Hae
Big mamas home

Mitä olen tehnyt joulun eteen

koti, Big mamas home, joulu, lapsiperheen joulu,
Meillä jokavuotinen perinne on eräs tietty väittely minun ja mieheni välillä. Joka vuosi käymme tiukkasanaisen keskustelun siitä, voiko joulun fiilistelyn aloittaa jo marraskuussa. Voiko marraskuussa laittaa parvekkeelle kausivalot tai juoda kotona glögiä. Rakkaani on sitä ihmisluokkaa, joka mielellään tiivistäisi tämän ”hössötyksen” kolmeen päivään. Minä puolestani haluan nauttia itse odotuksesta. Tämän vuotinen väittely päättyi siihen, että huikkasin töihin lähtiessäni ulko-ovelta; ”Illalla juodaan glögiä.” 
koti, Big mamas home, joulu, lapsiperheen joulu,

koti, Big mamas home, joulu, lapsiperheen joulu,
Minusta joulu on parhaimmillaan hiljalleen nautiskeltuna. Ei ole mitään järkeä yrittää ahtaa joulua kolmeen päivään kaikella kiireellä. Se, jos mikä luo stressiä, kun joulu pitäisi suorittaa lyhyessä ajassa. Syys- ja lokakuu ovat turhan aikaisia joulufiilistelyyn, mutta marraskuu sen sijaan on oiva hetki aloitella tunnelmointi. Nyt voi jo rohkeasti lisätä kynttilöitä, ostaa kaupasta pullollinen glögiä, leipoa pipareita, sekä torttuja ja tuoda kotiin havuja. 
koti, Big mamas home, joulu, lapsiperheen joulu,

koti, Big mamas home, joulu, lapsiperheen joulu,
Oman Grinchimme ei ole tarvinnut vielä muuttaa vuorille, kun olen tuonut joulua kotiin pikku hiljaa. Ensimmäiseksi ostin huonekuusen, joka on niin ikään perinne. Joka vuosi ostan uuden kuusen, sillä minun viherpeukalollani edellinen ei selviä kovin pitkään joulun yli. Kuusen lisäksi olen laittanut havuja maljakkoon. Muutamakin oksa tekee tavallisesta ruusukimpusta jouluisen asetelman. 
Glögivalinta on tänäkin vuonna Blossa, jolla on paras alkoholiton vaihtoehto ikinä. Minulle alkoholi glögissä ei ole koskaan ollut mikään vaatimus. Varsinkin, kun tämän pohjana toimii täyteläinen punaviini rypälemehun sijaan. Kokeilimme tätä ensimmäistä kertaa Little E:n raskausaikana, jonka jälkeen se on jäänyt meidän vakkari joulujuomaksi. 
koti, Big mamas home, joulu, lapsiperheen joulu,

koti, Big mamas home, joulu, lapsiperheen joulu,
Little E:n kanssa on puhuttu jo paljon joulusta. Lainasin hänelle joulukirjoja iltasaduiksi, sekä sen ison Tonttukirjan, sillä tontut kiinnostavat kovasti lähes kolmevuotiasta. Hän bongailee hoitomatkalla niin tonttuja, kuin jouluvalojakin. Aion niin ottaa irti kaiken tästä kolmevuotiaani jouluinnosta. Tänä vuonna esikoisemme alkaa ymmärtää jo tämän odotuksenkin päälle ja meillä on mietitty tarkkaan, millaisia joulukalentereita meille hankitaan. 
Kävimme katsomassa Stockmannin jouluikkunaa samana päivänä, kun se avattiin. Little E oli aivan haltioissaan siitä ja osoitteli ikkunasta ”jouluja”. Bebekin osoitti mielenkiintoa ikkunan näkymiä kohtaan, mutta ei samalla tavalla kuin isosiskonsa. Little E puhuu yhä siitä pienestä maailmanpyörästä, joka asetelmassa näkyi. Joulunaika on ollut tähänkin mennessä lempiaikani vuodesta, mutta äitiys on tehnyt siitä entistä hienompaa. Saa nähdä millaisia jouluttajia näistä tytöistä vielä kasvaa. 
koti, Big mamas home, joulu, lapsiperheen joulu,

koti, Big mamas home, joulu, lapsiperheen joulu,
Seuraava olennainen askel on ostaa joulupyjamat minulle ja tytöille. Jos google on jostain syystä ollut alhaalla, se johtuu siitä, että minä etsin parhaillaan täydellisiä joulupyjamia meille kolmelle. Olen saattanut vilkuilla myös jouluneuleita. 
koti, Big mamas home, joulu, lapsiperheen joulu,

koti, Big mamas home, joulu, lapsiperheen joulu,
Minulle tämä kaikki on myös tapa selvitä tästä pimeydestä ja kaamoksesta. Olen huomannut viime aikoina itsessäni pientä alavireyttä. Kun pimeän ajan höystää kynttilöillä, pikkujouluilla ja glögillä, se ei tunnu lainkaan niin pahalta. Onneksi meillä on myös molempien tyttöjen synttärit tähän aikaan, sillä glitteri ja keijupöly, jos jokin on oiva lisä kaamokseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.