Hae
Big mamas home

Kantarellirisotto – Parasta sesonkiruokaa

Kantarellikausi on juuri nyt parhaimmillaan. Satokausikokkaaminen ei ole oma vahvuuteni, mutta kantarelleja odotan kyllä joka vuosi ja mielellään hyödynnän ne. Puolisoni tekee todella hyvää risottoa, joten suostuttelin hänet tekemään meille kantarellirisoton kun isot lapset lähtivät isälleen. Sienet ja kunnon risotto eivät nouse tällä hetkellä kovin korkealle heidän listallaan, joten pidettiin tämä suosiolla aikuisten ruokana. Perusruokienkin kanssa, kun tuntuu olevan vähän arpapeliä mikä heille uppoaa ja mikä ei.

Näinä vauvan ensimmäisinä viikkoina, puoliso on ollut vastuussa ruokapuolesta. Minä olen 99 % ajasta se meidän perheen ruuanlaittaja, mutta nyt kun olen keskittynyt tämän pienimmän perheenjäsenen ruokkimiseen, puoliso on puolestaan kokannut. Minä olen kyllä edelleen suunnitellut ruokalistat viikoksi ja kertonut mitä syödään. Olen myös lähettänyt reseptit hänelle. Huomisesta alkaen minun on tosin siirryttävä takaisin hellan eteen, kun hän palaa töihin. Imetys onneksi sujuu jo aika mutkattomasti.

Kantarellirisotto

Ohje 4:lle

 

  • 200 g kantarelleja
  • 2 rkl voita
  • 2 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • Oliiviöljyä
  • 1 l vettä
  • 1 kasvisannosfondi
  • 3 dl risottoriisiä
  • 1 dl parmesaanijuustoa raastettuna
  • Mustapippuria
  • Suolaa
  1. Revi sienet sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Paista sieniä rauhassa kuivalla pannulla, kunnes niistä irtoava neste on haihtunut. Lisää pannulle voi ja jatka paistamista, kunnes sienet ovat saaneet hieman väriä.
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kasvisannosfondi veteen.
  3. Hienonna sipulit ja valkosipulin kynsi. Kuulota sipuleja oliiviöjyssä kattilassa. Lisää kattilaan riisi ja jatka kuulottamista vielä hetki.
  4. Lisää kattilaan vettä noin desilitra kerrallaan. Keitä sekoittaen niin, että vesi imeytyy riisiin. Lisää seuraava annos vettä, vasta kun neste on kokonaan imeytynyt. Jatka näin, kunnes koko litra on lisätty.
  5. Lisää paistetut sienet.
  6. Mausta risotto parmesaanijuustolla ja pippurilla. Lisää tarvittaessa myös suolaa.
  7. Nauti!

Onko sinulla jokin suosikki sesonki- tai satokausiruoka?

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Pastasalaatti kikherneillä ja kanalla

5 x helppoa reseptiä kesäksi

Herkullinen tacopiirakka

Keväinen vihreä salaatti

Kattilalasagne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *