Paahdettu kikherne kukkakaalisalaatti
Se oli kevättä, kun päädyin kokeilemaan Homevialauran vinkeillä paahdettua kukkakaalisalaattia. Tämä oli ilmeisesti tuossa keväällä sellainen pieni hitti. Minulle se tuli vastaan muutamassa paikassa.
Resepti oli allekirjoittaneelle juuri sopivan epämääräinen ja siinä oli riittävästi soveltamisen varaa. Oma reseptini liippaa siis läheltä Lauran reseptiä, mutta on kuitenkin erilainen. Laura taas oli yhditellyt kahta löytämäänsä reseptiä. Eli ihan täydellistä. Olen kokkina sitä tyyppiä, että ostan ainekset monesti resptin mukaan, mutta kokatessa sovellan ja sooloilen. Ruuanlaiton ei pitäisi olla niin vakavaa.
Koska koko salaatti on tehty enemmän tai vähemmän mututuntumalla, en ole laittanut tähän ollenkaan aineksien määriä. Toivottavasti saatte siitä huolimatta tästä jotain irti.
Laitoin kukkakaalin ja paketillisen valutettuja kikherneitä oliiviöljyn, suolan ja pippurin kanssa uunin paahtumaan. Paistoin wokvihannekset kevyesti pannulla ja perkasin granaattiomenan. Yhdistin kaikki ainekset kulhoon keskenään ja tein sinapista, öljystä, sitruunamehusta ja suolasta, sekä pippurista kastikkeen, jonka kaadoin joukkoon. Salaatin lisuukkeeksi paistoin vielä falafeleja ja halloumia, joiden kanssa siitä tuli ruokaisa kokonaisuus.