Hae
Big mamas home

Itse tehty maalaus olohuoneeseen

Instagramissa (@bmhjenni) minua seuraavat tietävätkin, että olen innostunut maalaamaan. Olen jo jonkin aikaa maalannut vesiväreillä, mutta nyt siirryin kankaisiin ja akryylimaaleihin. Akryylimaalit ovat aivan eri asia, kuin vesivärit ja niissä on ollut taas vähän totuttelemista.

 

Ne, jotka tuntevat minut, tietävät ettei tämä maalaaminen ole minulle mikään uusi harrastus. Kuvataide oli minulle ennen lapsia yhtä tärkeää, kuin hengittäminen. Olen piirtänyt niin kauan kuin vain muistan. Olen käynyt nuoruudessani myös erilaisissa taidekouluissa ja -kerhoissa niin kauan kuin muistan. Kävin jopa taiderippikoulun teininä. Joten minulle tämä on ollut vähän niin kuin polkupyörällä ajoa. Taito on hieman ruosteessa, mutta tekniikat ovat jossain syvällä selkäytimessäni tallella.

Nainen istuu sovalla valkoisessa mekossa, kahvikuppi kädessä. Katsoo seinällä olevaa maalausta.Keskeneräinen maalaus pöydällä.

Maalaaminen on siitä ihanaa, että siinä, kuten ei muussakaan taiteessa, ole olemassa oikeaa tapaa tehdä. On olemassa erilaisia tekniikoita, mutta loppujen lopuksi, todella pitkälle pääsee kokeilemalla ja yrittämällä. Akryylimaalauksessa se on vielä helpompaa, koska aina voi maalata päälle. Akryyli nimittäin peittää eri tavalla, kuin vesiväri, jossa lopputulos on kuultava.

Koska taide, piirtäminen ja maalaaminen on ollut minulle yhtä tärkeää, kuin hengittäminen, se on ollut myös ihan parasta terapiaa tässä kotona. Kun maalaan, unohdan oikeasti kaiken muun. Voin tunnustaa, että syöminen ja juominen unohtuu. Vessassakin käynti melkein. Mutta samalla unohtuvat myös ne ahdistavat ja vaikeat ajatukset. Ei ole muuta kuin minä ja maali ja kangas. Maalaaminen voi olla myös turhauttavaa, mutta samaan aikaan palkitsevaa, kun kuva alkaa totella sinua ja mielikuvaasi.

Suosittelen jokaista kokeilemaan. Se ei oikeasti ole vaikeaa. Ja Sostrene Grenestä saa edullisesti välineitä. Sieltä minäkin olen omat välineeni ostanut ja olen ollut tyytyväinen laatuun.

Keskeneräinen maalaus pöydällä. Maalaus on abstrakti. Maalin tahrima käsi.

Maalaus olohuoneeseen

Olen jo pidemmän aikaa halunnut maalta jotain olohuoneen seinälle. Suurimman osan aikaa ainoa este on ollut oma saamattomuus. Nyt sairaslomalla tekosyitä ei juurikaan ollut. Lisäksi puolisoni kannusti minua tarttumaan pensseliin, jos se vain helpottaisi omaa oloani ja ahdistustani.

Niinpä kävin sitten ostamassa maalia ja muutamat välineet, sekä kankaan, jotta pääsin alkuun. Ihan hirveästi ei välttämättä tarvitse hankkia. Maalaamisessa voi oikeasti käyttää mielikuvitusta. Välineitä voi yhtä hyvin olla sanomalehti, talouspaperi, pahvinpala, sulka ja moni muu. Oikeasti, vain oma luovuus on rajana. Parilla pensselillä pääsee oikeasti hyvin alkuun.

Maalaus nojaa kaapin oveen. Maalaus nojaa lattialla tuolia vasten. Vieressä näkyy paletti, jossa on maalia, taustalla näkyy hieman olohuonetta.

Ensimmäiset siveltimen vedot olivat se ensimmäinen kerta pyörän selässä pitkään aikaan. Pikku hiljaa ne opit alkoivat muistua mieleen ja näkemys alkoi selkiytyä.

Tarkoitukseni ei ollut maalata mitään esittävää. Maalauksen oli tarkoitus olla abstrakti. Mutta halusin siihen tiettyä meren ja veden tuntua. Meri on oma ”happy placeni”, joten halusin tuoda sen turvaa ja rauhaa maalaukseen. Ilman, että se kuitenkaan esittää merta. Mikä oli oikeastaan aika vaikeaa. Olen siitä huolimatta tyytyväinen lopputulokseen.

Abstrakti maalaus seinällä.Lähikuva maalauksesta.

Olen muuten äärimmäisen tyytyväinen maalaukseen, mutta se on ehkä vähän pieni omalle paikalleen. Joten voi olla mahdollista, että maalaan tuolle paikalle jossain vaiheessa uuden, isomman teoksen. Toistaiseksi mennään kuitenkin tällä.

Olohuoneen nurkka. Osa sohvaa, maalaus seinällä ja ikkunan viertä laskeutuu valonauha.

Mitä pidätte taulusta? Ja olisi kiva kuulla millaisia harrastuksia teillä on. Ja onko joku niistä jäänyt hetkeksi tauolle lasten saannin tai jonkin muun ison elämänmuutoksen myötä?

-Jenni

 

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Kukkatehtaan kranssipaja

DIY: Pupuviiri

DIY: Sisustushelmet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *