Hae
Big mamas home

Näin me syömme pääsiäisenä

Hyvää pääsiäistä! Täällä nautitaan alkaneesta lomasta. Tai minä ja lapsen nautimme. Puoliso on töissä, sillä ihmisillä on vissiin jano myös pääsiäisenä. Saadaan olla kuitenkin päivisin yhdessä perheenä, sillä hän on ollut nyt iltavuoroissa. Nautitaan sitten täysillä siitä ajasta, mikä saadaan viettää perheen kesken. Minulla on ruokavastaavana ollut myös pääsiäis menun suunnittelu. Koska ollaan lasten kanssa pari päivää mummin patojen ääressä, oma suunnittelu on tässä tapauksessa painottunut nimenomaan sunnuntain ja maanantain syömisiin.

Omassa lapsuuden perheessäni ei ole ollut erityisiä perinneruokia pääsiäiseen. Olen näin aikuisenakin mennyt hyvin pitkälti sillä, mitä on tehnyt mieli. Nyt halusin kuitenkin kokata vähän paremmin, koska tämä on ensimmäinen pääsiäisemme näin uusperheenä ja vielä niin, että lapset ovat meidän kanssamme. Toki, todennäköistähän on, että lapset toivoisivat vain spagettia, mutta ajattelin ottaa riskin.

Pääsiäisen menu

Olen googlaillut ruokaideoita parhaani mukaan ja miettinyt samalla sitä, mitä lapset eivät torppaisi suoraan. Lasten kanssa on toiminut parhaiten erilaiset ”koottavat ruuat”, eli bowlit, tortillat, pitaleivät yms. Siitä sain sitten idean. Osaan omasta mielestäni tehdä todella hyvää nyhtöpossua. Sovittiin puolison kanssa, että voitaisiin nyt tehdä sitten nyhtölammasta. Siitä se idea sitten lähti.

Pitaleipiin lapset saavat itse valita täytteet, jolloin lautanen tulee todennäköisimmin tyhjäksi. Lisäksi tällä tavoin he ottavat lautaselle mielellään kasviksia, mikä on ehdotttomasti osa voittoa. Meille aikuisille ajattelin tehdä kaveriksi vielä hyvän vihreän salaatin.

 

Meillä syödään:

 

  • Sitruunamarenki piirakka
  • Töhnämunat
  • Sitruuna-vadelma browniet

Alunperin lähdin tosin ruokasuunnitteluun jälkiruuat edellä. Mietin sitä, mitä voisin leipoa meille pääsiäiseksi. Browniet ovat itseasiassa viemisiä kotiin ja epäilen niiden katoavan parempiin suihin sen sileän tien, kun päästään mummilaan. Sitruunamarenkin piirakka on itseasiassa vanha bravuurini, joka sopii todella hyvin kevääseen. Töhnämunat ovat puolestaan jotain, mitä lupasin lapsille. Lapset eivät ole aikaisemmin maistaneet minkäänlaisia töhnämunia ja niiden resepti on aika simppeli. Joten lupasin tehdä heille parit munat.

Pääsiäiseen kuuluu ehdottomasti myös pitkät, rauhalliset aamiaiset. Niinpä olen meittinyt myös sitä, mitä kattaa aamupalapöytään. Pehmeä munakokkeli houkuttelee, samoin croisantit ja itsetehty hedelmäsalaatti. Toki myös oma raskaushimoni, tuoremehu.

Uskon, että näillä eväillä pysytään kylläisinä ja saadaan vähän vaihtelua siihen arkiruokailuun, eli spagettiin.

Mitä teillä on pääsiäispöydässä?

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Tärkeitä asioita ruuasta – ruokahaaste

Meidän neljähenkisen perheen viikon arkiruuat

Ekaluokkalainen leipoo – ystävänpäivä pöffinssit

Mitä konkreettista hyötyä ruokien suunnittelusta on ollut?

Viisi helppoa arkiruokaa lapsiperheeseen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *