemmin hyvää, kuin huonoa. Lukuisia kertoja olen myös joutunut miettimään, mitä partneri oikeastaan edes yrittää tehdä. Ja edelleen syytän tästä enemmän suomalaisen seksivalistuksen tilaa, kuin miehiä itseään. Mutta näin ollen, kun löytää hyvän seksipartnerin, hänestä pitää mielellään kiinni vaikka suhde ei siitä muuhun etenisikään.

Bonuksena tässä järjestelyssä on myös se, että parisuhteen löytämiseen voi keskittyä ihan eri tavalla, kun fyysiset tarpeet eivät huuda jatkuvasti tyydytystä. Ei ole kerta tai kaksi, kun olen madaltanut omaa rimaani tyydytyksen toivossa huonoin seurauksin. Koska, vaikka se tulisi joillekin yllätyksenä, myös naisilla on tarpeita.

Seksisuhteessa on kuitenkin tärkeää, että molemmat osapuolet ovat samalla viivalla ja tietävät suhteen todellisen luonteen.

Parisuhdetta etsivällä naisella ei saisi olla seksisuhdetta - BMH - Big mamas home by Jenni

Epätasa-arvoista ajattelua

Näin ollen seksisuhteessa on huomattavasti paremmat hyötysuhteet, kuin satunaisessa seksissä. Ja naisilla on oikeus olla yhtä lailla seksuaalisesti tuntevia olentoja, kuin miehilläkin. Samalla kun miehet ottavat itselleen oikeuden seksualisoida naisen ruumista myös tilanteissa, joissa nainen ei koe vartaloaan seksuaaliseksi, naisilta kielletään samat seksuaaliset oikeudet, kuin miehiltä. Tämä menee samaan sarjaan kuin se, että paljon seksiä harrastava mies on kunnioitettu playboy, mutta nainen on huora. Aivan, kuin parisuhdetta etsivän sinkkunaisen pitäisi olla nunna ja samaan aikaan miehet ovat valmiita valehtemaan tarkoitusperistään seksin toivossa.

Joten, olisiko viimein mahdollista uudistaa näitä käsityksiä miesten ja naisten seksuaalisuudesta? Olisi upeaa, jos seksin haluamisesta ei tarvitse kokea syyllisyyttä vain siksi, että on nainen.

-Jenni

KUVAT: Katri Konderla / EDITOINTI: Minä

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals

LUE MYÖS

Yksi mätä omena

Deittailu pluskokoisena

Kun väkivallantekijä on aina se ”kiva tyyppi” ja uhri ”nalkuttaja”

#textmewhenyougethome

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.