Hae
Big mamas home

Yhteiset baby shower -juhlat

Kirjoitan nyt meidän baby showereista. Päätettiin jo tämän raskauden alussa, että pitäisimme puolison kanssa yhteiset juhlat vauvan kunniaksi. Täällä Suomessa perinteeksi on muodostunut se, että raskaana olijan naispuoliset ystävät järjestävät vauvakutsut yllätyksenä. Tämän vuoksi me saimme pari kummastunutta kysymystä siitä, miksi me järjestämme itse nämä juhlat ja vieläpä yhdessä. Meille tämä on kuitenkin osa sitä tasa-arvoista vanhemmuutta.

Sain taannoin muutaman viestin ihmisiltä, jotka kertoivat ettei heidän vanhemmuutensa tasa-arvo ole kiinni baby showereista. Mikä on todella hyvä juttu. Me kuitenkin koettiin tärkeäksi näyttää, että ollaan tasa-arvoisia myös tässä. Kirjoitin aiemmin pidemmin auki ajatuksia yhteisten juhlien takana. Pääset kyseiseen postaukseen tästä linkistä.

Baby shower koristeet

Olen kerännyt jo raskauden alusta asti juhlien inspiraatiokuvia pinterestkansioon. Värimaailma ja koristeiden tyyli oli tämän avulla aika nopeasti selvät. Olin tallentanut useampia tietyn tyyppisiä kuvia kansioon ja siitä oma suunnittelu oli hyvä aloittaa.

Minulla on yleensä tapana ostaa juhliin ilmapalloja ja kertakäyttöastioita. Niillä pääsee jo pitkälle. Joskus saatan ostaa myös muita, mahdollisesti monikäyttöisiä koristeita ja viimeisen vuoden aikana olen innostunut myös askartelemaan koristeita. Tällä kertaa mentiin kuitenkin mahdollisimman helpolla.

 

Ilmapallokaaren lisäksi väkersin seinälle tuollaisen pyykkinarukoristeen. Narulle laitoin pienillä puisilla pyykkipojilla vauvan vaatteita roikkumaan. Jos nämä olisivat olleet yllätysbileet jollekin toiselle, narulla voisi olla lahjaksi tarkoitettuja vaatteita. Me käytettiin koristelussa kuitenkin ihan vaan niitä vauvalle ostettuja ja säästettyjä juttuja. Kuten esimerkiksi viisivuotiaan isosiskon vanhat synnytyssairaalasta saadut villasukat. Mielestäni tämä on oikein soma koristeluidea.

Tarjoilut

Meidän idea oli järjestää juhlat nyyttikestiperiaatteella. Tässähän kävi tosin vähän niin, että monet osallistuivat tarjoiluihin rahallisesti ja itselläni lähti mopo käsistä. Joten pääasiassa pöydässä oli minun tuotoksiani. Olin kuitenkin yrittänyt päästä mahdollisimman helpolla. Siksi tarjoilut olivat pääasiassa pilkottavaa mallia.

Suunnittelin juhliin salaattibuffetin. Ajattelin, että salaattibuffetti olisi ensinnäkin monipuolinen vaihtoehto isolle porukalle. Ihmiset saisivat valita lautaselleen juuri niitä omia suosikkejaan. Minun olisi myös suhteellisen helppo valmistaa salaattibuffet, kun tarjottavat pitäisi lähinnä pilkkoa ja asetella esille. Sen lisäksi valmistin juhliin myös todella helpon jälkkärin. Puoliso teki meille taas alkoholittoman boolin.

Salaattibuffet
  • Jääsalaatti
  • Friseesalaatti
  • Tomaattia
  • Kurkkua
  • Vesimelonia
  • Mansikoita
  • Mustikoita
  • Paahdetut perunat
  • Paahdetut porkkanat
  • Vuolukana
  • Parmakinkku
  • Leipäjuusto
  • Falafelit
  • Salaattijuusto/feta
  • Tonnikala
  • Cashew-pähkinät
  • Kastike
  • Patonkia

Meidän ystävät olivat suunnitelleet keskenään meille yhteisen lahjan, sekä ohjelmaa itse juhliin. Baby showereissa on monesti pelejä ja leikkejä liittyen vauvaan. Puolisoni pääsi muun muassa harjoittelemaan vaipan vaihtamista vauvanukelle. Minulle kun sitä harjoitusta on ehtinyt kertymään tässä vuosien varrella.

Me saimme lahjaksi koko porukalta lahjakortin Pikku Vaniljan verkkokauppaan vauvaa varten, sekä ravintolalahjakortin, jonka voimme käyttää vauvan synnyttyä. Lahjat olivat aivan ihanat ja todella huomaavaiset. Oli erityisen ihanaa, että ystävät muistivat myös meitä vanhempia.

Olen itse todella onnellinen, että pidimme päämme ja järjestimme juuri meidän näköiset juhlat. Erityisen onnellinen olin, kun sain nähdä miten onnellinen puolisoni oli. Näissä juhlissa hänkin pääsi ihan uudella tavalla osaksi vauvan odotusta ja sai olla huomion keskipisteenä siinä missä, minä ja vauvakin. Minä en koe jääneeni missään nimessä paitsi mistään, kun jaoin tämän päivän puolisoni ja lapseni isän kanssa. Päinvastoin pikemminkin.

En voi siis kuin suositella perheen yhteisiä vauvakutsuja. Seuraavaksi me juhlitaan varpajaisia joskus vauvavuoden loppupuolella.

Millaisia ajatuksia tämä sinussa herättää? Oletko sinä saanut viettää baby showereita?

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Farkkutakki ja musta kaftaani

Viimeisillään raskaana

Simppeli mutsiuniformu – Valkoista ja farkkua

Raskausviikko 35 (34+0 – 34+6)

Raskausviikko 34 (33+0 – 33+6)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *