Hae
Big mamas home

Pääsiäisherkku – Töhnämunat

Jaan teille seuraavaksi muutamia reseptejä pääsiäiseltä. Nämä töhnämunat ovat ehkä ainoita, jotka liittyvät vahvimmin pääsiäiseen. Muita herkkuja voi kokata ihan ympäri vuoden.

Näistä kysyttiin jo reseptiä Instagramissa (@bmhjenni), kun kuvat vilahtivat storyissani. Tein näitä ensimmäistä kertaa ja ajatuksena, että nämä ovat enemmän lasten jälkiruoka, kuin aikuisten. Tämä resepti on aika äkkimakea, mikä ei lapsia haittaa yllättäen yhteen. Ensi vuonna ajattelin testata jonkinlaista rahkatäytettä, joka ei ole niin makea, kuin suklaamousse. Lapsille nämä upposivat alta aikayksikön. Vähän joutui valvomaankin, ettei kaikki olisi mennyt kerralla.

Töhnämunat

8 kpl

 

4 kpl suklaamunia (Kindermunia)

 

Täyte

2 dl kuohukermaa

100 g suklaata (maitosuklaa)

 

Nompparelleja

 

1. Mittaa kulhoon vesihauteeseen 1/2 dl kuohukermaa ja 100 g suklaata. Minä käytin Pandan maitosuklaata ja heitin sekaan vielä yhden hajonneen Kindermunan. Anna suklaan sulaa hauteessa ja sekoita seos taisaiseksi.

2. Anna suklaaseoksen jäähtyä. Mielellään noin 30 asteiseksi.

3. Leikkaa veitsen avulla suklaamunat puoliksi ja ota lelut niistä pois.

4. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt suklaaseos kermavaahdon sekaan. Lusikoi seos pursotinpussiin ja laita jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.

5. Pursota mousse munanpuolikkaisiin ja koristele töhnämunat nompparelleilla. Tarjoile.

 

Meidän nompparellit on ostettu My Dream Daylta, jossa on paljon ihania nompparellisekoituksia. Nämä on ostettu alunperin jotain synttäreitä varten. Toimivat hyvin myös pääsiäisenä.

Toivottavasti tämä resepti tulee käyttöön, viimeistään ensi pääsiäisenä. Ensi vuodella lupaan kehitellä jonkun ei niin äkkimakean reseptin, joka sopii myös aikuiseen makuun.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Ekaluokkalainen leipoo ystävänpäivä pöffinssit

Halloweeniin sopivat madoilla koristellut mokkapalat

Taivaalliset omenamuffinssit

Mehevä kesäkurpitsakakku

Muumimukisämpylät

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *