Hae
Big mamas home

Arki vauvan kanssa

Me ollaan eletty nyt jo useamman viikon verran tätä vauvaperhearkea. Edelleen tämä on kyllä sellainen tietty poikkeustila. Vauvavuoden kokeneet tietävät, mitä tarkoitan poikkeustilalla. Arki menee todella paljon vauvan ehdoilla. Yksi aikuinen nukkuu sohvalla ja menoja pitää suunnitella imettämisen mukaan. Mutta tämä kaikki on lopulta sellaista, mikä menee ohi aikanaan. Vauva ei ole ikuisesti pieni ja nämä rankimmat vuodet menevät lopulta todella nopeasti ohi.

Vauvaviikkoina elämä vauvan kanssa on lopulta aika leppoisaa. Kolmen lapsen kanssa päivät ovat aika täysiä ja tuntuu, että pitäisi oikeasti ratketa kolmeen paikkaan. Samaan aikaan päiviin mahtuu todella moni, todella leppoisiakin hetkiä, koska vanhemmat lapset ovat aika isoja ja pärjäävät hyvin.

Kahdenlaista arkea

Vauvaviikoilla mennään todella vauvantahtisesti. Näin pienen vauvan kanssa päiviin mahtuu todella paljon sylittelyä ja läheisyyttä. Paras päiväunipaikka on edelleen äidin sylissä, joten kantoreppu on ollut ihan korvaamaton apu. Saan kädet vapaaksi ja vauva saa hyvät unet rintaa vasten. Itsekseen hän nukkuu tällä hetkellä vain vartin tehotirsoja. Sen lisäksi vauva on myös jo tosi sosiaallinen ja kaipaa leikittämistä ja höpöttelyjä. Sittereissä hän ei viihdy vielä pitkiä aikoja, mutta harjoitellaan niitä mahdollisuuksien mukaan. Voihan toki olla, että tämä lapsi ei niille lopulta edes lämpene, mutta aion ainakin yrittää.

Muutaman viikon välein käydään vauvan kanssa Mamalempeellä vauvahieronnassa. Olen aiemmin tehnyt yhteistyön Mamalempeen kanssa, mutta jäätiin lopulta tyytyväisiksi asiakkaiksi. Siellä minä saan hetken hengähtää ja vauvan jumeja avataan. Meidän vauvalla on ollut pientä toispuoleisuutta, jota me vauvahieronnalla nyt hoidamme omakustanteisesti.

Meidän vauva on aivan ihana tyyppi. En voi muuta sanoa. Nautin suunnattomasti meidän vauva-arjesta, niin yhden, kuin kolmenkin lapsen kanssa. Viikot ovat hyvin erilaisia lapsiluvusta riippuen, mutta kummassakin on ehdottomasti puolensa. Vauvaviikoilla käydään pitkillä rauhallisilla kävelyillä, otetaan rennosti, pötkötellään vierekkäin ja nautitaan myös siitä omasta ajasta.

On taas tosi jännää miten nopeasti tämä arki on normalisoitunut vauvan syntymän jälkeen. Itselläni jäi uupumaan kokonaan se ekojen viikkojen kooma ja kaaos. Toki siinä oli paljon totuttelemista, mutta aika nopeasti arki oikeasti normalisoitui ja vauva sujahti osaksi meidän perhettä. Tiedän, että ollaan myös onnekkaita, kun meillä ei ole ollut mitään isompia vaivoja vauvan kanssa. Väitän toki sen vaikuttavan myös, että tämä on minulle kolmas kerta. Olen melkoinen äitikonkari jo. Ensimmäisten kertojen epävarmuus puuttuu ja osaan oikeasti ottaa tästä kaikesta ilon irti. Se on myös auttanut, että vanhemmat lapset ovat tosiaan jo aika isoja tyyppejä.

Lisää uusperhehöpinöitä löytyy myös Instagramissa @bmhjenni ja sen lisäksi voit tilata uutiskirjeeni.  Olisi kiva kuulla miten teidän kodissa on vauvavuosi sujunut? Onko se ollut ihana ja leppoisa, vai tunteidentäyteinen? Kommentoi tai lähetä minulle viestiä. Olisi ihanaa kuulla muiden kokemuksia.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

TILAA UUTISKIRJE!

LUE MYÖS

Reilussa vuodessa suurperheen vanhemmaksi

Viikonloppu kuulumisia ja ajatuksia meidän uudesta arjesta

Vauvaviikon kuulumiset

Kolmas lapsi, kolmatta kertaa äiti

Viikonloppu kuvina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *