Hae
Big mamas home

Voisinko minä elää avoimessa suhteessa?

Sinkkuus laittoi minut miettimään sitä, millaisen parisuhteen haluan ja voisinko elää esimerkiksi avoimessa suhteessa. Monogaminen parisuhde dominoi edelleen ja sitä pidetään normina, sekä asiana, jota kannattaa tavoitella. Samaan aikaan avioero ja pettämistilastot puhuvat selvää kieltä siitä, että ehkä monogamia ei olekaan se kaikkein paras mahdollinen parisuhteen muoto. Ja on edelleen mielenkiintoista, kuinka syvälle käsitys monogamisesta rakkaudesta on meihin juurtunut, kun ottaa huomioon kuinka tuore malli se on. Monogamista, kunnes kuolema meidät erottaa suhdetta on ihannoitu vasta kristinuskon myötä.

Olen itse kirjoittanut aikanaan jutun sarjamonogamiasta, joka on ollut ihmissuhteiden vanha normi. Eli ennen vanhaan parisuhteet ovat olleet tärkeitä lajin selviämisen kannalta. Parisuhde on kestänyt tasan sen aikaa, kunnes lapsi on yhdessä saatu kasvatettua taaperoiän ylitse, eli noin viisi vuotta.

Tämän jälkeen kirkon myötä on alettu ihannoimaan suhdemuotoa, jossa avioliitto solimitaan nuorella iällä ja aviossa ollaan aina hautaan asti. Tämä on yhä edelleen melko vanhkka ihanne, vaikka nykyään on hyväksyttävämäpää muodostaa itselleen oikeanlainen parisuhde. Monisuhteet, eli avoimet- ja polyamoriset parisuhteet yleistyvät, vaikka niiden suuntaan mulkoillaan edelleen epäilevästi.

Voisinko elää avoimessa suhteessa? - BMH - Big mamas home by Jenni

Voisinko minä elää avoimessa suhteessa?

Kun on nykypäivänä sinkkuna deittimarkkinoilla Tinderissä tulee vastaan nämä kaikki suhdemuodot, sekä myös ne, jotka pettävät kumppaniaan. Hyvin varhaisessa vaiheessa deittailua minulle selvisi, että olisi hyvä miettiä millaisia asioita itse toivon parisuhteelta. Olisiko monogaminen suhde minulle ehdoton vai voisinko olla myös avoimessa suhteessa. Nämä ovat pohdintoja, joita itse kunkin on hyvä miettiä.

Ehdin deittiailla kahden vuoden aikana ihmisiä, jotka toivoivat avointa suhdetta, sekä polyamorisessa suhteessa olevaa. Kumpikaan ei tuntunut minulle täysin vieraalta ajatukselta. Ja varsinkin avoin suhde tuntui omalla kohdalla ihan luontevalta vaihtoehdolta.

Avoin parisuhde - BMH - Big mamas home by Jenni

Itse koen, että voisin ryhtyä avoimeen suhteeseen jostain syystä. Ja nyt on hyvä muistaa, että tässä puhuu ihminen, joka ei ole ollut avoimessa suhteessa vain miettinyt vaihtoehtoa.

Syitä avoimelle suhteelle, joita itse keksin nyt, voisi olla esimerkiksi seksuaalinen eriparisuus tai seksuaalinen suuntautuminen. Minä en esimerkiksi voi muuttua mieheksi, jos kumppanini haluaisi seksiä myös miehen kanssa. Lisäksi toisen seksuaalisten tarpeiden tyydyttäminen ei ole edes parisuhteessa mikään velvollisuus tai pakote.

Tällä hetkellä olen enemmän kuin tyytyväinen omassa monogamisessa suhteessani. Mutta omalla kohdallani uskon siihen, että elämässä saattaa tulla vastaan tilanteita, joissa suhde saattaa olla hyvä syystä tai toisesta avata. En nimittäin usko ehdottomuuteen, vaan siihen, että parisuhteen laatua voi muuttaa tarpeen vaatiessa.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals

LUE MYÖS

Tinderkokeilun kannatti, sillä seurustelen nyt

Haluan jakaa elämäni jonkun sellaisen kanssa joka…

Pari sanaa pettämisestä

Käyttäytymiseni kaava

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *