Hae
Big mamas home

Saan lapset kotiin!

Huomenna on melko merkittävä päivä. Ensinnäkin me muutetaan puolison kanssa viimein virallisesti saman katon alle. Huomenna kannetaan tavarat sisään ja osa minun tavaroistani ulos. Päästään viimein eroon kahden asunnon limbosta, mikä on todella huojentavaa. Helpottaa suunnattomasti kun on yhteinen arki, koti ja talous.

Samoin saan huomenna lapset syyslomalta kotiin. Minulla on ollut viimeisten päivien ajan jatkuvasti aivan järkyttävä ikävä lapsia. En ole vieläkään tottunut näin pitkiin eroihin lapsista, vaikka niitä on loma-aikoina ollutkin. Me ollaan oltu lasten kanssa aina tiivis kolmen kopla, tehty kaikki yhdessä. Tällaiset pidemmät eroajat voi laskea vieläkin yhden käden sormilla.

Rantakatu. Nainen nojaamassa kaiteeseen. Taustalla näkyy merta, veneitä ja kaupunki.

Kun lapset tulevat

Huomenna saan lapseni kotiin sen jälkeen, kun ollaan saatu muutto hoidettua. Todettiin, että on parempi etteivät he ole säntäilemässä siellä täällä tiellä, kun tavaroita kannetaan. Mutta kun tilanne rauhoittuu ja he tulevat, minulla on suunnitelmissa tehdä lapsille jotain tosi hyvää iltapalaa. Mielessä kävi pinaattipannari, josta kumpikin tyttö ja me aikuiset pidämme. Siinä sitten syödään hyvin, halitaan, kerrotaan kuulumisia, luetaan rauhassa iltasatu ja sitten halitaan vähän lisää. Jutellaan ehkä vähän kuopuksen tulevista synttäreistä. Ensi kuukausi on kuopukseni synttärikuukausi ja hän on toivonut itselleen halloween teemaisia synttäreitä. Mutta niin ettei hänen rakastamiaan värejä pinkkiä ja lilaa unohdeta. Ja mikäli nuorimmainen haluaa nukkua kainalossani pitkän eron jälkeen, en todellakaan pistä vastaan.

Huomenna saan köllötellä illalla myös puolisoni kainalossa. Hän on tehnyt iltavuoroa viimeisen viikon ajan, joten olen ollut illat yksin kotona. Toki sillä on puolensa. Minä viihdyn hyvin yksinäni, mutta odotan sitä, että saadaan halailla sohvalla vierekkäin ja katsoa sarjaa tai leffaa yhdessä.

Rantakatu. Nainen nojaamassa kaiteeseen. Taustalla näkyy merta, veneitä ja kaupunki.

Huomenna kotona on taas ääntä ja meininkiä. En malta odottaa. Nämä päivät ovat tuntuneet aivan älyttömän pitkiltä. Normaalisti lapset ovat toisessa kodissa pitkän viikonlopun verran. Sinä aikana minä ehdin palautua intensiivisestä lapsijaksosta ja minulla riittää taas energiaa lapsille. Mikä on tuntunut hyvältä. Toki nyt, kun minulla on kumppani, joka haluaa ottaa vastuuta lapsista, niin minulla ei ole niin paljon palautumista kuin ennen. Ehkä senkin vuoksi tämä reilu viikko tuntuu niin pitkältä.

Onneksi rytmi normalisoituu taas tämän loman jälkeen ja me voidaan aloittaa elämä saman katon alla uusperheenä.

-Jenni

 

KUVAT: Katri Konderla / EDITOINTI: Minä

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Mieli mustana

Lounas pimeässä

6 parasta asiaa juuri nyt

Viimeaikoina

Minulle tehtiin tarottulkinta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *