Hae
Big mamas home

Ihanat jouluelokuvat

Toivottavasti teidän joulun pyhänne ovat sujuneet yhtä mukavasti kuin omani. Kun lomapäiviä on vielä jokunen jäljellä, halusin listata teille muutaman suosikki jouluelokuvani. Tämä lista on niitä varten, jotka haluavat vielä hetken nauttia joulukuplasta, ennen arkeen palaamista. Muut valitkoot illaksi vaikka Terminaattorin.

Listalta löytyy klassikoita, uusia tuttavuuksia ja sellaisia, jotka sopivat koko perheelle.

Big mamas home by Jenni S. Ihanat jouluelokuvat

Big mamas home by Jenni S. Ihanat jouluelokuvat

Joulutarina

Tämä suomalainen elokuva on minun ja mieheni joka vuotinen perinne. Katsomme sen joka joulu. Tarina on mielettömän koskettava ja taianomainen. Tämä taitaa olla jouluisin kotimainen elokuva jonka olen nähnyt. Ja tässä joulu on valkoinen. Tämä on itse asiassa ainoa jouluelokuva, jonka katsomista Eristäjä ehdottaa itsenäisesti ja tämän me katsomme aina yhdessä.

Holiday

Olen kuullut sanottavan, että kaksi jouluelokuvaa on ylitse muiden. Toinen on Love Actually ja toinen on Holiday. Ensiksi mainittu ei ole onnistunut sytyttämään minua, mutta tämä jälkimmäinen on ihana. Olen vuosia pitänyt kovasti Cameron Diazista ja rakastan hänen rooliaan tässä kyseisessä elokuvassa. Silmät kostuvat heti. Tämän katsottuaan sitä haluaisi itsekin matkustaa Englantiin ja viettää joulu pienessä maalaismökissä.

Jouluprinssi 1, 2 ja 3

Jouluelokuville sallitaan tietty kömpelyys, ennalta-arvattavuus ja kliseisyys. Näistä elokuvista löytyy kaikkea tätä. Ne ovat ehkä aavistuksen kökköjä, mutta juuri siitä syystä täydellistä aivot narikkaan viihdettä. Elokuvat ovat Netflixin omaa tuotantoa ja ovat ilmeisesti yllättäneet suosiollaan, sillä alun perin niitä piti tulla vain yksi. Ykkösosa on ihan vain Jouluprinssi. Kakkonen on Kuninkaalliset häät ja kolmas loogisesti Kuninkaallinen vauva. Elokuvasarja alkaa siitä, että amerikkalainen toimittaja matkustaa kuvitteelliseen Euroopan maahan saadakseen haastattelun prinssiltä.

Klaus

Tämä piirretty elokuva on kerrassaan hurmaava ja taas Netflixin omaa tuotantoa. Tämä on ollut myös meidän tyttöjen suosikki tänä jouluna. Klaus elokuva kertoo oman versionsa Joulupukin tarinasta, sekä yhdestä postimiehestä. Elokuva on ihana ja hauska ja siinä on sitä kaivattua joulun taikaa.

Big mamas home by Jenni S. Ihanat jouluelokuvat

Big mamas home by Jenni S. Ihanat jouluelokuvat

Grinch

Klassikko, joka sopii myös lapsille. Elokuva on ilmestynyt silloin, kun itse olen ollut lapsi ja se on täynnä lapsuusmuistoja. Niille, jotka eivät tiedä, elokuva kertoo otuksesta, joka inhoaa joulua ja haluaa pilata sen, sekä pienestä tytöstä, joka pohtii joulun tarkoitusta.

Bridget Jones

Sanotte, mitä sanotte, erityisesti ensimmäinen Bridget Jones elokuva on jouluelokuva. Elokuvan tapahtumat saavat alkunsa joulupäivän juhlista. Tämä menee samaan sarjaan kevyen, ihanan jouluhömpän kanssa ja saa haaveilemaan kaikesta romanttisesta.

Yksin kotona

Klassikko, jonka voittanutta ei ole. Itse pidän erityisesti ensimmäisestä osasta. Muut eivät sytytä niin, kuin ehkä pitäisi. Ei edes elokuvasarjan toinen osa. Ykkönen tulee katsottua yhä uudestaan ja uudestaan.

Onnelin ja Annelin talvi

Elokuva perustuu lapsuuden lempikirjaani. Elokuva on todella sympaattinen ja sopii koko perheelle. Se kertoo kahden pienen tytön jouluvalmisteluista. Tämä on niin ikään yksi meidän tyttöjen suosikeista. Onneli ja Anneli kirjat ovat myös ihania.

Tässä olivat minun ja meidän perheemme lempi jouluelokuvat. Vielä ehtii katsoa jokusen, ennen kuin on aika siirtyä uuden vuoden juhlintaan. Tänä iltana me katsotaan mieheni toiveesta Tuntematon sotilas (se uusin), koska se jäi itsenäisyyspäivänä katsomatta.

Ihanaa tapaninpäivän iltaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.