Hae
Big mamas home

Tammikuun kootut

Vuoden 2021 ensimmäinen kuukausi alkaa olla taputeltuna. Yritän elvyttää vanhan, kuukauden kohokohdat postaussarjan, joten tässä tämän tammikuun kootut. Pakko tunnustaa, että tammikuu ei vieläkään kuulu lempikuukausiini. En pidä talvesta, en pimeydestä, enkä lumesta ja joulusta luopuminen on aina kova pala. Toki, tässä tammikuussa on ollut niin paljon kaikkea uutta, että se on mennyt tänä vuonna todella nopeasti.

Eron vuosipäivä

Niin se vain tuli. Eron ensimmäinen vuosipäivä. Tähän astisen elämäni isoin ja vaikein päätös. Olen edelleen niin onnellinen, että sain sen tehtyä pitkän harkinnan jälkeen. Ensimmäinen vuosi oli aivan uskomatonta myllerrystä ja vuoristorataa. Siitäkin huolimatta, että olin itse eron kanssa aika sinut. En ole missään vaiheessa katunut eroa, mutta kyllä se herättää tunteita, kun pitkä parisuhde päättyy. Ja vaikka olen kirjoittanut siitä, kuinka yllättävän helpolta eroaminen on tutunut. Niin nyt kun asioita katsoo taaksepäin, niin on tuo viime vuosi ollut aikamoinen mylly. Nyt se kaikkein pahin on selkeästi tasaantunut ja oma elämäni on löytänyt uomiinsa. Tuntuu, että olen saanut pääni viimein pinnalle ja asetettua selkeät rajat tälle kaikelle. Olo on helpottunut.

tammikuun kootut

Väkivallan käsittely

Vaikka alan selkeästi pääsemään yli erosta, niin nyt olen huomannut minulla olevan vahva tarve käydä menneitä asioita läpi. Olen nähnyt viime aikoina paljon unia väkivallasta ja muutenkin kaikki kokemani tuntuu olevan nyt paljon vahvemmin pinnalla, kuin vuosi sitten. Minulla on onneksi hyvät tukitoimet näiden asioiden suhteen ja saan riittävästi keskusteluapua.

Jotenkin on helppoa suhtautua tähän kaikkeen sillä ajatuksella, että minun on vain käytävä nämä asiat läpi, vaikka ne ahdistavatkin. Ja tällä hetkellä näyttää siltä, että oma pääni haluaa käsitellä nämä asiat nyt. Yritän myös hyväksyä sen, että näin pitkään jatkuneen väkivallan käsittely on melkoinen suo ja sen käsittelyyn menee aikaa.

tammikuun kootut

Etäopiskelu

Tämä on ehdottomasti tämän vuoden isoin muutos, kun jättäydyin työelämästä täyspäiväiseksi opiskelijaksi. Oman jännitysmomentin tähän elämänmuutokseen tuo tämä nykyinen maailmantilanne. Tällä hetkellä ei ole tietoa siitä, tulenko näkemään omaa ryhmääni kertaakaan livenä. Mikä on itseasiassa aika surullista. Opiskelussa parasta on kuitenkin aina ollut ne opiskelukaverit. Etäopiskelu on kyllä lähtenyt muuten sujumaan ihan hyvin. Tavallaan on aika helppoa, kun se koululuokka on oman pöydän ääressä ja koulun kahvio on omassa keittiössä.

tammikuun kootut

Ystävät

Tässä kuussa omat ystävyyssuhteeni ovat nousseet aivan omalaiseensa merkitykseen. Olen tässä kuussa puhunut pitkiä maratonpuheluita ystävieni kanssa ja viettänyt pari kertaa aikaa heidän kanssaan. Olen toiminut tukena ja saanut myös itse tukea ystäviltäni. Minulla ei ole suurta ystäväpiiriä, mutta minulla on muutamia, todella hyviä ja rakkaita ystäviä, joiden kanssa pidän yhteyttä sitten aktiivisemmin. Ja koska käyn nyt läpi noita isoja asioita, ystävien tuki on korostunut todella paljon.

Tammikuun kootut

Treffejä

Tuntuu, että olen saanut tähän sinkku- ja treffielämään ihan uuden vaihteen silmään. Tiedän tällä hetkellä, mitä haluan ja toivon ja minusta tuntuu, että tämä treffailuni on vahvasti menossa siihen suuntaan. Voi sanoa, että minusta on tullut entistä valikoivampi. Siedän yhä vähemmän mitään paskaa, yhtään keneltäkään. Kuten tässä mennessää tindermies-tapauksessa. Näin ollen minulla on ollutkin oikeasti ihan hyviä treffejä tammikuussa.

-Jenni.

Lue myös

Syyskuun kootut

Elokuun kootut

Heinäkuun kootut

Seuraa myös

Instagram

Facebook

Tiktok

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.