Hae
Big mamas home

Meidän tomaattisato ja alottelijan kokemukset parvekeviljelystä

Keräsin tänään parvekkeelta kaikki pienet vihreät tomaatit sisälle talteen, koska pelkään, että pian ne paleltuisivat ulkona. Sato ei ollut suuren suuri, mutta siihen nähden, että lähtökohta oli Pirkan miniluumutomaatti mullassa, olen äärimmäisen ylpeä saavutuksestani. Niin ylpeä, että lähetin ylpeänä puutarhanhoitoa rakastavalle äidilleni kuvan meidän tomaattisadosta. Kuten sanoin, olen ylpeä. Toki nyt seurataan mielenkiinnolla punertuvatko tomaatit täällä sisällä vielä. Äiti tosin laittoi minulle jo respetin vihreiden tomaattien säilömiseen, joten sen suhteen meillä on plan b.

Minä lähdin tähän parvekeviljellyyn aivan, kuin soitellen sotaan. Olen juuri oppinut pitämään kodin viherkasvit hengissä, mutta en ole koskaan onnistunut kasvattamaan mitään siemenestä. Tämä oli ensimmäinen kerta ja kaiken lisäksi sain siitä vielä satoa!

Tomaattisato ja sananen parveviljelystä - BMH - Big mamas home by Jenni Tomaattisato ja sananen parveviljelystä - BMH - Big mamas home by Jenni

Parvekeviljely oli hauska kokeilu ja tämä oli kivaa puuhaa myös lasten kanssa. Lapset olivat todella innoissaan koko touhusta ja auttoivat parhaansa mukaan tomaattien hoidossa. He myös seurasivat kasvua innoissaan ihan pienestä sirkkalehtitaimesta asti. Kun tomaatteja alkoi ilmestyä lapset laskivat joka ikisen pienen tomaattivauvan ja ilmoittivat paljonko niitä oli tullut.

Tomaattien kasvatus oli loppujen lopuksi aika helppoa, vaikka siinä eteninkin vähän kompastellen ja mututuntumalla. Ehkä ensi kevättä varten opiskelen tästä vähän lisää ja varaudun kauteen vähän paremmin. Ensi keväänä voisin istuttaa myös jotain muuta parvekkeelle sopivaa.

Parveketomaatteja - BMH - Big mamas home by Jenni Parveketomaatteja - BMH - Big mamas home by Jenni

Tässä kohtaan voin mainita, että perunoiden kanssa ei käynyt hyvin. Perse edellä puuhun taktiikka ei toiminut tällä kertaa. Minulla oli ensinnäkin liian monta perunaa yhdessä ämpärissä, joten niillä ei ollut riittävästi tilaa kasvaa ja toisekseen, ämpäriin olisi ehkä pitänyt tehdä jotkut reiät pohjaan. Saatoin nimittäin kastella perunoita liikaa. Lisäksi, olin oikeasti todella myöhään liikenteessä. Mutta en harmittele tätä. Voin kokeilla ensi kesänä uudestaan, vähän viisaampana. Ja sen vuoksi olen sitä onnellisempi pienestä tomaattisadostani!

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Meidän parveke ja mitä kuuluu meidän parvekekasvimaalle

Projekteja

Parvekeviljely – Tomaattia ja perunaa parvekkella

Yksi kommentti

  1. Sotakääpiö kirjoitti:

    Avokadon kasvatus on myös aika hauskaa, kun saattaa tulla aika pitkä kaveri siitä! Hienot tomaatit oot saanut kasvatettua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *