Hae
Big mamas home

Kroppa sekaisin – Hormoniehkäisy tauolle

Kärvistelen sohvalla ovulaatiokivuissa. Olin jo unohtanut miltä tämä tuntuu. Siitä on yli vuosi, kun kärsin näistä. Ehkäisylaastarit pitivät ovulaatiokivut poissa, mutta nyt kun pidän taukoa, ne ovat palanneet. Aivan, kuin joku tökkisi jääpiikillä munasarjaani. Jos tästä jotain positiivista pitäisi hakea, niin nämä eivät onneksi kestä kuin jokusen tunnin ja ovat sitten ohi.

Elimiestöni oli kesällä aivan todella sekaisin. Pistän ison osan siitä uupumuksen ja stressin piikkiin. Kesällä kuukautiseni olivat viikon ja puolentoista viikon välein, huolimatta laastareista ja sydämeni hakkaili mitä ihmeellisemmällä rytmillä lähes päivittäin. Puhumattakaan jatkuvasta väsymyksestä ja loputtomasta unentarpeesta, joka minulla oli.

Hotmoniehkäisy tauolle - BMH - Big mamas home by Jenni

Koska elimistöni oli sekaisin, päätin jättää ehkäisylaastarit tauolle. Tämä tapahtui samaan aikaan, kun jäin sairaslomalle. Hormoniehkäisy on aiheuttanut minulle ongelmia nuorempana, mutta jotenkin en usko tämän kaiken olevan pelkästään sen syytä. Ehkäisylaastareiden tarjoama hormoniehkäisy on kuitenkin toiminut tähän asti ongelmitta.

Tässä elämäntilanteessa käytän kuitenkin kondomia kaikkien seksikumppaneitteni kanssa, joten ehkäisylaastari on ollut tuplavarmenne, sekä apu muun muassa PMS:sään, ovulaatiokipuihin ja kuukautiskipuihin. Nyt olen kärsinyt kaksi ovulaatiota, yhden kolmen päivän PMS:sän ja kuukautiset, jotka saivat minut oksenstamaan kivusta. Mutta kiertoni asettui heti vanhaan 28 päivään, mikä on positiivista. On ilmeisesti aika yleistä, että kierto on hormoniehkäisyn jälkeen sekaisin. Toki minulla oli kierto sekaisin jo ennen kuin jätin hormoniehkäisyn pois.

Kroppa sekaisin - BMH - Big mamas home by Jenni

Nyt aion toistaiseksi olla hetken ilman horomoniehkäisyä ja neuvotella sitten lääkärin kanssa tilanteesta. Kuten sanoin, tässä elämäntilanteessa kondomi on paras mahdollinen suoja kaikelta yllättävältä ja ei toivotulta. Isoin apu laastareista minulle oli tässä tilanteessa nimenomaan PMS:sän, kipujen ja itse vuodon hallinnassa.

Kerron teille myöhemmin, miten olen toipunut uupumisesta ja mikä tilanne on juuri nyt, mutta tässä oli teille nyt ehkäisytilanteeni. Voin suositella laastareita edelleen lämpimästi, sillä ne ovat olleet itselle huomattavasti helpompi vaihtoehto, kuin pillerit. Olen kirjoittanut ehkäisylaastarikokemuksistani oman postauksensa, jonka löydät täältä.

-Jenni

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals

LUE MYÖS

Asioita jotka tuottavat minulle iloa

Ahdistus

Viikko sairaslomaa takana

Uupuminen uudelleen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.