Hae
Big mamas home

Raskausviikko 22 (21+0 – 21+6)

Beben koko: Papaija

Oireet: Liitoskivut, yöllinen valvominen, supistukset.

 

Raskausviikko 22

Raskausviikko 22 on tullut täyteen ja me ollaan saavutettu nyt tässä raskaudessa tämä mieletön etappi. Eli tästä eteenpäin, jos jotain tapahtuisi ja vauva lähtisi syntymään, kyseessä ei olisi enää keskenmeno, vaan ennenaikainen synnytys. Lisäksi vauvan selviämisen eteen tehtäisiin kaikki mahdollinen ja selviämismahdollisuudet kasvavat nyt viikko viikolta. Tämä tuo itselleni ihan mieletöntä huojennusta odotukseen. Suomessa on maailman parasta keskoshoitoa, joten oltaisiin hyvissä käsissä, jos jotain tapahtuisi. Toki toivomme kovasti, että vauva kasvaisi vielä kuukausia kohdun suojissa, eikä suotta kiirehtisi ulos.

Raskauden puolesta olen voinut todella hyvin, mutta muuten minulla oli viime viikonloppuna todella ärhäkkä flunssa. Niin, että yhtenä päivänä pysyin hereillä oikeastaan pelkästään vartin pätkissä ja flunssasta toipuminen vei monta päivää. Ja raskaana sairastaessa itsellä on ainakin aina huoli vauvasta. Vaikka yleensä nämä perustaudit eivät vaikuta vauvaan oikeastaan mitenkään.

Tällä viikolla oli myös rakenneultra, joka meni aivan loistavasti. Puoliso ei päässyt mukaan, mutta onneksi hän on päässyt mukaan kahteen aiempaan ultraäänitutkimukseen. Kohdussa näkyi oikein kehittynyt, aktiivinen pieni tyyppi. Kätilö oli ihana. Hän jutteli mulle paljon ja selosti mitä etsii ja miksi. Vauvan kaikki rakenteet olivat selleiset kuin pitääkin, vaikka osaa piti välillä etsiä. Edelleen jaksan ihmetellä, kuinka hienoa nykylääketiede on ja kuinka paljon turvallisemmaksi tämä kaikki on tehty naisille ja lapsille.

Vauvan liikkeet ovat alkaneet tuntua nyt myös ulos päin. Pieni todella vahvistuu koko ajan ja todennäköisesti saan kohta hyvästellä sisäelimeni. Tyypistä on tuloss yhtä kova futari, kuin isosiskostaan, joka potkii minua öisin sängyssä. Tämä tarkoittaa onneksi myös sitä, että tunnen vauvan liikkeitä säännöllisemmin ja selkeämmin. Ei ainakaan tarvitse miettiä, onko hän kunnossa.

Nyt nautin siitä, että oloni on hyvä. Sitä kun ei tiedä, kuinka kauan tätä kestää, kun ottaa huomioon sen miten näytän koko ajan enemmän ja enemmän muumimammalta.

-Jenni

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Raskausviikko 21 (20+0 – 20+6)

Raskausviikko 20 (19+0 – 19+6)

Raskausviikko 19 (18+0 – 18+6)

Raskausviikko 18 (17+0 – 17+6)

Raskausviikko 17 (16+0 – 16+6)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *