Hae
Big mamas home

Parvekeviljely – Tomaattia ja perunaa parvekkeella

POSTAUKSESSA SAATUJA TUOTTEITA*

 

Lähdin tänä keväänä kokeilemaan jotain, jota en ole ennen tehnyt. Ainakaan tässä mittakaavassa. Ja aloitin tämän todella extemporee ja nyt homma on hieman laajentunut. Puhun nyt parvekeviljelystä. Olen tosiaan ensimmäistä kertaa papaia kyydissä ja täysin amatööri tässä hommassa. Mutta halusin kuitenkin kirjoittaa tästä muutaman sanasen nyt, kun kasvit ovat vielä hengissä. Mutta kuten sanottu parvekeviljely on minulle täysin uutta aluetta, enkä todellakaan tiedä mistä puhun. Tässä mennään yrityksen ja erehdyksen kautta. Mutta kuten näkyy, jotain olen saanut myös itämään.

Parvekeviljely - Amatöörin puutarhapäiväkirjat - BMH - Big mamas home by Jenni Parvekeviljely - Amatöörin puutarhapäiväkirjat - BMH - Big mamas home by Jenni

Taimet puolikkaasta miniluumutomaatista

Tomaatin kasvattaminen alkoi puolikkaasta miniluumutomaatista. Päätin koikeilla laittaa tomaatin palasen multiin ja katsoa, mitä siitä tulee. Ensimmäinen kokeilu homehtui, mutta toinen lähti itämään. Ensimmäisen itäneen sirkkalehden kuopukseni nyppäsi irti, mutta lopulta niitä iti kuitenkin useampia. En muista missä vaiheessa siirsin astian keittiöstä olohuoneen ikkunanlaudalle, jossa on selkeästi parempi valo kasveja ajatellen.

Siirsin taimet alkuperäisestä kiposta isompaan, kun siemenet näyttivät itäneen. Nyt, kun sirkkalehdet ovat muuttuneet pieniksi taimiksi, niin siirsin ne väljempiin ruukkuihin kasvamaan rauhassa. Jossain vaiheessa uskallan ehkä viedä heidät ulos kasvamaan.

Äitini ehti jo vinkata, että nämä tarvitsevat todennäköisesti vielä tukikepit, joita pitkin ne pääsevät aikanaan kipeäämään. Onneksi on suvussa yksi todellinen viherpeukalo.

Perunan idättäminen - BMH - Big mamas home by Jenni Tomaatteja ja perunaa parvekkeella - BMH - Big mamas home by Jenni

Perunaa parvekkeella

Voi olla, että olen perunoideni kanssa totaallisen myöhässä, sillä kaikki muut laittavat omia siemenperunoitaan jo multiin. Mutta aion siitä huolimatta yrittää. Ehkä minä sitten ensi vuona osaan olla ajoissa.

Nyt olisi kuitenkin tarkoitus yrittää idättää nämä potut auringonvalossa ja kylvää sitten johonkin kassiin tai ämpäriin, kun ne itävät. Tästä raportoin sitten aikaan paremmin.

Ikkunanlaudalla on myös tuollain Plantagenilta saatu pussukka, jossa oli valmiina multa ja siemenet ja sitten joukkoon lisättiin vesi. Näistä siemenistä pitäisi kasvaa persilijaa ja mielenkiinnolla odotan sitä, saadaanko tästä satoa.

Persilja - BMH - Big mamas home by JenniTomaatin taimi - BMH - Big mamas home by JEnni

Instagramissa (@bmhjenni) raportoin edistymisestä tiiviimmin. Sieltä voi seurata, kuinka tämän projektin kanssa käy. Kuten sanoin, yrityksen ja erehdyksen kautta.

On ollut muuten hauska huomata, miten muutkin ovat innostuneet puutarhuroinnista. Esimerkiksi Vaikuttajamedian kollegani Jannina on hurahtanut kasvihuone kasvattamiseen.  Itsenihän on tyydyttävät tällä hetkellä tuohon parvekkeeseen. Siihen ei ihan kasvihuone mahdu. 😀

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals

LUE MYÖS

Ensimmäinen kesäviikonloppu

Kesä ja ihanin kesämekko

Sinkkukesä -21

Lomalla viimeinkin

Kotona taas reissun jälkeen

Yksi kommentti

  1. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

    peruna idätetään ja säilytetään pimeässä , se ei kestä aurinkoa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *